UTC Futsal Team-Rába ETO 1-8 VIDEÓ
2014.09.01 | 00:00
UTC Futsal Team-Rába ETO 1-8 VIDEÓ


A friss Szuperkupa gyõztes, a bajnoki cím egyik várományosa, a Gyõr ellen folytatódott a futsal NB I az UTC számára, amely ezen a mérkõzésen debütált hazai pályán a bajnokságban.

Az elsõ 10 percben kiegyenlített mérkõzés zajlott a parkettán, az UTC kemény letámadásai nem ízlettek a vendégeknek, mindkét csapat elõtt adódtak kisebb lehetõségek a meccs elsõ negyedében. Majd az elsõ hibából rögtön gólt lõtt a Gyõr: Ondrejó próbált felszabadítani, rúgásába beleléptek az ötösön belül, a megszerzett labdát pedig a hosszún érkezõ ex-szegedi Hegyesi pofozta a kapuba, ezzel az ETO-nál volt az elõny. Pár perccel késõbb Tóth egyenlített, miután nagy küzdelemben megtartotta a labdát, befele cselezett, majd ballal a hosszúba lõtt, 1-1.

Mindössze két percig volt döntetlen az állás, a gyõriek vészkapust alkalmaztak, amit az elsõ labdajáratás után még nem, a második után viszont már kihasználtak a vendégek, Dróth lõtt Halász kapujába, 1-2.

A folytatásban is újra vészkapussal játszottak a Rába-partiak, az UTC elõtt pedig egyenlítési lehetõségek is adódtak, de nem tudott újra egyenlíteni Brinszky Adrián csapata, így egy gólos vendég elõnnyel zárták az elsõ 20 percet a csapatok. Az UTC nagyon jól bírta a tempót, többször zavarba hozta a lehetõségekben jóval a szegediek elõtt járó gyõrieket.

A második félidõ elsõ harmada is jól sikerült Bánóczkiéknak, bár a 23. percben Solano megszerezte csapata harmadik gólját, játékban továbbra sem volt nagy a különbség a két csapat között. Igaz, a nagyobb különbség kialakulásának elkerüléséért sokat tett Halász is, egészen a 31. percig. Korábban ziccereket hibázott az UTC, Puskás kapu elõterében eladott labdája Palomeque vágta be, majd egy perc múlva már néggyel vitt az ETO. Ez megfogta a szegedieket, akik a végére kissé el is fáradtak, hiszen két sornyi mezõnyjátékossal játszották végig a mérkõzést. Az ETO még további három hibát használt ki, így végül 8-1-s vereséget szenvedett az UTC elsõ hazai mérkõzésén. Abszolút nem úgy indult a mérkõzés, hogy ekkora különbség alakulhat ki a két csapat között, az utolsó 10 percben viszont a gyõriek mindent megtettek, hogy nagyobb különbséggel tudják le a mai mérkõzést.

UTC Futsal Team - Rába ETO 1 - 8 (1-2)
Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 200 nézõ. Vezeti: Takács Zoltán (Herbály Péter, Kovács Péter)

UTC: Halász - Tóth, Bánóczki, Puskás, Juhász.
Csere: Vasas (kapus),Ferenczi, Balogh, Berndt, Mészáros, Ondrejó.
Vezetõedzõ: Brinszky Adrián

Rába ETO: Matkovics - Noe, Soleno, Palomeque, Juanra.
Csere: Tóth (kapus), Dróth, Lódi, Bognár, Püspök, Gorjánácz, Hegyesi, Sáhó.
Vezetõedzõ: Jordi Illa Solé.

Góllövõk:
Tóth (15′) ill. Hegyesi (12′), Dróth (17′), Solano (23′, 35′), Palomeque (31′), Noé (32′, 40′), Sáhó (37′)
Sárga lap: Solano (5′)

Brinszky Adrián: "Alapvetõen mindennel elégedett vagyok, kivéve az eredménnyel, szerintem többet tettünk azért, hogy hízelgõ eredmény szülessen ezen a mai találkozón. Harminc percig kifejezetten jól bírtuk a Gyõr nyomását, ezt követõen pedig fizikálisan és kicsit mentálisan is felõrölt minket a Gyõr, de focizni nem hiszen, hogy lefocizott volna. Nyolc emberrel nem bírtuk tartani a vendégek által diktált iramot, a végén bosszantó hibákat követtünk el és sajnos kifejezetten szánalmas és demoralizáló gólokat kaptunk, ez pedig lavinaszerûen történt, így a végére szétestünk. Egyedül az eredmény bosszantó, ez a 8-1 nem volt benne a találkozóban, sõt, az elsõ félidõben kifejezetten jól játszottunk, a 2-1 az teljesen reális, partiban voltunk. Természetesen nem vitatom a Gyõr kvalitását, megérdemelten nyertek, biztos, hogy ott lesznek a bajnokságban az elsõ, második helyen. Nekünk ez az elsõ félidõ mindenképpen hitet kell, hogy adjon, és most jön öt olyan találkozó, amibe szeretnénk élesen belemenni, a pontszerzés reményében. Sajnos még a keretünk mindig nem alakult ki, érkeznek játékosok, a nyolc ember kevés ahhoz, amit mi akarunk játszani, oda kell a tizenkettõ, remélem, ez megvalósul még az idén."

Jordi Illa Solé: Ma nem volt könnyû játék, ahogy az eredmény is mutatja. Az elsõ félidõ kicsit nehezebben indult, a Szeged nagy intenzitással kezdett minket támadni, kis idõbe telt mire megértettük egymást a pályán, és hogyan kell õket letámadni. Sok rossz passzunk volt, nem voltunk olyan jók és frissek a pályán. Az elsõ félidõben már öt faultunk volt, úgy éreztem, hogy a játékvezetõk nem engedtek minket úgy játszani, ahogy szerettük volna. Ebben a helyzetben nem éreztük túlságosan jól magunkat, nem akartam kockázatot vállalni a hatodik fault miatt ezért váltottunk 5 a négy játékra. A szünetben megbeszéltük az új taktikát és azt mi történt a szünet elõtt, min kell javítani. 4-0-ba kezdtünk védekezni, feltoltuk védekezésünket, az üres területeken jól támadtunk, ezután több lehetõségünk volt és be is rúgtuk a helyzeteinket. Nagyon boldog vagyok, hogy végül nyertünk, fontos a csapatom és a csapatot kísérõk számára - amit úgy gondolom tudnak is - hogy nem lesz könnyû az idei bajnokság, mindenki minket akar megverni. A mai egy jó lecke volt, tanulni kell belõle, mert nem mehetünk ki könnyelmûen egyik mérkõzésre sem, készen kell állnunk mindig, hogy megnyerjük a csatákat.
 - forrás szegedma.hu -

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink