Újabb UTE-botlás; nagyot léphet a bajnoki cím felé az MFA!
2022.05.22 | 13:01
Újabb UTE-botlás; nagyot léphet a bajnoki cím felé az MFA!

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában a rájátszás nyolcadik fordulója már pénteken megkezdődött. Az UTE vereséget szenvedett Szombathelyen, így ha az MFA nyer az ELTE otthonában, két fordulóval a vége előtt hatpontos előnyre tehet szert! Az alsóházban a Szigetszentmiklós az utolsó esélyei egyikét ragadhatja meg, de már a győzelem sem lenne biztosan elég a bennmaradáshoz.

FELSŐHÁZ

Bár nem voltak visszajátszói a Haladás II-nek, az UTE sem teljes kerettel utazott Szombathelyre. Az első félidő két gólváltása után büntetőből előnybe kerültek a lilák a második játékrész elején, ám aztán a kis Hali két-két találatára csak egy-egy vendégválasz érkezett, így a hazaiak 6–5-re nyertek. A Haladás II ezzel egy pontra feljött a dobogóra, az UTE viszont már a negyedik vereségét szenvedte el a rájátszásban (érdekes, hogy az egész alapszakaszban összesen ennyiszer kapott ki, ráadásul azok között volt tét nélküli), így vesztett pontok tekintetében már hat pont a hátránya az éllovas MFA-tól.

A hétfői meccsek közül a legkisebb téttel a REAC–Tihany, azaz a hatodik és az ötödik helyezett összecsapása bír. A rákospalotaiak a múlt héten megszerezték a második győzelmüket a rájátszásban, ezzel két pontra feljöttek hétfői riválisukra. A vendégek öt meccse veretlenek, de az elmúlt négy találkozójuk mind döntetlen lett, amik között voltak bravúrok, de ezzel a dobogó nem került sokkal közelebb. Háromesélyes találkozó vár ránk.

A forduló rangadóját az Aramis-csarnokban rendezik. A vendég MFA nagy esélyt kapott az UTE vereségével, amennyiben nyer az ELTE otthonában, hat pont előnyt szerez a tabella élén két fordulóval a vége előtt, amivel még bajnokká ugyan nem válik (az alapszakaszt is beleszámítva kevesebb a győzelme), de nagyot lépne az első hely felé. Ugyanakkor az egyetemisták is kaptak egy sanszot az újpestiek vereségével, ha nyernek hétfőn, megelőzik a lilákat, és két pontra feljönnek az MFA-ra. Ezek alapján a döntetlennel a vendégek járnának jobban, és mivel az ELTE amúgy is a támadójáték híve, izgalmas, érdekes találkozóra van kilátás.

 

ALSÓHÁZ

Az alsóházban viszonylag egyszerűvé vált a helyzet. A Sárvár és a PEAC után a múlt héten a Nagykanizsa is bebiztosította a bennmaradását. Amennyiben a Dunaújváros nyer a Nagykanizsa ellen otthon és/vagy a BAK pontot szerez a PEAC otthonában, akkor a Szigetszentmiklós már hétfőn kiesik.

Ahhoz azonban, hogy a sereghajtó elkerülje a biztos kiesést, a kanizsai és a pécsi győzelem mellett az is kell, hogy a Szigetszentmiklós nyerjen a Sárvár ellen otthon. Ezen kívül még egy forgatókönyv képzelhető el: ha a Szigetszentmiklós ikszel és a Dunaújváros kikap, akkor még a matematikai esélye megmarad a jelenlegi utolsónak.

Minden más esetben a Szigetszentmiklós már hétfőn biztosan elbúcsúzik a másodosztálytól.

 

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 8. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

Pénteken játszották: Haladás II – UTE 6–5 (Volner, Vincze 2, Knizs, Vidák, Sodics, ill. Kocsi, Czéh, Czerman, Szűcs 2)

19.30 REAC – Tihany
20:45 ELTE-BEAC – Magyar Futsal Akadémia

ALSÓHÁZ

19:00 Dunaújváros – Nagykanizsa
20:00 PTE PEAC-B Build&Trade – BAK
20:30 Kisép Szigetszentmiklós – Sárvár

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink