Újpesten is nyerni tudott az Aramis
2024.04.10 | 16:37
Újpesten is nyerni tudott az Aramis

A két csapat elmúlt mérkőzései igazi parázs, presztízs mérkőzéssé nőtte ki magát, és ez ezúttal sem volt máshogy. Az alapszakaszban mind a kétszer a lila-fehérek örülhettek, viszont igazi tétje a rájátszásban van a végeredménynek, mivel most már a bennmaradás a tét. Az első körben Budaörsön kiütéses győzelmet aratott az Aramis, igaz, igen foghíjas volt a lila-fehér együttes. Ezúttal szinte mindenki hadra fogható volt mind a két oldalon, így jó meccsre volt kilátás. A tabella alapján a tét az volt, hogy aki nyer, annak nem kell számolgatnia a hátralévő fordulókban.

A vendégek kezdtek jobban és ők birtokolták többet a labdát és nem volt meglepő, hogy hamar megszerezték a vezetést, egy gyönyörű egyéni Büki alakítás végén. A vonal mellett egy köténnyel megverte emberét, majd megbökte a kimozduló kapust, így előnybe kerültek a budaörsiek. A folytatásban is ők domináltak és úgy tűnt, érkezhet a második találat, de ez elmaradt. Az újpestiek a félidő közepére találtak magukra és egy szép támadás végén Horváth Benedek talált be. A vendéglátó lendületbe is jött az egyenlítéstől és Horváth Benedek tovább erőltette az egy az egy elleni játékát, amiből újra eredményes volt. Beforgatta emberét, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, így már náluk volt az előny. A budaörsiek kissé elveszítették a fonalat és ellenfelük tovább növelhették volna előnyüket, de Soós többször védett remekül. A hajrára Moga mester kapuslevitel mellett döntött, de inkább tartották a labdát, mint gólt próbáltak szerezni, így maradt a 2-1-es eredmény a szünetre.

Fordulás után rögtön vészkapussal rohamozott az Aramis és ez hamar eredményre vezetett. Bognárék remekül járatták a labdát, aminek a végén, ha némi szerencsével, de sikerült betalálni Büki révén, így kezdődhetett minden elölről. Az egyenlítő találat szinte még fel sem került az eredményjelzőre, már ismét a budaörsieknél volt az előny. A lilák elveszítették a saját kapujuk előtt a labdát, amiből Bogdán került üres kapus helyzetbe és nem is hibázott. A vezetés tudatában jól tartotta a labdát a vendégcsapat, és türelmesen várt az újabb lehetőségre. Ez a játékrész derekán megérkezett, és ismét Büki volt eredményes egy távoli lövést követően. Ahogy telt az idő, egyre feszültebb lett a mérkőzés, volt hogy percegik állt a játék kakaskodás miatt, de szerencsére megnyugodtak a kedélyek. Ahogy várható volt, a kétgólos hátrány tudatában a házigazda levitte kapusát a hajrára és öt a négyben rohamozott. Sokáig nem találtak fogást ellenfelükön, pedig akadtak ordító helyzeteik. A jég az utolsó percben tört meg, ekkor Östör szépített éles szögből. Viszont kevesebb mint egy perc volt hátra, így már többre nem maradt idejük, mert Komáromiék remekül eldugták a labdát, így értékes pontokat szereztek, egy izgalmas, feszült mérkőzésen.

Az Aramis ezzel a győzelemmel végképp pontot tett a bennmaradás kérdésére, legalábbis ami őket illeti, így már nem kell izgulniuk. Nem úgy, mint a lila-fehéreknek, akik jelenleg három ponttal előzik meg a kieső helyen álló Pécset, akikkel még találkoznak hazai pályán.

ÚJPEST FC-220 VOLT - ARAMIS SE 3-4 (2-1)
Játékvezetők: Vass, Horváth, Papp
Újpest, 200 néző

Újpest: Gémesi - Klacsák, Horváth Be., Östör, Harnisch
Cserék: Kinics, Vörösmarty - Géczy, Neumann, Katona, Szenyán, Hadzsi, Horváth Ba., Lipl
Vezetőedző: Moga Lorant

Aramis: Soós - Kövesdi, Gellérfi, Szeghy, Lévai
Cserék: Csikós - Komáromi, Moga, Erdősi, Pintér, Szűcs, Bogdán, Bognár, Büki
Vezetőedző: Nagy Roland

Sárga lap: Horváth Be., Hadzsi illetve Komáromi, Büki, Bognár

Gólszerzők: Horváth Be. (2), Östör illetve Büki (3), Bogdán

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink