Vége a böjtnek: bajnok az SK!
2008.06.06 | 00:00
Vége a böjtnek: bajnok az SK!

Kiegyensúlyozott elsõ félidõ után, de a második játékrészben elképesztõ tempót diktálva, a vártnál is könnyebben két vállra fektetve ellenfelét, a címvédõ Dévát, a Székelyudvarhely SK tegnap este négygólos elõnnyel, megérdemelten nyerte a bajnoki döntõ harmadik mérkõzését, így kétéves kihagyás után ismét elhódította a bajnoki serleget. Az udvarhelyi együttes az elsõ hazai klub, amely háromszor tudott román bajnok lenni.

„Ma meg fogtok halni!" Több mint telt ház várta a bajnoki döntõ harmadik mérkõzésének fõszereplõit. Az elsõ két találkozón mindkét együttes ki tudta használni a hazai pálya elõnyét, így az udvarhelyi meccs volt hivatott eldönteni, hogy ki lesz a 2007- 2008-as idény bajnoka. A hazai pálya jelenthetett elõnyt (a szurkolóknak köszönhetõen) és ugyanakkor hátrányt is (az otthoni vereség nehezebben emészthetõ). Ma meg fogtok halni a pályán! (a bajnoki címért) - biztatta pár szurkoló a kék-sárgákat, egyértelmûen kifejezésre juttatva, hogy mi­lyenek az elvárások a csapattal szemben. Szerencsére temetni senkit nem kellett, sõt egy látszólag csendes elsõ félidõt tettek maguk mögé a játékosok. Mindkét együttes pattanásig feszült idegekkel koncentrálva passzolgatott, helyzetek akadtak itt is, ott is, de elég sok hiba tarkította a játékot. Egy-egy gól született mindkét részrõl, Szõcs (11.) és Molom­fãlean volt eredményes.

Beindul az SK
A szünet után ott folytatták, ahol abbahagyták, s ment ez vagy öt percig. Ekkor egy dévai szabálytalanságnál mindenki piroslapot várt, a bírók mégis sárgát mutattak. Azonban igazság született, mert a büntetõ végül gólra sikeredett Costa révén (2-1). A Déva innen még talpra tudott állni, Al-Ioani gyorsan egyenlített, de Lódi ugyanabban a percben visszahozta az udvarhelyi elõnyt (3-2). Innen azonban teljesen megváltozott a játék képe. A kék-sárgák valami elképesztõ fordulatszámra kapcsoltak, beindult a passzjáték, Szõcs László, aki az elsõ félidõben is a legjobbat nyújtotta, ezúttal is mintha hátára vette a csapatát, és újabb góllal vitte elõre. (4-2). Nem csoda, hogy Jakab Zoltán kikérte idejét. Változott a kép is, a vendégek lehozták kapu­su­kat, Udvarhely beszorult. De hiába, a dévaiak nemigen tud­ták összeszedni magukat, s ha valami összejött is, vagy az SK-védõk mentettek, vagy a kissé bi­zonytalannak tûnõ Tarcsa­fal­vi hárított. S amint ilyenkor len­ni szokott, a kék-sárgák le­csaptak egy hibára, a 34. perc­ben Lódi betalált (5-2). Vál­tozás ezt követõen sem volt, csakhogy a címvédõ máskor oly halálpontos összjátéka ez­úttal igencsak akadozott, a ke­gyelemdöfést végül Szõcs adta meg egy perccel a vége elõtt. Chivu kapott még egy piros- lapot, de ez már senkit sem érdekelt.

Harmadszorra
Kételkedni nincs amiben, az SK megérdemelten gyõzött. Az elsõ félidõben még bármilyen eredmény lehetséges volt, de a kék-sárgák mintha kiéhezet­teb­ben kergették a labdát. Min­dazok után, amit az alapszakaszban is nyújtottak, elmondhatjuk, a Székelyud­var­­hely SK futsalcsapata meg­érdemelten lett harmadszor is bajnok. Szép volt, fiúk!

Székelyudvarhely SK-Dévai CIP 6-2 (1-1)
SK: Tarcsafalvi - Lódi, Gyurcsányi, Mihály, Madarász (csere: Péter - Szabó, Costa, Chivu, Igor, Nicuºan, Szõcs) - edzõ: Kozma Mihály
Déva: Iancu - Lupu, Stoica, Al-Ioani, Molomfãlean (csere: Klein - Tomescu, Dobre, ªotârcã, Mãgurean, Szõcs, Csoma) - edzõ: Jakab Zoltán
Vezették: Mugurel Vãdan (Bukarest) és Alexandru Bãjan (Videle)

Székelyudvarhely SK: Szász Jenõ - elnök, Molnár Miklós - alelnök, Orbán Attila - titkár, Dézsy Károly - ügyvezetõ igazgató, Tikosi László - elnökségi tag, Fóri Endre - elnökségi tag, Tamás Zoltán - el­nök­ségi tag, Karda Zoltán - elnökségi tag, Kovács Lajos - elnökségi tag. Csapattagok: Balázs Zoltán, Tarcsafalvi Csaba, Péter Róbert - Szõcs László, Mihály Zoltán, Dénes Barna, Nicuºan Lucian, Tóth Szabolcs, Szabó Zoltán, Lódi Tamás, Madarász János, Gyurcsányi Zsolt, Davi Costa Menezes, Igor Leitao Salles, Sorin Chivu. (forrás: sportklub.org)

SK-góllövõlista (bajnokság + kupa)
Madarász - 35; Lódi - 34 (31+3); Gyurcsányi - 21 (20+1); Mihály - 22 (17+5); Szõcs - 21 (19+2); Costa - 15; Nicuºan - 14 (13+1); Szabó - 12 (9+3); Chivu - 8 (5+3); Tóth - 4; Igor - 7 (4+3); Dénes - 3; 201 gól + két öngól és három találat „hivatalból"

A lefújás utáni pillanatokban, az ünneplõ forgatagban gyõzteseket és veszteseket kérdeztünk arról, hogy mi döntötte el a találkozót. A rövid nyilatkozatok egyesek számára diadalittas, mások részére pedig bánatos percekben születtek.

„Három éve várjuk ezt a pillanatot!"
Csoma Alpár
(CIP Déva): Szerintem 1--1-nél nekünk is volt olyan helyzetünk, hogy ha azt berúgjuk, akkor ez fordítva lesz. 4-2-nél ki kellett vegyük a kapust, kellett kockáztatni, de nem sikerült. Gratulálok nekik, de ennyivel nem jobbak. Ilyen az élet: valaki kell nyerjen és sajnos mi voltunk azok, akik vesztettek.

Szõcs László (SK): Ilyen közönség elõtt és ilyen hangulatban három gólt rúgni, a világ legjobb dolga. Szerintem ez volt életem legjobb mérkõzése: bajnokok lettünk!

Tököli Zsolt (a Székely Medvék szurkolócsapat tagja): Bárki játsszon a Székelyudvarhely Sport Klubban, magyarországi, székely, román, brazil, bárhonnan jött, az Székelyudvarhelyért játszik. Három éve várjuk ezt a pillanatot, hajrá Székelyudvarhely!

Tarcsafalvi Csaba (az SK csapatkapitánya): Ez volt eddigi legjobb meccsem. 4-2-nél már éreztem, hogy megvan a meccs. Nagy volt a teher a vállamon, mert nagyon nagy dolog egy bajnoki döntõbe beállni, teljesíteni, védeni.

Madarász János (az SK házi gólkirálya): Én nem tudom szavakba önteni... Két ugyanolyan képességû csapat játszott, és tudtuk, hogy nem mindenáron a tudás fog dönteni, hanem az, hogy a szerencse amelyik csapatot jobban pártolja, az megnyeri a mérkõzést. Ezúton is szeretnék gratulálni a Déva csapatának, mert nem lett ezzel kisebb, sõt nagyon jó csapat. Úgy érzem, hogy a gyõzelmünk értékét az is növeli, hogy nagyon jó csapatot gyõztünk le.

Jakab Zoltán (vezetõedzõ, Dévai CIP): Ebben a helyzetben az ezüstérem felér a kudarccal. Ma megérdemelten nyert Udvarhely. Az a szomorú, hogy három meccsbõl egyet sem sikerült megnyernünk Udvarhelyen. Ha az egész évet átgondoljuk, akkor valóban jobban akarták, komolyabban akarták. Gratulálni tudok és sok sikert kívánni nekik az UEFA-kupában - ez nem lesz könnyû, mert a negyedik kalapból lesznek sorsolva. El kell ismernem, hogy ma jobbak voltak.

Kozma Mihály (vezetõedzõ, SK): Nagyon kevés eszköz van ilyenkor már egy edzõ kezében. Felkészültünk mindenbõl, begyakoroltunk mindent, és a végén tökéletesen be is jött. Egyedül a fegyelmet nem tudtam a padon tartani. Nagyon boldog vagyok, hogy bajnokok vagyunk, ezt ígértem az udvarhelyieknek, ezért jöttem ide. Köszönöm minden játékosomnak, a Székely Medvéknek, a vezetõknek, hogy hozzásegítettek a zavartalan munkához, és biztosítottak minden feltételt, hogy ez a csapat bajnok lehessen.

Az idény legjei
Teljesítménye: A Székelyudvarhely SK az elsõ futsalegyüttes, amely legalább háromszor nyert román bajnokságot.

Gólkirálya: Madarász János 35 góllal (a kupameccseket is beszámítva Lódi csak eggyel marad el tõle).

Meglepetése: Az SK és a CIP korai búcsúja a Román Kupa küzdelmeibõl.
Félrelépése: A dévai vereség a harmadik fordulóban. Ha az nincs, az alapszakaszban 100 százalékos lett volna az SK.
Kisebb csalódása: Igor megtalálta a családját, de helyét a csapatban... még nem.
Abszurdja: A döntõ elsõ találkozóján, Udvarhelyen, a meccs végén bíró védte a biztonsági embert a veréstõl.
Rejtélye: A tavalyi döntõ után nyomtalanul eltûnt és csak most, az utolsó meccsen került elõ. Hol volt eddig a Székely Légió?
Cikije: Davi Costa hátán az „Én az MPP-re szavazok és Orbán Árpira". Találóbbnak találjuk a „Ki az az Orbán Árpi?" feliratot, bár voltak javaslatok a „Mit tett velem ez a Jenõ?" Beatri­ce- idézetre, tekintettel arra, hogy az összes SK-játékosból, háromnak ha volt joga az említett jelöltre szavazni.
Tréfája: A döntõ harmadik mérkõzése elõtt Szurkoló Pali bácsit megverték, mert „Magyar szívvel - román bajnok!" feliratú transzparenst akart bevinni a meccsre.


Szász Csaba, Katona Zoltán

Forrás: Udvarhelyi Híradó

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink