VB selejtező szurkolói szemmel
2008.03.09 | 00:00
VB selejtező szurkolói szemmel

Február 28-án két magyar szurkoló indult útnak a Keleti pályaudvarról Gyöngyösre.
Ez a két szurkoló mi voltunk, akik abban a hitben indultak útnak Gyöngyösre hogy, a magyar futsal válogatottnak marad esélye a 2008-as futsal világbajnokságra való kijutásra.  Az ellenfelekrõl és az esélyekrõl beszélgettünk szinte egész úton.
A mi véleményünk szerint talán a macedónokat lenne nehéz legyõzni, mivel velük számoltunk meglepetés csapatként ,hogy a magyar vagy a lengyel válogatottat elkaphatja egy mérkõzésen.
Gyöngyösre érkezve már alig egy óra választott el minket a magyar-macedón futsal VB selejtezõ rajtjáig.
Amikor a csarnokba  beléptünk csak ámultunk hogy, milyen szép sportcsarnokot építettek ide.  A magyar futsalosok meg is érdemlik ezt a helyszínt.
A kezdés elõtt  egy félórával találkoztunk a helyi B közép tagjaival, és Tamás bácsi a (vezérszurkolójuk ) sok szeretettel köszöntött minket  Gyöngyösön. Nemsokára befutottak a berettyóújfalui szurkolók is. Gondoltuk hogy, jó lesz a hangulat, lesz itt buzdítás rendesen.
A mérkõzés eléggé tapogatózó játékot hozott az elején, azután zúgott a Ria Ria Hungária és az elsõ magyar gól is jött. Gyurcsányi góljával vezettünk 1:0 -ra és ez maradt a félidõ eredménye is.  A második félidõre a magyar válogatott folytatta az elsõ félidei jó védekezését, és így nem történhetett meglepetés.  3:0 lett a vége.
A nap másik mérkõzésén nyílt sisakos küzdelmet láthattunk Anglia és Lengyelország között. Érdekesség, hogy az elsõ gól nem egy kidolgozott helyzetbõl,hanem az angol Thornton kapus rossz kijövetele után született meg. Anglia egy kontra végén egyenlített és innentõl kezdve több örömük nem lehetett, mert az elkövetkezõ 7 lengyel kapura lövésbõl 5 gól született. Köztük szerintem a torna egyik legszebb gólja is, egy sarkazásos lengyel gól. A vége 10 - 2 lett a lengyeleknek.
Ezután elindultunk a mátrafüredi Avar Hotelhez, amelyben a recepciós a következõ képpen köszöntött:  „Á, a törzsszurkolók". A szállás átvétele után irány  az étterem, ahol már a magyar futsal  válogatott tagjai jó kedvûen vacsoráztak a macedónok legyõzése után. A jó kedvet tovább javította, amikor Tóth Károly pályaedzõ a vacsora  közben a székével úgy borult fel, hogy az ketté tört. 
Mi pedig magunkban nagyon örültünk hogy egy asztalnál ülhettünk Esterházy Mártonnal, Kozma Mihállyal, Kasza Jánossal, Tóth Károllyal és Erdõs Zsolttal.

Február 29. péntek.
Ez a nap azért is volt különleges, mert 4 évente van csak egy belõle, no meg azért is,mert ezen a napon Angliát úgy gyõzte le a válogatott, ahogy illik.  A közönségnek játszva, szebbnél szebb gólokkal ,15 - 0 arányban. Nekünk csak egy fejes gól hiányzott, ami futsalban ritkán látható, de azért nem voltunk elkeseredve emiatt. 
A nap másik mérkõzésén vártuk, hogy a macedónok  beváltják a hozzájuk fûzött meglepetés csapat szerepet. Ha ez sikerül már nem lehet a magyar csapat elsõ helyét elvenni. A mérkõzés jól indult magyar szempontból, rögtön vezetést szereztek a macedónok és nem álltak le és egy szabadrúgás után már 2 - 0-ra vezettek.
Ebben a gólban a lengyelek portása erõsen benne volt, mivel a középre lõtt labdának alászaladt.
Ezt a lengyel válogatottat nem olyan a fából faragták, aki csak úgy feladná, és hamar szépített. Még a szünet elõtt megfordították az állást. Igazi háború volt ez. A második félidõben az egyik macedón bizonyítja is. Egy jégkorongos megirigyelné azt a bodicsekket ,amelyet a lengyel hálóõrnek kiosztott, azt le is kellett cserélni.
A macedónok tovább fojtatták a lengyelek aprítását, de a lengyel válogatott újabb gólja már eldönteni tûnt a mérkõzést. Tehát 4 - 2 volt és ekkor volt egy-egy igazán mókás jelenet a pályán. Az egyik macedón a kispadok felöli oldalon próbált szabálytalankodni , ám a lengyel támadó eltolta a labdát mellette és nem tudta felrúgni sem. A macedón játékos viszont a kispadon ülõ csapattársát úgy bokán rúgta, hogy majdnem összeverekedtek. A lengyel válogatott végül biztos 6 - 2-es gyõzelemmel hangolt a mieink elleni összecsapásra.  Tehát nem dõlt el még semmi. Továbbra is kétismeretlenes maradt az egyenlet.
Az esti vacsorához menet találkoztunk a liftnél az angolokkal. Az egyikük oda lépett hozzánk és azt mondta „Good team", vagyis jó csapat. Éppen kezdtük megköszönni, hogy gratulál a magyar futsal válogatott jó játékához, de ekkor közbevágott és azt mondta „Tottenham good team", mivel egyikünkön észrevette a Tottenham mezét.
Na sebaj gondoltuk fognak ezek az angolok még magyar csapatnak szurkolni futsalban és nagypályán egyaránt.
A szombati szünnapot kihasználva mi is körül néztünk kicsit Mátrafüreden és találkoztunk a macedónok egyik vezetõjével. Elmondta, hogy járt már hazánkban és többek között a Szilvesztert is itt töltötte feleségével együtt Budapesten és nagyon szép helynek tartja Magyarországot. A magyar borokat is dicsérte.
A kis túránk visszatértével kipróbáltuk a kondi termet és az ott lévõ asztaliteniszt is. Többek között ezért is ,meg a svédasztalos étkezés miatt is minimum 4 csillagos szállodának titulálnánk, ezt a 3 csillagosnak minõsített Avar Hotelt.
A szombati szünnapot a Remete bárban zártuk, ahol a lengyel válogatott tagjai az ott lévõ szerencsejáték automatával próbálkoztak, kisebb nagyobb sikerrel.
Várva vártuk a nagy napot, a magyar és a lengyel válogatott mindent eldöntõ ütközetét.
A reggelinél még egy kis mézet is ettünk, mert az elõzõ két játéknap alatt berekedtünk egy kicsit.  A fiúkon nem láttuk azt a feszültséget, ami bennünk volt a mérkõzés elõtt, már a reggelinél. Ahogy általános iskolai tanárom mondta az iskolai úszóversenyek elõtt „ne izgulj, azt megteszem én helyetted is!" A fiúk is így voltak ezzel.
Az ebédnél az angolok megették elõlünk a jó kis fagyit és még a mérkõzésre indulásunk elõtt a macedónok majdnem tönkretették a liftet is. A fotocellával akadt egy kis gondjuk.
Anglia-Macedónia a mai elsõ mérkõzés és utána jönnek a mieink.
Az elsõ mérkõzés kezdése elõtt már csordultig tele volt a csarnok és garantált volt a jó hangulat. Az angoloknak szurkoltunk, hogy az esélytelenek nyugalma itt érvényesüljön, ha már a macedónok nem tették meg azt a szívességet, hogy legyõzik a lengyeleket. A mérkõzést uralták a macedónok és vezettek is már 4 - 0-ra, amikor az egyik nézõtérre kivágott labdát István barátom orra elõl lehúzva tapsvihar közepette dobtam vissza.
És következett nap mérkõzése amit mindenki várt. Már a lépcsõket sem lehetett látni, annyian voltak a szurkolók. A mérkõzés kezdése elõtt felzúgott a tömeg: Ria, Ria, Hungária!
A himnuszok után felrobbant a csarnok a hangzavartól.
6 másodpercig voltak egyenlõ ellenfelek a lengyelek, mert  Lódi Tomi gólja után gyorsan Gyurcsányi is berámolt egyet. Igy már 2 - 0-ra vezettünk.
Jött is a Hajrá Magyarország és a Ria-Ria Hungária.
A lengyelek villantak egyet és ismét szoros lett az eredmény. Aztán Gyurcsányi mattolta a védelmet, és ismét  kettõvel vezettünk. A szünetre megnyugtató elõnnyel ment a csapat, mert Gyurcsányi Zsolt 3. góljával ekkor már 4 - 1 volt ide.
A második félidõben a lengyelek a döntetlenért mindent megpróbáltak, de Balázs Zoltán a kapuban bravúrok sorozatát mutatta be.
A vége elõtt 7 perccel a lengyel válogatott a kapusát lehozva próbált gólt szerezni.
A magyar válogatottnak sikerült kivédekezni ezt a szituációt, de a lengyel csapat egy gólt így is szerzett.  4 - 2 az állás és még messze a vége.
A lengyelek ismét lehozták a kapusukat és ekkor sem jártak sikerrel.
A mieink pedig büntettek, Madarász egy elé pattanó labdát az üres kapuba továbbított. 5 - 2 és ekkor már a közönség elkezdte skandálni a „szép volt fiúk" nótát.
Madarász gólja után még egy gólt lövetett Tóth Szabolccsal.
6 - 2, és vége. Megnyerték ezt a tornát a mieink és ezzel csoportgyõztesként jutottak tovább.  A hangunk a mérkõzés végére már elfogyott, de megérte.
A fiúkat ünnepeltük Tamás bácsiékkal együtt.
Az ünneplés után még a kijáratnál a maradék hangunkon gratuláltunk a válogatott tagjainak. A gratulációk után úgy este 10 körül indultunk volna útnak haza fele Budapestre. 
A MÁV és Volánbusz járatok ekkor Gyöngyösön már nincsenek.
Kasza János segítségével a válogatott buszával mehettünk haza.
A buszon ment a számolgatás vajon benne leszünk az elsõ 6 európai válogatott között vagy sem. A Hollandok 5 - 2-es veresége után már kialakultak csoportok végeredményei. A 12 két továbbjutott gárda közül az a fránya 7. helyre kerültünk a rangsorban.
A busszal minket a stadionok metró megállóig vittek.
A leszállás elõtt meg köszöntük ezt a felejthetetlen 4 napot és tovább álltunk.
Reméljük lesz még futsal válogatott mérkõzés a gyöngyösi városi sportcsarnokban hiszen fantasztikus volt a hangulat az egész tornán.


Opata Károly és Dobó István



Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink