Véghajrá nyugaton a felsőházért
2023.02.26 | 22:06
Véghajrá nyugaton a felsőházért

Már csak két forduló van hátra a másodosztályban, ahol a lényegi dolgok nagyjából eldőltek nyugaton. A fő kérdés már csak az, hogy a Dunaújváros vagy a Kanizsa érhet oda a még felsőházi rájátszást jelentő hatodik helyre. Mind a két együttesre egy könnyebbnek és egy nehéznek mondható meccs vár, így vélhetően az utolsó fordulóra marad majd a döntés. A TF úgy készülhet, hogy egy győzelemmel biztosan elsőként zárnak.

NBII Nyugati csoport, 21. forduló:

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB - TIHANYI FC
19:30 Nagykanizsa, Kanizsa Aréna
A Nagykanizsa számára csak a győzelem lehet elfogadható, hiszen ezzel tudja megelőzni a Dunaújvárost vagy életben tartani felsőházi reményeit. Nincs jó passzban a Kanizsa, hiszen legutóbbi négy bajnokijukon mindössze egy pontot tudtak szerezni, igaz az életbevágó volt, hiszen Újvárosban érték el. Most itt az esély, hogy hazai pályán megszakítsák ezt a negatív sorozatot, amivel az utolsó fordulóra maradna a döntés. Ellenfelük az a Tihany lesz, akik még matematikailag odaérhetnének a hatodik helyre, de ehhez nem csak hogy nyerni kéne mind a két mérkőzést, az előttük álló két riválisnak nem szabadna pontot szereznie már, így mondhatni reménytelen a helyzetük. Ennek ellenére biztosan megpróbálják meglepni a hazaiakat.

 

TFSE-BESTRONG - DUNAÚJVÁROS FUTSAL
20:30 Népliget, Elek Gyula Aréna
Jelenleg az Újváros áll egy ponttal riválisa előtt, így a saját kezében van a sorsa, de nem vár rá könnyű találkozó, hiszen a listavezető otthonába látogatnak. Bravúrra lenne szükségük, amire van némi remény, hiszen az egyetemistáknál sok a hiányzó. Ennek ellenére a Póta legénység is győzelemre hajt, amivel matematikailag is bebiztosítaná alapszakasz-győzelmét. Ősszel magabiztosan nyertek a fővárosiak, most vélhetően szorosabb lesz a vége.

 

ASTERIX ÉRD - PTE PEAC-B BUILD TRADE
20:30 Érd, Batthyány Ált. Isk.
A hazaiak már előrébb nem végezhetnek, míg minimális az esély, hogy a mögöttük álló Tolna utolérné őket, így tét nélkülinek mondható a számukra az összecsapás. A Pécs legutóbb kikapott Szombathelyen, amivel elveszítette az esélyét a dobogóra, de még egy helyet javíthat a pozícióján, ha számukra kedvezően alakul a Mad Dogs mérkőzése. A motiváltabb a Pécs lehet és ők számítanak a találkozó esélyesének.

 

KISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓS - MAD DOGS FUTSAL
20:30 Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Jelenleg a Szigetszentmiklós sereghajtóként várja a találkozót, de egy bravúrral még egy helyet előrébb léphetnek. Ehhez nyerni kellene a dobogóra hajtó Mad Dog ellen. A vendégek jelenleg negyedik helyen állnak, de ha az előttük állók közül az UTE bukna, az utolsó játéknapon beérhetné. Ehhez viszont most hozni kell a kötelezőt, ami nagy valószínűség szerint menni fog Cseri Gergőéknek.

 

UTE - 2F-BAU TOLNA-MÖZS
20:30 Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia
Nem kérdés, hogy az UTE a mérkőzés favoritja, hiszen a dobogóról várja a mérkőzést, míg ellenfele az alsóházhoz tartozik. A lilák számára kötelező a győzelem, ha vissza akarják venni a pénteken nyerő Halitól a második helyet. Ehhez “mindössze” annyit kell tenni, hogy legyőzik a Tolnát. A vendégek legutóbbi négy meccsükből hármat megverték, amivel már két csapatot is maguk mögé utasítottak, de meglepetés lenne, ha ezúttal is nyernének, vagy pontot szereznének.

Pénteken játszották:

HIDEGKÚTI SC - HALADÁS VSE II 0-11
A Haladás igen erős kerettel érkezett a fővárosba, hiszen az első csapatból több alapbér is visszajátszott, így nem volt kérdés, hogy vendégsiker születik majd. Arra azért talán a hazaiak sem számítottak, hogy rúgott gól nélkül, kétszámjegyű lesz a vereség. Nagy különbség volt a két csapat között, ami gólokban is megmutatkozott.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink