Újpestre látogat a Kecskemét
2023.10.15 | 19:42
Újpestre látogat a Kecskemét

A válogatott svédek elleni páros meccse után folytatódik az NBI, ahol a forduló kiemelt mérkőzése a Kecskemét újpesti vendégjátéka lesz, amit az M4 Sport élőben közvetít, hétfőn este. Hosszabb idő után újabb bajnoki mérkőzést ad élőben a sporttelevízió, a Hali - Mezei csúcsrangadót leszámítva. Ezúttal a lila-fehérek hazai találkozóját közvetítik, emiatt a fővárosiak nem a megszokott újpesti csarnokban, hanem a Vasason fogadják a kecskemétieket.

Az újpestiek két ponttal vannak lemaradva a tabellán mostani riválisuk mögött, így egy hazai sikerrel meg is előzhetnék őket, de ez bravúrnak számítana. Az erőviszonyokat tekintve a Kecskemétnél szinte biztosra vehető, hogy a felsőházban zárják az alapszakaszt, míg a Moga legénységnél ez koránt sem biztos, de az igen, hogy odavágynak. A fővárosiak igen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak eddig a szezonban. Kikaptak ugyan a dobogósoktól, de hozták a kötelező meccseket. Legyőzték a két újoncot és a sereghajtó MFA-t, míg döntetlenre végeztek a DEAC vendégeként. A válogatott szünet előtt a Mezei-Vill otthonában szerepeltek és mezőnyben nem játszottak rosszul, de a kapu előtt nem voltak elég hatékonyak, így szoros vereséget szenvedtek. A kapu előtt nagyon hiányzott az együttes gólfelelőse, Horváth Benedek, akinek a játéka sérülés miatt ezúttal is kérdéses. Az ő pótlása igen nehéznek tűnik a vendéglátónál.
Ami a Kecskemétet illeti, szintén kikaptak az előttük állóktól, de a kötelező győzelmeket ők is begyűjtötték. Az előző játéknapon a Maglódot fogadták és magabiztosan nyertek otthon, így tartják a lépést az egy ponttal előttük álló MVFC és Nyírbátor párossal. Ha szeretnék ezt továbbra is tartani, akkor nem kérdés, hogy kötelező begyűjteni ezúttal is a három pontot. Ami nehezítette a dolgukat a héten, hogy több játékosuk is a válogatottban szerepelt, így nem tudtak teljes kerettel edzeni, de ezek ellenére is ők számítanak az esélyesnek. A sikerhez persze a szebbik arcukra lesz szükség, mert a lila-fehérek fiataljai meglephetik őket, főleg egy jobb helyzetkihasználással. Viszont amennyiben Pál Patrikék hozzák a formájukat, akkor nem kérdés, hogy övék lehet az értékes három pont.

Moga Lorant, az Újpest mestere: - A két hét szünetben jól dolgoztunk, sikerült megint továbblépni előre és türelmetlenül várjuk a hétfői mérkőzést! Ez egy jó erőfelmérő lesz számunkra, hiszen tudjuk, hogy a Kecskemét nagyon jó erőből álló, rutinos csapat, mellette kiváló szakmai stábbal rendelkezik és profi körülmények között dolgoznak. De a mi fiatalos lendületünk és jó hozzáállásunk és a hazai pálya előnye sok gondot fog okozni hétfőn a vendégcsapatnak! Győzelemre játszunk, mint mindig és szeretnénk itthon tartani a három pontot!

Gémesi Gergő, az Újpest kapusa: - Úgy vélem, egy igazán kiélezett csata lesz hétfőn, ahol egy lendületes és élvezetes játék lesz látható a tv nézők számára. Igaz, hogy a Kecskemét papíron esélyesebbnek mondható, de bízom a csapatban és bízom a bravúrban. Legfontosobbnak azt látom, hogy stabilak legyünk hátul és támadásban használjunk ki minél több lehetőséget. Sajnos legutobb Berettyóújfaluban nem sikerült gólt szereznünk, de ezen a 2 hetes válogatott szünet sokat gyakorolták a srácok és biztos vagyok benne, hogy most sikerül gólt, gólokat szereznünk. Ha minden összeáll, akkor hiszem, hogy pontot ,pontokat tudunk szerezni a hétfő esti meccsen.

Marko Gavrilovic, a Kecskemét edzője: - Mindkét csapat nagy változásokon ment keresztül a nyáron, meghatározó játékosok távoztak és a fiatalítás került előtérbe. A célok ugyanazok, a felsőházba jutás. Ezen az úton rendkívül fontos mindkét csapatnak ez a mérkőzés, mondhatni igazi hatpontos. Az Újpestnek nagyon jó csapata van, sok tehetséges játékossal, akiket az általam nagyra becsült Moga mester vezet, aki eddig nagyon jól irányítja csapatát. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz számunkra, de az én csapatomat erősebbnek vélem és győzelmet várok. Az elmúlt hetekben 4 játékosomat válogatott kötelezettségek miatt nélkülöznünk kellett az edzéseken, ezért nem is várom azt, hogy olajozottan fog működni a játékunk. A három pontot meg akarjuk szerezni. Teljesen mindegy, hogy hogyan, meg kell találnunk a pályán a megfelelő taktikát, formációt, hogy ezt a célt elérjük.

Pál Patrik, a Kecskemét csapatkapitánya: - Nehéz meccsre számítok az Újpest ellen, hiszen egy megfiatalított csapat lesz az ellenfelünk, egy rutinos edzővel. Egyértelmű célunk, hogy elhozzuk a három pontot, hiszen szeretnénk ragadni az élbolyhoz, es ahhoz elengedhetetlen, hogy az Újpest csapatát legyőzzük. Sajnos a válogatott szünetek utáni bajnokikon mindig hullámzó szokott lenni a játékunk, de remélem, hogy ezúttal ez máshogy lesz, es a lehető legjobb formánkat fogjuk hozni, mert anélkül nem lehet keresnivalónk. Örülök, hogy TV-s mérkőzés lesz, ezáltal is több ember tudja majd követni az összecsapást.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink