Vasárnap mindenki Veszprémre figyel!
2020.10.31 | 14:39
Vasárnap mindenki Veszprémre figyel!

Igazi rangadóra kerül sor vasárnap délután Veszprémben, ahol a Haladást üldöző két dobogós találkozik. A Veszprémnek és a Berettyóújfalunak is ugyanannyi pontja van, szám szerint 21, négy egységgel lemaradva az élen álló Halitól, akik péntek este nem hibáztak az Újpest ellen. A tét igen nagy, hiszen aki kikap, az lépéshátrányba kerül mostani riválisával és az éllovassal szemben és kevés esélye marad az alapszakasz-győzelemre. Márpedig ez a célja mind a két alakulatnak. Egyébként a két csapatban nem csak a pontszám a közös, hanem mind a ketten egyetlen vereséget szenvedtek el eddig a szezon során, a Haladás győzte le mind a kettőjüket.

BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM – MVFC BERETTYÓÚJFALU
16:15 Veszprém, Március 15 sportcsarnok
TV: M4 sport+ (élő)

Az előző játéknapon Tataiék és Ráblék is megszenvedtek a három pontért. A Veszprém hazai környezetben nagy harc árán tudta csak otthon tartani a három pontot az Újpest ellen, ahol több kulcsjátékosára sem számíthatott Fehér Zsolt. Most nagy valószínűség szerint Rutai és Komáromi is a csapat rendelkezésére állhat, amivel jelentősen bővülnek a variációs lehetőségek.

A Berettyóújfalu talán még jobban megszenvedett a győzelemért a Népligetben és csak Mezei bravúrjain múlt, hogy nem veszítettek pontokat. A jó kapusteljesítményre most is szükség lesz, hiszen a Veszprémben több gólerős játékos is kiemelhető. A góllövőlista első két helyén hazai játékos található. Pál Patrik 13 góllal vezet, míg szorosan mögötte ott van Tatai, aki már 11-nél jár, de Rutaira is érdemes figyelni, aki szintén remekül érzi a kaput.

Ami nehezítheti a Mezei-Vill dolgát, hogy spanyol mesterük betegség miatt nem tarthat nagy valószínűség szerint a csapattal, így helyette Trencsényi János dirigálhatja az együttest, aki tavaly még játékosként segítette a piros-fehéreket. A másik nagy érvágásuk, hogy Sidnei sérülés miatt továbbra sem szerepelhet, akinek a nehéz pillanatokban szerzett góljai szintén nagyon hiányoznak.

A tabellára tekintve nagyon egyformán áll a két csapat, hiszen a rúgott és a kapott gólokban is közel azonosak, így nehéz megjósolni az esélyeket. A Berettyóújfalunak erősebb a kerete, hiszen a válogatott játékosok mellett több kiváló légiósa van. Viszont a Veszprém idén felnőtt az ilyen feladatok megoldáshoz, főleg hazai környezetben. Vélhetően szépszámú közönségük is űzni-hajtani fogja őket, ami ha egy jó és koncentrált játékkal párosul, akkor egy jó eredmény is kijöhet belőle, ami még nagyobb lökést adhat Komáromiéknak a második körre.

Az M4 sport+ jóvoltából élőben lesz látható a találkozó, érdemes lesz odakapcsolni.


Fehér Zsolt, a Veszprém mestere:
- Tudjuk, hogy a bajnokság legerősebb csapata érkezik hozzánk vasárnap délután. Maximálisan tiszteljük ellenfelünket, de nem feltartott kézzel lépünk fel a pályára. Próbálunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez, hiszen több játékosunk betegséggel vagy sérüléssel küzd. Mégis azt kell mondjam, hogy az idei csapatom van olyan erős mentálisan és fizikálisan, hogy képes lehet kétvállra fektetni a Berettyóújfalut hazai környezetben.


Pál Patrik, Veszprém gólfelelőse:
- Nagyon nehéz mérkőzés var ránk vasárnap. A sokszoros bajnok Berettyóújfalu csapatát látjuk vendégül. Nagyon jó külföldi és magyar játékosokkal teletűzdelt csapat, akik ellen mindig nagyon nehéz játszani. Attól függetlenül, hogy jó formában van a csapatunk, tudom, hogy nem lesz elég a 100%-t nyújtani. Annal sokkal többet kell mindenkinek beleadnia, hogy meg is legyen az eredménye. Bízom magunkban, és szeretnénk hazai pályán meglepetést okozni a Mezei-Villnek a játékunkkal. Remélem, hogy mindenki szívét-lelkét kiteszi a pályára vasárnap, csak így tudunk egy nagyon jó mérkőzést játszani velük.


Rábl János, a Mezei csapatkapitánya:
- Egy nagyon jó formában levő Veszprémhez látogatunk, akik hazai pályán nagyon erősek, de ettől függetlenül győzni szeretnénk. Egy kicsit adósak vagyunk a jó játékkal saját magunknak, de legfőképpen a szurkolóinknak, ám minden nap azon dolgozunk hogy jobbak legyünk. Reméljük a következő mérkőzésen ezt a pályán is bizonyitani tudjuk. Nagyon fontos a három pont, hogy tartsuk a lépést a Haladással.


Mullor Cabrera Sergio, az MVFC mestere: 
- Fontos héthez érkeztünk. Ebben az évben az alapszakasz sokkal szorosabb, nincs helye a hibának, így Veszprémbe is úgy utazunk, hogy meg kell nyerni a meccset, azért is, hogy versenyben legyünk az alapszakasz győzelemért. A Veszprém nagyon gólerős, a legtöbb gólt rúgták és két játékosuk is a góllövőlista élén van, rájuk különösen figyelnünk kell. Továbbra is szeretnénk fejlődni, jobbak lenni és magabiztosan állni a feladatok elé, amik ránk várnak.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink