Újoncok találkozója Pécsen
2023.11.24 | 09:56
Újoncok találkozója Pécsen

A sűrű november utolsó fordulója következik. Ebben a hónapban öt fordulót is rendeznek, így sok idő nem volt a pihenésre. Legutóbb hétfőn léptek pályára a csapatok, így mindössze három napjuk volt a mostani játéknapra felkészülni. Péntek este három összecsapásra kerül sor. A két újonc Pécsen találkozik, míg a Hali Újpesten tart BL főpróbát. Budaörsön az Aramis és a Nyírbátor próbálja majd lezárni rossz sorozatát.

NBI, 15. forduló:

Megszerezte első pontjait idegenben a Pécs, bravúr győzelmet aratott Budaörsön. Ez lendületet adhat a folytatásra, ami jól jöhet péntek este, hiszen egy közvetlen riválist fogadnak a másik újonc, Maglód személyében. A vendégek Szombathelyen léptek pályára, ahol tisztes helytállás lett a vége, de előtte megverték az MFA-t, ami szintén jól jött Érsek Róbertéknek. A két csapat egyformán áll a tabellán, 10-10 ponttal, így igazi hatpontos mérkőzés lesz. Aki nyerni tud, az lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Nagyon elérőbb lépni a tabellán már kevés esély van, hiszen már csak az Aramis van elérhető közelségben, de a rájátszásnál minden pontnak jelentősége lesz, így nem mindegy, melyikük végez előrébb az alapszakaszban. A hazai pálya mindenképp a Pécs mellett szól.

 

Mondhatni mind a két csapat kisebb hullámvölgyben van, hiszen elmúlt három bajnokiját egyaránt elbukta. A Nyírbátor legutóbb otthon kapott ki a megyei rangadón, ahol inkább a különbség lehetett a fájó, illetve hogy két alapemberét kiállítás miatt elveszítette. Szentes-Bíró és Hadházi is nagyon fog hiányozni péntek este. Pedig a bátoriaknak még reális esélye van a felsőházi rájátszásra, hiszen egy pont a lemaradása a hatodik Debrecennel szemben. Ha versenyben akar maradni, akkor az ilyen meccseken is be kell gyűjteni a pontokat. Ez ősszel sikerült hazai pályán, ahol egy góllal legyőzték a budaörsieket. Ahhoz a meccshez képest már többen felépültek az Aramisnál, de a teljesítményük hullámzó. Legutóbb fájdalmas vereséget szenvedtek hazai pályán, ahol a Pécs volt az ellenfél. Jól kezdték a mérkőzést Komáromiék, de a fordulás után visszaestek, amit a Baranya megyei együttes kihasznált. Ezzel a vereséggel szinte elúszott a felsőházi rájátszás reménye, de utolsó szalmaszálként egy mostani győzelem segíthetne. Amennyiben a szebbik arcát mutatja az együttes, visszavághatnak a Nyírbátornak az őszi vereségért, de ellenkező esetben a szervezett vendégek meglephetik őket.

 

Az újpestnek egy három meccses nyeretlenségi sorozatot sikerült lezárnia hétfőn, az Akadémia vendégeként és végre újra győzelemnek örülhettek. Péntek este erre vélhetően kevés esélyük lesz, mivel a bajnoki címvédő érkezik a fővárosba. A Haladás az elmúlt három fordulóban összesen 25 gólt rúgott és egyet sem kapott, így kijelenthető, hogy igen jó formában vannak. Nehéz elképzelni, hogy gondot jelentene legyőzni a lila-fehéreket, talán abban bízhatnak a lila-fehérek, hogy megszakítják a Hali kapott gól nélküli hosszú sorozatát. A szombathelyiek számára ez a találkozó lesz a BL főpróbája, mivel jövő héten utaznak Portugáliába. Talán már azt is szem előtt tartva esetleg tartalékolnak ma este, de a győzelmet biztosan nem kockáztatják.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Belarus - Hungary Futsal World Cup qualification
2024.10.17 | 17:44
Hungary - Norway, Futsal World Cup qualification
2024.10.16 | 10:13

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.10.16 | 10:08
Női válogatott
2024.10.12 | 09:46
2024.10.06 | 20:15
2024.10.05 | 19:00
2024.09.13 | 13:00
Női válogatott
2024.08.18 | 14:09
Támogatóink

Partnereink