Végső összecsapás a bronzéremért!
2022.06.09 | 21:29
Végső összecsapás a bronzéremért!

A párharc elején úgy tűnt, hogy hamar véget érhet, hiszen két felvonás után, két győzelemmel álltak a debreceniek. Aztán a Veszprém előbb hazai környezetben szépített, majd idegenben egyenlített, így visszavették a pályaelőnyüket Spandlerék. Legutóbb Debrecenben találkoztak a csapatok és egy félidei játék után Elek Gergő fiainál volt az előny Rodrigo révén, de fordulás után Tatai klasszikus triplájával fordítottak a vendégek, ami kitartott a végéig, hiszen az utolsó percben csak szépíteni tudott Szentes-Bíró.

Ezek ismeretében jöhet a mindent elődöntő ötödik mérkőzés, ahol a győztes bronzérmesnek vallhatja magát. Az esélyeket nehéz megítélni, de tény, hogy a Veszprémnél van a lélektani előny, hiszen vesztett állásból visszajőve, kétszer is nyerni tudtak, így mondhatni lendületben vannak, ráadásul a hazai pálya is őket segíti. Ami viszont nehezítő körülmény, hogy az egyébéként sem nagy variációs lehetőségek tovább csökkennek, hiszen Pál Patrik legutóbb megkapta ötödik sárga lapját. Az ő hiánya nagy érvágás a kék-fehéreknek, hiszen fontos láncszeme az együttesnek.

Ami az egyetemistákat illeti, náluk nincsen eltiltott és Faragót leszámítva nincs sérült sem, így szinte teljes kerettel vághatnak neki a találkozónak, ami meghatározó lehet, hiszen rengeteget számíthat a hosszabb kispad. Persze ez csak akkor érhet sokat, ha végig tudnak koncentrálni az egyetemisták, mert legutóbb Veszprémben másfél perc után három gólos hátrányban voltak, és azzal mondhatni el is ment a meccs.

A Veszprém abban bízhat, hogy Tatai hozza gólerős játékát és jó helyzetkihasználással ők kerülnek előnybe és játszhatják a saját játékukat. Ezért mindent meg fognak tenni Fehér Zsolt fiai, ahonnan többen távoznak a nyáron és szeretnének szépen búcsúzni.


Fehér Zsolt, Veszprém:
– A bronzpárharc második mérkőzésén 0-4-ről tudtunk egyenlíteni. Igaz, a hosszabbítást követően vesztesen hagytuk el a pályát, de az az élmény olyan mentális erőt adott mindenkinek, amivel elindultunk felfelé. Csoda, amit az elmúlt időszakban művel a csapatom. Úgy gondolom, hogy nálunk van a lélektani előny. A játékosok létszámát tekintve viszont a DEAC most még jobban áll, mint eddig. Éppen azért kulcskérdés lesz, hogy a meghatározó játékosaink végig bírják-e a mérkőzést. Ha igen, akkor biztos, hogy nyerni fogunk. Tatai József már jelezte, hogy ha kell, ő végig játssza a kétszer húsz percet. Szintén döntő tényező lehet, hogy a fiataljaink mennyit tudnak hozzátenni a játékhoz. Ez egy döntő összecsapás a két együttes számára, minden játékosnak megtiszteltetés lesz pályára lépni. Már nemegyszer bizonyította a gárdánk, hogy mentálisan mi mindenre képes, péntek este ismét kék-fehér szív kell a győzelemhez. Hiszek a játékosaimban. Tudom, hogy a szívük vinni fogja őket előre. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Szentes-Bíró Tamás, DEAC: – Sajnos sem az első, sem a második “meccslabdánkat” nem tudtuk értékesíteni, így holnap egy döntőnek beillő összecsapás következik. Ellenfelünk a szurkolóik támogatására is támaszkodhat, míg mi a hosszabb kispadunkból profitálhatunk. Pál Patrik hétfőn begyűjtötte az ötödik sárgáját, így rá sem számíthat a veszprémi vezetőedző. Nálunk a sérüléssel bajlódó Faragó Lajost leszámítva mindenki pályára léphet. Vetélytársunk a harmadik találkozón mentális téren egyértelműen fölénk kerekedett. A negyedik ütközet első játékrészében talán a szezon egyik legjobb teljesítményével rukkoltunk elő, de ahogy lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A legutóbbi vereséget követően elég ideges voltam, ám azóta túltettem magam a történteken. A szezon utolsó fellépése jön, mindent ki kell adnunk magunkból! Jó lenne, ha hamar megszereznénk a vezetést, ezzel kényelmesebbé válhatna a helyzetünk.


VESZPRÉM FUTSAL – DEBRECENI EGYETEM AC
18:30 Veszprém, Március 15. Sportcsarnok

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink