Vác parádé Angyalföldön!
2014.04.27 | 00:00
Vác parádé Angyalföldön!

VASAS FUTSAL - DUNATOURS VÁC FUTSAL SE 5 - 7 (2-5)
Fáy utca, 50 nézõ
Játékvezetõk:
Futó, Antal, Rábel

Vasas: Ács - Molnár, Mezõfalvi, Szalay, Deák
Cserék: Gál, Sajben - Schünaver, Serdült, Smiri, Szente, Veres, Farkas, Solti
Vezetõedzõ: Szente Tamás

Vác: Bohonyi - Hiebsch, Hírt, Benkó, Halász
Cserék: Styevkó, Rácz, Szabados, Makk
Vezetõedzõ: Burzi Attila

Sárga lap: Szente, Solit illetve Rácz

Piros lap: Molnár, Smiri illetve Szabados

Gólszerzõk: Molnár, Farkas, Szalay, Solti, Szente illetve Makk (2), Halász (2), Benkó (2), Styevkó

Péntek este megkezdõdött a második köre a rájátszásnak. Ahogy telnek a fordulók, egyre élesedik a küzdelem a feljutásért, de ezt a Vasas csarnokban a nézõszám alapján nem lehetett felfedezni. Alig lézengtek a Fáy utcában a kezdéskor. A hazaiak teljes kerettel vágtak neki az összecsapásnak, míg a vendégeknél mindössze egy sornyi mezõnycsere ült a kispadon.
A kisebb létszám nem különösebben zavarta a váciakat és villámrajtot véve, egy mintaszerû gyors kontra végén meg is szerezték a vezetést Benkó révén. 0-1 Örömük ekkor még nem tartott sokáig, miután Molnár egy perccel késõbb egy remek szóló végén egalizált. 1-1 A vendéglátók birtokolták többet a labdát és irányították a mérkõzést, míg a váciak kontrára rendezkedtek be, ami igen hatásos fegyvernek bizonyult. Az 5. percben ismét lehetõség akadt lekontrázni lassú ellenfelüket, amit ismét gólra is váltottak, ezúttal Styevkó köszönt be. 1-2 A piros-kékek rohamoztak az egyenlítésért, de a remekül védõ fiatal váci kapus eszén nem nagyon tudtak túljárni. A jég a félidõ derekán tört meg, amikor Molnár remek keresztpasszát Farkas passzolta közelrõl az üres kapuba. 2-2 Ekkor kevesen gondolták, hogy a Vasas ellõtte minden puskaporát, legalábbis ami az elsõ játékrészt illeti. A hátralévõ percekben már csak a vendégek jegyeztek találatot. Nem meglepõ módon újabb kontrát vezettek a pest megyeiek, amit újabb góllal fejeztek be, Benkó duplázott. 2-3 A hazaiak gondjai ekkor még nem értek véget. A 19. percben Smiri kapta meg második sárgáját egy szabálytalanságot követõen, így mehetett zuhanyozni, ráadásul mivel ez volt csapata hatodik faultja, jöhetett a 10 méteres, amit Halász magabiztosan értékesített. 2-4 Már mindenki a szünetet várta, amikor érkezett Makk, és egy szép találatot jegyezve még magabiztosabbá tette a látogatók elõnyét szünetre. 2-5 Hiába támadott többet az angyalföldi csapat az elsõ félidõben, de míg õk rendre hibáztak ziccerben, addig ellenfelük remekül sáfárkodott lehetõségeivel.
A fordulás után Szalayék próbáltak rohamozni, de nem nagyon találtak fogást a váciakon, akik remekül védekeztek. Az angyalföldiek igen ötlettelenül próbálkoztak, így nem volt meglepõ, hogy nem jött össze a szépítés. Ahogy telt az idõ, úgy vált egyre kapkodóvá a piros-kék alakulat. Már a játékrész közepén jártunk, de a szépítés nem érkezett, így a vészkapus játékkal próbálkoztak a hazaiak. A létszámfölénybõl több helyzete is adód a Vasasnak, de még a kaput sem sikerült eltalálni, így maradt a három gólos különbség. Ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A 34. percben Halász talált az üres kapuba, tovább növelve az elõnyt. 2-6 Már ekkor is úgy tûnt, hogy elúszóban a három pont a hazaiak számára, de egy perccel késõbb végérvényesen megpecsételõdött a sorsuk. A 35. percben Molnár állíttatta ki magát egy felesleges butaságot követõen, így a vendégek két percig emberelõnyben játszhattak, ahol inkább labdatartással múlatták az idõt, mint támadással, így nem született újabb gól. Már csak három perc volt hátra, és a váciak  játékosa, Szabados teljesen feleslegesen beleütött a gólvonalon a gólba tartó labdába, így jöhetett a jogos piros lap és a büntetõ. A hatméterest Szalay értékesítette biztosan 3-6, de mielõtt elkezdhettek volna reménykedni, rögtön gólt kaptak Makk szemfülességének köszönhetõen, így újra négy volt a különbség. 3-7 A piros kékek még a hajrában kétszer megzörgették a váciak kapuját. Elõbb Solti talált be közelrõl 4-7, majd Szente állította be a végeredményt a legvégén. 5-7
Összességében egy igen dekoncentráltan játszó Vasast láthattunk, egy motivált Vác ellen, ahol a vendég fiatalok remek teljesítményeinek, és a jó helyzetkihasználásnak köszönhetõen megérdemelten nyert. A lelátóról sok kritika érte a játékvezetõket a mérkõzés folyamán, de a kritikus szituációknál, a kiállításoknál jól döntöttek, így nem rajtuk múlt, hogy a hazaiak pont nélkül hagyták el a játékteret.  A Vác lehet, hogy csak hétfõig, de fellépett a második helyre a tabellán.

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink