Ukrajna következik
2008.03.29 | 00:00
Ukrajna következik

Ukrajna következik

A magyar futsal válogatott remek gyöngyösi szereplésével kivívta a jogot, hogy pályára léphessen a világbajnoki kvalifikáció végsõ szakaszában is. Az ellenfelünk április 1-én és 15-én Ukrajna lesz, az elsõ mérkõzést idegenben vívjuk, míg a visszavágó Gyöngyösön lesz.

Nehéz feladat, de nem megoldhatatlan. Ez volt a legtöbb megkérdezett véleménye a sorsolás után. Örültünk ugyanis annak, hogy nem a négy legjobbnak tartott válogatott (Spanyolország, Olaszország, Portugália vagy Oroszország) ellen kell felvennünk a harcot, hanem az említetteknél valamivel könnyebb csapat jutott számunkra.
Kozma Mihály is így vélekedett: „Örülök neki, hogy olyan ellenfelet kaptunk, akik hasonló játékerõt képviselnek, mint mi. Lehet sanszunk ellenük. Az ukrán csapat az utóbbi években kétszer is csak hajszállal maradt le az Európa-bajnoki címrõl, de úgy érzem, mára kiegyenlítõdtek az erõviszonyok. Egy tipikusan kontrára játszó csapatról van szó. Ha a támadójátékunk elég jó és hatékony lesz, akkor akár még az idegenbeli gyõzelmet sem tartom elképzelhetetlennek. A csodálatos hazai közönség elõtt pedig biztos vagyok benne, hogy a játékosok ereje megkétszerezõdik."

A magyar keretben lesznek változások a februárihoz képest. Az angolok ellen megsérült, ám az azóta már játszó berettyóújfalui Nagy István nem kapott meghívót. Két székelyudvarhelyi légiósunk, Balázs Zoltán és Tóth Szabolcs kiválása érzékenyen érintheti a válogatottat. Világklasszis kapusunk porcsérüléssel bajlódik, mûtét vár rá, ezért nem vehet részt a harkovi meccsen. Helyette Pallai Gábor ugrik be, szövetségi kapitányunk közte és Tóth Gyula között fog dönteni, hogy kié legyen a kezdõ pozíció. Csapatkapitányunk térdproblémája miatt maródi. Madarász János felépülése viszont már jobb hír, a bajnokságban már játszott a Temesvár ellen, a marosvásárhelyi kupatalálkozót viszont kihagyta. Ugyanígy tett Lódi Tamás és Gyurcsányi Zsolt is, igaz õk nem a lelátóról, hanem a kispadról nézték végig a legutóbbi mérkõzést. Problémáink tehát akadnak, az elsõ sorunk nem állhat fel az ideális összeállításában, de a többiek a kimaradók miatt is kettõzött erõvel küzdenek majd, értük is játszanak minden bizonnyal.

 A januári jekatyerinburgi mérkõzés a mostani ellenfél ellen megfelelõ támpontot adhat a keddi meccs taktikájának kialakításakor. A mieink akkor is hasonló összeállításban vettek részt, s ugyan háromgólos vereség lett a vége, de játékban egyáltalán nem voltunk alárendelt szerepben. Arra törekszünk most is, hogy minimum egyenrangú partnerei legyünk Liszencsuk mester tanítványainak, de a jó játékot most eredményességgel is összekössük.

A keret vasárnap délután találkozik Budapesten, s este egy edzést is vezényel Kozma Mihály. Hétfõ reggel ül repülõre a csapat, s kijevi átszállással jutnak el a mérkõzés helyszínére, ahol este hat órakor is lesz egy tréning.

A magyar keret:
Pallai Gábor (MVFC Berettyóújfalu)
Tóth Gyula (Euro-Mobil-Trans Gyõr) kapusok;

Baranyai Pál (Euro-Mobil-Trans Gyõr)
Szente Tamás (Euro-Mobil-Trans Gyõr)
Sivák Péter (Colorspectrum Aramis)
Nagy Gábor (Colorspectrum Aramis)
Madarász János (Székelyudvarhely)
Lódi Tamás (Székelyudvarhely)
Gyurcsányi Zsolt (Székelyudvarhely)
Szabó Zoltán (Székelyudvarhely)
Németh Péter (Üllõ FC Csõ-Montage)
Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu)






Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink