Újpest elleni sikerével a DEAC is megváltotta saját jegyét a felsőházba
2022.02.01 | 13:30
Újpest elleni sikerével a DEAC is megváltotta saját jegyét a felsőházba

Az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett a futsal NB I. A DEAC a DESOK-ban fogadta az Újpest csapatát hétfő este.

A találkozót megelőzően jó hírrel lehetett szolgálni a hazai szurkolóknak, hiszen Elek Gergő vezetőedző visszatérhetett a kispadra.
Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, már az első percben Sobral vágta be néhány méterről a labdát Krajcsi Bence kapujába. A telt házas mérkőzésen remek volt a hangulat, miután a nyolcadik, majd a kilencedik minutumban megérkeztek a DEAC góljai. Először egy szép adogatást követően Harmati Tamás egyenlített, majd egy oldalrúgás után Siska Gergő lőtt a hálóba. Egy perccel a szünet előtt tovább növelte előnyét az egyetemi csapat, Berecz Rafael vágott a bal oldalról egy remek kapufás gólt. A félidei szünetre hajdúsági vezetéssel mehettek a felek, amely nagyban köszönhető volt a hazaiak kapusának is.

A második húsz percet ismét a lila-fehérek kezdték jobban, Suscsák góljával 3–2-re módosult az állás. A 14. minutumig kellett várni az újabb találatra, ekkor Siska Gergő tette megnyugtatóbbá az előnyt.
A hátralévő idő újpesti támadásokkal telt, de a DEAC lehúzta a rolót, és kivédekezte a felsőházat jelentő döntetlent.
Az Újpest a vereség ellenére a felsőházba jutott, mivel az Aramis-Kecskemét mérkőzés eredménye kedvezően alakult számukra.

FOTÓGALÉRIA

DEAC - Újpest FC-220Volt 4-2 (3-1)
Debrecen, DESOK csarnok,
Vezette: Tamási - Kakuk - Goneth 

DEAC: Krajcsi - Szentes-Bíró, Thiago, Berecz, Szabó,
Csere: Dobi, Tóth, Faragó, Siska, Harmati, Rodrigo, Sándor, Serestyén
Vezetőedző: Elek Gergő

Újpest: Vámosi - Moreira, Sobral, Harnisch, Suscsák,
Csere: Tyukász, Sánta, Szeghy, Horváth B., Östör, Erdélyi, Panyi, Németh P.
Vezetőedző: Németh Péter

Gólszerzők: Siska (9., 34.), Harmati (8.), Berecz (19.), ill. Sobral (1.), Suscsák (24.)

Sárga lap: Siska (34.), Faragó (36.), ill. Moreira (30.), Sánta (31.), Szeghy 33.

Elek Gergő:A bajnokság során hadilábon álltunk a szerencsével, gyakran sérülések nehezítették a dolgunkat. Ezúttal a bemelegítés során az egyik kulcsjátékosunk, Rodrigo dőlt ki a sorból. Sajnos úgy fest, hogy hosszú időre elveszítettük őt, hiszen a jelek szerint izomszakadása van. Rodrigo mellett Vass Ottó és Rácz Zsolt sem léphetett pályára. Siska Gergő sem egészségesen vállalta a játékot, ennek ellenére gyakorlatilag fél lábbal lőtt két gólt. A meccs közben Faragó Lajosnak is sérülést okoztak. Úgy gondolom, hogy ez a szív diadala volt, ugyanis kevesen voltunk. Megérdemelte ezt a győzelmet a csapat, sokat dolgozott érte. A találkozó előtt hangsúlyoztam, ha hátrányba kerülünk, akkor sem kell aggódni. Az első félidőben egyértelműen jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az Újpest. Ki szeretném emelni a pontrúgások levédekezését, ugyanis ezt ezúttal kiválóan megoldottuk. Tegnap este megmutattuk, hogy melyik az igazi arcunk. A felsőházba vágytunk, a célunkat teljesítettük, de evés közben jön meg az étvágy. Ilyen koncentrált játékkal lehet esélyünk arra, hogy éremért harcoljunk

Németh Péter: - Sajnálom, hogy nem sikerült feltennünk az i-re a pontot saját kezűleg a mai mérkőzésen. Jól kezdtünk, voltak szép dolgaink, azonban buta egyéni hibákat vétettünk, majd görcsösen szaladtunk az eredmény után. A most megszakadt veretlenségi sorozatunk viszont feljogosított bennünket, hogy a felsőházban, a legjobb csapatok között folytassuk a bajnokságot. Nagyon büszke vagyok a Játékosaimra, a Stábomra, az Egyesületre, hiszen ez óriási közös siker! Nagyon sokat tanultam, tanultunk az alapszakaszból. Azon fogunk dolgozni, hogy méltó ellenfelei legyünk az előttünk végzett riválisainknak!
Forrás: Haon.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink