Van-e visszaút a Veszprémnek a visszavágón?
2023.04.04 | 22:39
Van-e visszaút a Veszprémnek a visszavágón?

Három párharc is véget ér a magyar kupában, miután csütörtökön rendezik a visszavágókat, míg a negyedik párosításnál, az MFA - Rubeola meccsen csak az első felvonásra kerül sor. Két olyan párosítás van, ahol az érdemi kérdések már eldőltek, hiszen az Aramisnak és a Tiszaföldvárnak is kevés az esélye, hogy a visszavágón ledolgozza négy gólos hátrányát, de a Veszprém sincs könnyű helyzetben.

Ebben a párharcban az érdemi kérdések már az első meccsen, Budaörsön eldőltek, mivel a címvédő Haladás négy góllal diadalmaskodott. Ezek fényében formalitás a visszavágó, de ettől még le kell játszani. Mind a két együttes győzelemmel hangolt a hétfői bajnokin. A Hali a Kecskemétet ütötte ki, míg a budaörsiek a DEAC együttesét győzték le némi meglepetésre. A Moga legénységnél ezúttal is a fiataloké lesz a főszerep, de vélhetően a Haladásnál is azok kapnak több szerepet, akiknek egyébként a bajnokikon kevesebb játékperc jut.
Első mérkőzés: 6-2 a Haladás javára

Már az is bravúr volt, hogy a Tiszaföldvár idáig eljutott, de a Mezei-Vill már nagy falatnak bizonyult. A legjobb nyolc között egyedüli másodosztályú csapatként remekül helytálltak Berettyóújfaluban, de többre nem futotta. Ráblék magabiztosan nyertek és vélhetően nem forog veszélyben a továbbjutásuk. A hazaiak abban bízhatnak, hogy saját közönségük előtt egy szorosabb meccset tudnak játszani, amiben benne lehet akár egy döntetlen, vagy egy minimális győzelem, de ehhez sokkal jobb játék kell, mint a bajnokságban, ahol a rájátszásban még nem sikerült nyerni. A Mezei-Vill remek formában van, simán nyertek a Veszprém ellen is, így továbbra is jól állnak a bajnokságban. Trencsényi mester meccs utáni nyilatkozata alapján ezúttal a fiataloké lehet a főszerep, akik ezen a meccsen bizonyíthatnak.
Első mérkőzés: 5-1 az MVFC javára

Továbbra sem megy a Veszprémnek, amely már a kupát és a bajnokságot figyelembe véve több mint két meccs óta nem rúgott gólt. Nyolc meccse nyeretlenek, így nem a legjobb előjelekkel várhatják a találkozót. Ennek ellenére nem szabad leírni Fehér Zsolt együttesét, mert sokszor jöttek vissza már nehéz helyzetből és most is ez a szándékuk. Persze ez három gólos hátrányból nem ígérkezik könnyűnek, de a Kecskemét sincs a legjobb állapotban. Sok a sérültjük, és ez meg is látszott a hétfői bajnoki, ahol a Haladás verte őket könnyedén nagyobb arányban. Ezt most egy kupasikerrel tudnák feledtetni és történetük során először bejuthatnának a Final Fourba. Ha a veszprémiek meg tudnák szerezni a vezetést, akkor izgalmas lehet a találkozó, de ehhez sokkal koncentráltabb játékra lesz szükségük.
Első mérkőzés: 3-0 a Kecskemét javára

Ez a párharc még csak most kezdődik, hiszen ez lesz az odavágó. Két olyan csapat találkozik, akik nehéz helyzetben vannak a bajnokságban, hiszen a kiesés elől menekülnek. Az MFA és a Rubi is vereséggel zárta a bajnoki mérkőzését, de a Tigrisek már öt pontos hátrányba vannak a bennmaradást jelentő helyektől. Most itt a lehetőség, hogy javítsanak a szezonon és jó eredményt érjenek el a kupában. A Rubeola már többször eljutott a Final Fourig, és most is szeretnének elődöntőt játszani. Nem rég legyőzték mostani riválisukat, de a hazai pálya a fővárosi együttes mellett szól. Talán ez a legkiegyenlítettebb párosítás, és meglepő lenne, ha már most olyan eredmény születne, ami eldöntené a továbbjutást.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink