Újpesti eufória, Aramis kiesés!
2021.05.11 | 22:03
Újpesti eufória, Aramis kiesés!

Ahogy a beharangozóban is írtuk, élet-halál meccset rendeztek az alsóházban, ahol úgy találkoztak a felek, hogy eldőlhet a kiesés sorsa. A vendégek úgy érkeztek, hogy vereség esetén búcsúznak az élvonaltól, így számukra már nem volt több javítási lehetőség. Az újpestiek egy esetleges kudarc után még javíthattak volna, de nem a saját kezükben lett volna a sorsuk. A lila-fehér szurkolók átérezték a meccs fontosságát és szépszámmal kilátogattak a csarnokban és igazi futball hangulatot teremtettek, ami már régóta hiányzott.

Érezhető volt mind a két csapaton a tét okozta feszültség, de bátran letámadtak a felek. Az Újpest volt a kezdeményezőbb és több helyzetet tudott kialakítani, de Vámosi remekül védett, így sokáig nem esett gól. A játékrész egyetlen találatára a 14. percig kellett várni. A lila-fehérek labdát szereztek az ellenfél térfelén, és Ricardo hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nehézt, aki megszerezte a vezetést.

A fordulás után próbálkozott az Aramis egyenlíteni, és némileg váratlanul sikerült is. Egy Keresztury felpassz után Boznánszky sarkazott gyönyörűen a kapuba. A lilák még fel sem ocsúdtak a gólból, már a budaörsieknél volt az előny. Bita tálalt remekül Temesi elé, aki közelről nem hibázott, így egy perc alatt fordítottak. A hazaiak a két bekapott gól után sem törtek meg és irányították a játékot, és néhány perc elteltével Lineker egalizált. A nem túl erős lövése a lábak között gurult a vendégkapuba, Vámosi nem nagyon láthatta. Kezdődhetett minden elölről, de az újabb fordulatra nem sokat kellett várni. Nem sokkal a gól után Boznánszky könyökölte le Horváthot, amiért megkapta második sárgalapját, így emberhátrányba kerültek a vendégek. Az újpestiek köszönték szépen a lehetőséget és szinte rögtön gólra váltották az emberelőnyt Ricardo lévén, így ismét náluk volt az előny. Ahogy várható volt, nem sokkal később érkezett a vészkapus az Aramis oldalán, de egy eladott labdára Nehéz csúszott rá, amibe bele tudott pöckölni, ami begurult az üresen maradt kapuba. A vendégeknek a hátralévő néhány percben két gólt kellett volna szereznie, de igazi helyzetig sem sikerült eljutni, így végül a hazaiaké lett a három pont.

Az Újpest győzelmével bebiztosította NBI-es tagságát a jövő évre, míg az Aramis története során először kiesett az élvonalból.


ÚJPEST RFC-220 VOLT – ARAMIS SE 4-2 (1-0)
Újpest, 150 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Takács, Harsányi

Újpest: Tyukász – Lucas, Szeghy, Horváth, Lineker
Cserék: Dohány – Németh, Fekete O., Fekete M., Ricardo, Nehéz, Suscsák, Klushyn
Vezetőedző: Frank Tamás

Aramis: Vámosi – Temesi, Harnisch, Sáhó, Gál
Cserék: Soós – Moga, Bélavári, Fülöp, Bita, Keresztury, Papp, Boznánszky, Jenei
Vezetőedző: Moga Loránt

Sárga lap: Ricardo illetve Temesi, Gál

Piros lap: Boznánszky

Gólszerzők: Nehéz (2), Lineker, Ricardo illetve Boznánszky, Temesi

Fotó: Újpest Futsal facebook / Veszely Bence

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink