Változik a Haladás új kerete
2014.07.13 | 00:00
Változik a Haladás új kerete
  Lassan alakul a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának a kerete. Halmos Máté személyében egy nagy távozója már biztosan lesz a gárdának.

Bár csak július 22-én kezdi meg a felkészülést az új edzõ, a spanyol Marcos Angulo által irányított Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata, a keret azért már formálódik.

- Két biztos távozóról beszámolhatok, Halmos Máté Zalaegerszegre, Bánfalvi Balázs pedig Veszprémbe igazolt - árulta el a HVSE technikai vezetõje, Somfalvi Csaba. - Elsõ számú kapusunk, Németh Krisztán lassan befejezi a futsalt. Ám igazolása lesz, vészhelyzetben számíthatunk rá. A klubnál marad, többek között kapusedzõként is dolgozik majd. Másik kapusunk, Lugosi Márk játéka munkahelyi problémák miatt erõsen kérdéses. Gulyás Géza személyében igazoltunk egy 26 éves, ügyes játékost az NB II-es Székesfehérvártól. Tárgyalásban állunk két-három mezõnyjátékossal, továbbá az Illés Akadémiáról és a Haladás VSE-tõl is várunk fiatalokat. És persze kapus posztra is van kiszemeltünk.

Halmos Máté távozása mindenképpen meglepõ. A 28 esztendõs játékos alapító tagja volt a Haladás futsalcsapatának. Bajnoki címet nyert az NB II-ben, majd három évig erõsítette a társaságot az élvonalban. Van egy kupaezüstje, többször volt házi gólkirály - 78 NB I-es meccsén 60 gólig jutott -, a karjára húzhatta a csapatkapitányi szalagot. A szombathelyi futsalsport eddigi egyetlen válogatott játékosa, ötször szerepelt a nemzeti csapatban.

- Nagyon nehezen hoztam meg a döntést, de végül a váltás mellett döntöttem - árulta el Halmos Máté. Ez a Haladás már nem az a baráti társaság, amely nem is olyan régen nagy tervekkel nekivágott az NB II-nek. Sok szép sikerben volt részem zöld-fehér mezben, de az utolsó fél év nem úgy sikeredett, ahogyan elterveztem.  Mindenki jobb szezonra számított és emiatt negatív hangulat uralkodott az öltözõben. Egy év alatt számtalan játékos érkezett és távozott a klubtól, valamint idény közben edzõcsere is volt. A sikeres szereplésünket morális összetûzések is hátráltatták, melynek következtében egyre kevesebbet játszottam annak ellenére, hogy az alapszakaszban szerzett 21 gólommal házi gólkirály lettem, és úgy gondolom, hogy a hozzáállásomra sem lehetett soha panasz. Talán furán hangzik, hogy az NB I. helyett az NB II-t választom, de ez a ZTE kísértetisen hasonlít arra a néhány évvel ezelõtt Haladásra, amelynek a mezében beleszerettem a futsalba. Ráadásul sok volt játékostársam is Egerszegre igazolt: Bagó Gábor a játékos-edzõ, de Kottán Krisztián és Bogyó Károly is csapattársam lesz. Volt több NB I-es érdeklõdõ irántam, idén is felhívtak többek között Gyõrbõl is, de úgy béreztem, hogy ismét fel kell töltõdnöm. Vannak még céljaim a futsallal, egy évnél semmiképpen nem szeretnék több idõt eltölteni az NB II-ben. De az új csapatomnál egyértelmû cél az feljutás, én pedig minden erõmmel azon leszek, hogy ez sikerüljön. A Haladásnak nagyon szurkolok. Marcos Angulo személyében kiváló trénert találtak a kispadra, az õ irányításával minden adott a jó szerepléshez. Köszönöm a vezetõségnek, egykori játékostársaimnak, a szurkolóknak az elmúlt éveket. Remélem, hogy az utánpótlás csapatomnál továbbra is dolgozhatok, így tõlük talán nem kell elbúcsúznom. És ki tudja, lehet hogy játszom én még zöld-fehér mezben.

 - Tóth Gábor/Vas Népe -

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink