Utolsó percben kapott góllal vesztett a Veszprém
2019.10.01 | 11:33
Utolsó percben kapott góllal vesztett a Veszprém A veszprémi futsalcsapat az utolsó percig hősiesen állta a szombathelyi rohamokat. Dróth Zoltán villanásának köszönhetően aztán mindhárom bajnoki pontot elvitte a Haladás az NB I hétfői játéknapján.
A futsal élvonal egyik legerősebb csapata, az előző idényben ezüstérmet szerző, az idei tabella harmadik helyén álló Haladás ellen próbált kimászni a gödörből a négy vereségével sereghajtó Veszprém. Frank Tamás ezúttal a fiatal Klcsónak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban az eddig első számú kapusként számításba vett Schmidmajer helyett.

Kisebb veszprémi lehetőséggel kezdődött a találkozó: Tatai lódult meg egy gyors kontrát követően, ám a válogatott Alasztics jól jött ki kapujából, s könnyedén tisztázott. Azonnal magához ragadta a kezdeményezését a Szombathely, amely saját portájához szegezte vendéglátóját. Szervezetten és stabilan védekeztek a bakonyiak, akik nem engedték kibontakozni a vasiakat. Egyik új szerzeményük, Martinez a 6. percben az oldalhálót találta el, Hajmási pedig mellé durrantott.

A 13. percben alakult ki az addigi legnagyobb szombathelyi lehetőség, amikor is Gerencsér vezethette Klcsóra a labdát, ám a fiatal hálóőr bravúrral hárított. Szinte azonnal javíthatta volna csapattársa hibáját az exveszprémi Vass, aki a kapufát trafálta telibe. A folytatásban sem változott a játék képe: a zöld mezesek járatták a játékszert, a hazaiak pedig kontrákra rendezkedtek be. Túlzottan nagy kockázatot azonban nem vállaltak a vendégek, így kevés lehetősége nyílt a Frank-csapatnak a gyors ellentámadásokra. Az utolsó percek aztán bőven tartogattak izgalmakat: Da Silva kevéssel lőtt kapu mellé, majd kétszer is bravúrral védett Klcsó.

Úgy kezdődött a második felvonás, ahogyan az első zárult: előbb Dróth nagy lehetősége maradt ki, aztán Klcsó állta a labda útját. A Veszprém bátrabb játékstílusra váltott, ami kis híján eredményre is vezetett. Öt perc elteltével Tatai erőszakosan labdát szerzett, majd lerázta ellenfelét, s a kapu mellé lőtt. Klcsó újabb védésekkel bizonyított, aztán Dróth lőtt kapufát „nullszögből”. Fél óra elteltével az egykori szombathelyi kedvenc, Gyurcsányi gyönyörűen átemelte Alasztics kapust, de Martinez tisztázni tudott a gólvonalról.

A hajrához közeledve megélénkült a meccs. A Veszprém ebben az időszakban veszélyesebben játszott ellenfelénél, igaz, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Négy minutummal a vége előtt öt a négy elleni játékra váltott a Haladás, másodpercekkel később Dróth a kilencesről befordulva csattanós kapufát lőtt. Úgy tűnt, hogy a bakonyiak kihúzzák kapott gól nélkül, ám Dróth ötven másodperccel a lefújás előtt ismét eltalálta kapufát, amelyről ezúttal már a hálóban kötött ki a labda (0-1). A végig nagyszerűen küzdő Frank-csapat az utolsó percben mindent elkövetett az egyenlítésért, de vészkapussal támadva sem tudott betalálni. A gárda pénteken a címvédő Berettyóújfalu vendégeként futhat neki újra az első pontok begyűjtésének. Futsal NB I, 5. forduló: 1. FC Veszprém–Haladás VSE 0-1 (0-0) Március 15. utcai csarnok, 600 néző. Vezette: Zimonyi (Kiss G., Apkó). Veszprém: Klcsó – Tatai, Tar, Komáromi, Boromisza D. Csere: Schmidmajer, Spandler (kapusok), Miklós, Tama, Gyurcsányi, Bognár P., Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Frank Tamás. Haladás: Alasztics (kapus), Simics, Da Silva, Gerencsér, Vidák. Csere: Homlok, Sásdi (kapusok), Melo, Hajmási, Sipos, Dróth, Vass, Martinez. Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez. Gólszerzők: Dróth (40.). 67077876_429325984329009_1152277036174147584_nFrank Tamás: – A Hali irányított, de végig ott volt a veszély a kontráinkban. A jelenlegi helyzetünket tekintve sorsszerű volt az ötven másodperccel a vége előtt kapott gól. Sajnálom a szurkolóinkat és a játékosaimat is, mert mindent elkövettünk a sikerért. Azt gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget. Pénteken Berettyóújfalura utazunk. A mai meccs után nehéz lesz lelket önteni a fiúkba, de minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. © Unger TamásJuan Ramon Calvo Rodriguez: – Az első félidőben jobban játszottunk ellenfelünknél, de nem sikerült belőni a helyzeteinket. A másodikban a Veszprém teljesítménye is feljavult, mi is veszélyesen futsaloztunk, végül megérdemelt győzelmet arattunk. Pedig 2. félidő szoros volt, mindkét csapat győzhetett volna, de a végén szerintem mi jobban akartunk nyerni, ezért is játszottuk az 5-4 ellenit. Nagyon örülök mert a játékosaink óriási teljesítmény mutatnak Veszprémben, ahol mindig nehéz nyerni. Forrás: Vehirsport.hu    
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink