Újra győzött a Székelyudvarhely
2008.10.31 | 00:00
Újra győzött a Székelyudvarhely

 

Chiajna jó volt....

... de most Székelyudvarhely jobb.
Csütörtök este, az elmaradt fordulót és az elmaradt gyõzelmeket is bepótolta ezúttal az SK. Szám szerint öt brazil játékossal érkezett az udvarhelyi sportcsarnokba a Bukarest melletti csapat, akik egyenlõ pontszámmal állnak az elsõ helyen a marosvásárhelyi City"US-al.
A brazil légiósokkal megtûzdelt vendégek kõkeményen támadták, letámadták a Román Bajnokot. Az agresszív támadási technikát állta a vendéglátó csapat és már a 3. percben - szögletbõl - megszerezte a vezetést Tóth Szabolcs. Madarász János továbbra sem lépett pályára, Lódi Tamás viszont már sokkal jobban bírta fizikailag is a megmérettetést, mint a hétfõi Brassó elleni meccsen. A kezdõ sort (Lódi, Tóth, Gyurcsányi - Balázs) Igor Leitao egészítette ki, aki a 16.percben meg is törte a már percek óta tartó gólcsendet, majd 20 mp!!-el késõbb Gyurcsányi Zsolt varrta a hálóba a labdát. 3-0
A következõ percben Lódi mentett egy meleg helyzetet a kapu elõtt, amiért Tóth kapott sárga lapot - lehet, egyikõjüknek fodrászt kellene váltaniuk, ha ennyire összetéveszthetõek. A vendégeknek kigyûlt a 18.percben az öt csapathibájuk, de kihúzták büntetõ nélkül, viszont még a félidõt jelzõ sípszó elõtt 13 mp-el érvényesítettek egy lövést és ezzel a 3-1-es eredménnyel mentek az öltözõbe pihenni a fiúk.
A második játékrészben újra a 3.perc hozott újabb gólt a hazaiaknak, amikor Gyurcsányi Töki egy szép akciót követõen pont a háló közepébe passzolta a játékszert. A 6.percben eljött a további szépítés esélye a vendégek számára, amikor egy kezezést követõen hat méteres büntetõt érvényesíthettek... és tették is - az egyik brazil légiós, Carlos Hehrione személyében. 4-2 Úgy tûnt a játékból, hogy a vendéglátók és a vendégek is rúgnak még pár gólt, de nem így lett. A hosszú gólcsendet Tóth törte meg az utolsó percben, amikor már egyébként is állva skandálta együtt a közönség: „Szép volt fiúk!". 5-2 Szinte színültig megtöltötték a sportcsarnokot - a korábbi híresztelésekkel ellentétben, ami szerint kifütyülték a játékosokat a legutóbbi mérkõzésen, ha lehet, most még nagyobb hévvel szólt a „Jöhettek ti tízen is, jöhettek ti százan is, SK-s vagyok, százatoktól se félek!" és a többi magyar nótákból átírt szurkolói dalok. A Székely Medvék jöttek, nem hagyták cserben a játékosokat és gyõzelemre buzdították kedvenceiket, majd a mérkõzés végén újfent együtt énekelhették a Székely Himnuszt, amelytõl zengett a csarnok.

Kozma Mihály-t a mérkõzés után az öltözõ elõtt kérdeztük, aki épp a marosvásárhelyi portugál edzõvel, Arthur Melóval beszélgetett.
„Ma jelesre vizsgázott az egész csapat és a szurkolótábor is. Ez a gyõzelem akkor ér valamit, ha hétfõn is nyerünk Sepsiszentgyörgy ellen. Jó volt újra hallani a Székely Himnuszt és azt tudni kell mindenkinek, hogy továbbra is a Román bajnoki cím a cél!!"

Hétfõn, november 3.-án ismét hazai pályán száll harcba az újabb pontokért Sportklub Sepsiszentgyörgy csapata ellen, élén szintén magyar edzõvel (Bódi Attila).

SzK


Az Udvarhelyi Híradó tudósítása:

A Sport Klub igazi arca
Felgyógyult a Székelyudvarhely SK. Tegnap este a teremlabdarúgó 1. Liga második fordulójából elmaradt összecsapásán merõben más játékot láthattunk, mint amit eddig a bajnoki találkozókon észleltünk. Hat po­csék összecsapás után végre pörögtek a fiúk, kevesebb volt a hiba, ami meg a legfontosabb, hogy itthon tartották a három pontot az újonc, de remek erõt képviselõ Concordia Chiajnával szemben.

Az ellenlábas annyi gólt kapott ezen a meccsen, mint eddigi hat találkozóján összesen.
„Most, vagy soha!" - kezdték a szurkolást a Székely Medvék. Közhely, de ez a rigmus helytálló volt. Még egy botlás könnyen a rájátszásról való lemaradást jelentette volna a bajnokcsapatnak. Egészen más volt az e­gyüttes hozzáállása, az eddig ti­pegõ, pökhendi focit felváltotta a sokat mozgó, többpasszos já­ték. A gól is hamar jött, Tóth szög­lete után eléje pattant a játék­szer, õ meg elemi erõvel rúgta el a lábak közt. Az ellenfél nem torpant meg a találattól, kitámadt, de õ kaphatott volna ismét gólt, Nicuºan lopta el a játékszert, a kapust is kicselezte, ám a kapu felé tartó labdát még utolérték. Az elsõ igazi helyzetet a 14. perc­ben alakították ki a vendégek, Ique az üres kapu mellé bombázta. A 17. perc igazán eseménydús volt: idõt kért Kozma, Lódi lö­vése a felsõ lécrõl pattant visz­sza a játéktérre, Igor húzott el a balszélen, szép bokamozdulattal a bal alsóba pöccintett (2-0), Militaru kapufája volt a válasz, majd Gyurcsányi ellentámadásból szerzett gólja (3-0) zárta a minutumot. A szünetet jelzõ sípszó elõtt szépített a vendégcsa­pat, Mihály veszített el egy labdát, Fernando értékesítette.

Helyzetekkel vette kezdetét a második játékrész, Minique ka­pufája után Gyurcsányinak több szerencséje volt, ezzel újból visszaállítva a háromgólos kü­lönb­séget. Amibõl aztán Mi­nique faragott, egy kezezés miatti büntetõt vágott a bal alsóba.
Chiajnai leszorítás vette kez­detét, amikor több percig ka­puja elõterében tartotta a Sport Klu­bot ellenfele. Pontos vé­de­ke­zés, kevés kialakított szituáció, jó pár Balázs-védés jellemezte a folytatást. Az idõ rohamosan szaladt az ellenfélnél, az utolsó percekre a két addig nélkülözött „testvérpárt", Iquét és Miniquét is bevetette, de nemhogy szépíteni nem tudtak, hanem az udvarhelyiek növelték az elõnyt Tóth révén, egyben kialakítva a végeredményt is: Sport Klub- Chiajna 5-2. Néhány nap alatt rend került újból a fejekbe, amikor a legfon­to­sabb volt, akkor ismét össze­kapta magát az aranyérmes gár­da. Csatában maradt a négy hely e­gyikéért. Ha ezt formajavulásnak nevezhetjük, akkor re­mény­kedünk, hogy tovább fejlõdik, hétfõn a Sepsiszentgyörgy ellen, il­letve a jövõ hét végi nem­zet­közi szereplésen.

Mestermérleg
Kozma Mihály, SK
Jelesre vizsgázott mind a csapatom, mind pedig a közönség. Remélem, hogy a szurkolók megbocsátották az elõzõ mérkõzésen történt gyengébb szereplést. De akkor ér ez a gyõzelem valamit, ha a Szentgyörgyöt is megverjük. Többen sérülten is vállalták a játékot, de innentõl kezdve nem számít, ha fáj, játszani kell, mert másképp nem tudunk elõrébb lépni. Most már remélem, felállunk, célunk továbbra is a bajnoki cím.

Jean Cosac, Chiajna
Jobban játszott az ellenfél. Nagyon jó együttessel álltunk szemben, tudtommal ez a magyar válogatott is. Õk nagyon sok ideje együtt vannak, mi pedig nemrég igazoltuk a játékosokat, még sokat kell dolgoznunk, hogy összeszokjunk. Meg­volt a néhány lehetõségünk, hogy egy szorosabb eredmény legyen, netán pontokat szerezzünk, de nem tudtunk élni vele. Nagyon nehéz a bajnokság, de én nyerni szeretek, ezzel együtt tehát akár az aranyérmet is meg akarom kaparintani.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2. forduló (elmaradt meccs)
Székelyudvarhely SK-Concordia Chiajna 5-2 (3-1)
Helyszín: sportcsarnok, 900 nézõ.
Vezették: Ghione (Bákó) - Munteanu (Vásárhely).
SK: Balázs - Tóth, Igor, Lódi, Gyurcsányi (játszottak még: Mihály, Szabó, Nicuºan, Szõcs).
Chiajna: Coman - Rãducu, Radu, Fernando, Clebar (játszottak még: Denis, Militaru, Ignat, Minique, Ique).
Gól: Tóth (3., 40.), Igor (17.), Gyurcsányi (17., 23.), illetve Fernando (20.), Minique (27.).

Józsa Csongor

Forrás: www.uh.ro


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
Támogatóink

Partnereink