Újabb Veszprém bravúr!
2014.04.14 | 00:00
Újabb Veszprém bravúr!


 

1. Futsal Club Veszprém-MVFC-Berettyóújfalu 6-6 (1-3) büntetõkkel: 6-5
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 nézõ.
Vezette:
Antal Sz., Baghy, (Janitz).

Veszprém: Schmidmajer - Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi.
Csere: Kasza (kapus), Finta, Boromisza G., László, Gulyás, Weisz.
Vezetõedzõ: Madarász János.

Berettyóújfalu: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Szabó P., Rábl.
Csere: Mezei (kapus), Dávid R., Sánta, Siska, Nagy T., Gál I., Komáromi.
Vezetõedzõ: Turzó József.

Gólszerzõk: Finta (7., 41.,) Tar (26., 26.), Boromisza G. (28.), Boromisza D. (36.), ill. Trencsényi (1.), Rábl (12., 32.), Sánta (13.), Nagy T. (27.), Lovas (47.)

Piros lap: Gál I. (41.).

A Berettyóújfalun elszenvedett 6-4-es vereségét követõen hazai pályán revánsra készült a megyeszékhely futsalcsapata, amely eltiltás miatt elsõszámú gólfelelõsét, Tatait, valamint térdmûtétre váró kapusát, Revalandot is nélkülözte.
A késõn érkezõk még el sem foglalták helyüket a csarnokban, amikor Trencsényi már megzörgette Schmidmajer hálóját. A folytatásban is vendégek tudták nyomás alá helyezni ellenfelüket, gólt azonban a hazaiak szereztek: Sánta kezezett a hatoson belül, a megítélt büntetõt pedig Finta vágta be a léc alá. Továbbra is az MVFC játszott fölényben, amely Rábl és Sánta révén a 13. percben már két góllal vezetett (1-3). A szünet elõtt - kapusát lehozva - öt a négy ellen támadhatott a rivális. Egy jó ütemû labdaszerzést követõen aztán a veszprémiek kontrázhattak, ám Boromisza Gábor - védõje szorításában - nem tudott betalálni az üres kapuba.
A pihenõ után a vendégek érezhetõen visszavettek a tempóból, a Madarász-csapat pedig kezdte elhinni, hogy lehet keresni valója a találkozón. A 26. percben aztán mindez egy pillanat alatt valósággá vált: Tar két gyönyörû egyéni megmozdulása után máris egált mutatott az eredményjelzõ (3-3). Egy perc sem telt el, amikor a Hajdú-Bihar megyeiek egy véleményes találattal (a játékvezetõk szerint a felsõ lécrõl a gólvonal mögé pattant a játékszer, a szurkolók viszont ezt másképp látták) ismét megszerezték a vezetést, de azonnal jött Boromisza Gábor válasza is.
A kifejezetten jó iramú, izgalmas mérkõzés ezen szakaszában már a Veszprém akarata érvényesült, fél óra elteltével Rábl teljesen váratlanul talált be ismét. Kasza remekül szállt be a meccsbe, bravúrjai mellett egy „gólpasszt" is elkönyvelhetett, hiszen öttel a vége elõtt az õ kidobásából egalizált újra Boromisza Dániel (5-5). Noha a veszprémiek elõtt számos ziccer adódott, több gól már nem esett a rendes játékidõben, jöhetett a kétszer 5 perc ráadás.
A hosszabbítás pedig remekül kezdõdött: Gál a hatoson belül szabálytalankodott piros lapot érõen, Finta pedig a második hatméteresét is belõtte. A 47. minutumban a túloldalon is büntetõt ítéltek a játékvezetõk, amit Lovas értékesített (6-6). Fél perccel a vége elõtt Finta eldönthette volna a meccs sorsát, de tízméterese a kapu fölé szállt.
Két-két sikeres kísérlettel kezdõdött a büntetõpárbaj. Boromisza Dániel rontott elõször, de Schmidmajer visszaadta az esélyt az övéinek. Újabb három-három jól elvégzett hatméteres következett, majd Szabadfi rontott, de Schmidmajer ismét védeni tudott. Az utolsó körben Kasza állt a játékszer mögé, s be is lõtte azt, néhány pillanattal késõbb pedig õ maga hárította Sánta löketét (6-5). A Veszprém heroikus küzdelemben nyert és harcolta ki az elõdöntõ harmadik felvonását. A másik ágon a Rába ETO 3-1 -re nyert az Aramis vendégeként, így bejutott a fináléba.

A párharc állása: 1-1.

Madarász János: - Játékosaim ismét bizonyították, hogy szívvel és akarattal egy nagyobb tudású csapatot is le lehet gyõzni. Újra megmutatták, hogy óriási kvalitású sportemberek, hiszen nyolc hónappal ezelõtt elindultak egy úton, ma pedig legyõzték Magyarország második legjobb csapatát. Tanítványaim egész éves teljesítményérõl csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, nagyon büszke vagyok rájuk.

Turzó József: - Botrányos kapus és játékos teljesítményekkel rukkoltunk elõ a mai találkozón. Ugyanezt mondhatom el a játékvezetõk tevékenységrõl is, de nem miattuk szenvedtünk vereséget, hiszen mindkét oldalon tévedtek. Már az elsõ meccs bíráskodása is méltatlan volt a bajnoki elõdöntõhöz. Ha nem is a játék, de a küzdõszellem miatt megérdemelt a Veszprém sikere, gratulálok nekik. Pénteken várjuk õket a visszavágóra.

vehir.hu

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink