Univerzum: A bajnoki cél teljesítve
2008.06.15 | 00:00
Univerzum: A bajnoki cél teljesítve

Magabiztosan nyerte az idei nõi futsal bajnokságot az Univerzum csapata. Tóth Ferenc értékelte a gárda teljesítményét.

Tavaly a második helyen végzett a csapat, idén mik voltak az elvárások?

Mivel tavaly is csak egy pontlevonás következtében maradtunk le az aranyéremrõl, így mindenképpen célunk volt, hogy megnyerjük a bajnokságot. A legnagyobb riválisaink a Vesta és a Tolna voltak.

Milyen volt megítélésed szerint a bajnokság nívója?

Szerintem emelkedett a színvonal feltétlenül, kezdik megtanulni a nõi csapatok is a futsalt. Eddig gyakorlatilag kispályás focit játszottunk, most már van tudatos dolog néhány egyesületnél, s komolyan is veszi a munkát több helyen. Az oda-visszavágós rendszer jót tett a pontvadászatnak, mert régebben tornarendszerben zajlott, ami nem volt túl reális, gyakorlatilag három meccset játszott egy csapat. Így azonban jobban kijön a tudás.

Mi tehetné népszerûbbé a nõi futsalt?

Népszerûsíteni kellene minél több fórumon. A futsal-hungary.hu szerencsére teret biztosít számunkra, valamint a Sport Klub televízió, ahol szintén megjelenhetünk egy-egy összefoglaló erejéig. Bár nehéz olyan minõségû felvételt készíteni a csapatoknak, amit utána a tévé fel tudna használni, mert az nagyon sokba kerül. Nehéz fenntartani a sportágat, nincsenek támogatók, a reklámérték gyakorlatilag nulla. A budapesti csapatoknál nem nagyon vannak nézõ, vidéken kicsit más a helyzet. Nemrég Tolnát játszottunk teltházas meccset.

A nõi válogatott gondolata is körvonalazódik mostanában. Errõl mi a véleménye?

Így van, az MLSZ-ben vannak erre törekvések, és mi is próbáljuk ezt a folyamatot eindítani. Talán, ha feláll egy válogatott, akkor ismertebbé válhat a sportág, ugyanúgy, ahogyan a fiúknál. A férfi szakág nagyon sikeres, benne vannak a világ tíz legjobb csapata
között, s azt gondolom nõi szinten is ott vagyunk az elitben.

Gondolom jövõre hasonlóan sikeres évre számít.

Igen, szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket. Tudjuk, hogy nehezebb lesz megvédeni, mint megszerezni. A csapatunk egységes, együtt maradunk, nem távozik senki. Egy igazolásunk lesz, Gál Tímea érkezik, akik az MTK-ban focizik, és nagypályán válogatott játékos. Más erõsítést nem tervezünk, hiszen jó a keretünk. Az elõzõ bajnokságban az utánunk következõ négy csapatot kétszer is vertük, s gyakorlatilag csak egy szerencsétlen vereségünk volt Szentesen, leszámítva a salgótarjániak elleni jogosulatlan játék miatt elvesztett három pontot. A meccsek gólátlaga 9-2 volt a mi javunkra, így bizakodva várjuk a jövõ évet.




Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink