Újabb udvarhelyi siker
2008.03.12 | 00:00
Újabb udvarhelyi siker

Izgalmas és a kívántnál paprikásabb hangulatú mérkõzésen a Székelyudvarhely Sport Klub jobbnak bizonyult a marosvásárhelyi City"us-nál a teremlabdarúgó 1. liga 18. fordulója keretében, a marosvásárhelyi sportcsarnokban lejátszott mérkõzésen.

A találkozót tulajdonképpen a két kapus, Balázs és Carlao között fennálló különbség, illetve a vendégek hosszabb cserepadja döntötte el, hiszen a City"us mindössze öt, legfeljebb hat mezõnyjátékosra támaszkodott, akik végül elfáradtak, míg Székelyudvarhely rendsze­resen cserélte a sorokat.
A találkozó nagy iramban kez­dõdött, talán túlzottan is, de két sárgalap, a házigazda Kacsónak és a vendég Lódinak lehûtötte a kedélyeket. A City"us sokat próbálkozott, de gólt Sza­bó szer­zett az 5. percben Szé­kely­udvarhelynek, szemfülesen, éles szögbõl kihasználva Car­lao figyelmetlenségét. Nuno Mi­guel és Kacsó két hatalmas hely­zete után (Balázs lépett közbe), egy mintaszerû Lódi-Nicu­ºan össz­já­ték végén az utóbbi talált kapuba a 12. percben: 0-2. A második félidõben a játék ké­pe megmaradt, a City"us birtokolta többet a labdát, Ud­var­hely néha veszélyes kontrákkal próbálkozott, ezek egyike során Ni­cuºan védhetõ labdáját Car­lao nem tudta megfogni: 0-3. Az utolsó öt percben a ma­ros­vásárhelyiek Carlao kapussal is támadásba lendültek, ám Szõcs u­­tóbbitól a 37. percben labdát szer­zett, s az üres kapuba lõtt: 0-4. A vége mégis nagyon pap­ri­kásra sikeredett. A 38. percben egy kezezésért megítélt hatmé­terest Paulo Faria értékesített, míg a 40. perc elején Paulo Fer­reira a 10 méteres pontról 2-4-re szé­pített, a vendégek ugyanis túl­lépték az öt szabálytalanságot. Sajnos, ami ezután történt, an­nak kevés köze van a terem­lab­darúgáshoz. A csarnok elekt­ro­nikusa, aki az órát kezeli, el­fe­lejtette azt elindítani, mi­közben ment a mérkõzés, s a vendég kispad „felrobbant", né­hányan a Székely Medvék közül pe­dig a kelleténél talán he­ve­sebben akarták számon kérni a dolgot. A Gombos Security biz­ton­sági emberei ugyancsak igen e­rõ­teljesen léptek közbe, elõkerült néhány gumibot, némi könny­gáz is, amibõl jutott az udvarhelyi kispadnak is. A ta­lálkozót végül sikerült nehezen be­fejezni, minden egyéb tör­té­nés nélkül. A csetepaté azonban folytatódott a csarnokon kívül is, amikor közbelépett a csend­õr­ség, s a hazai nézõknek az a része, amely zokon vette a „cigá­nyok, cigá­nyok" skandá­lást. Kár, mert a mérkõzés szép volt, Székelyudvarhely pedig megérdemelten nyert 4-2-re. Akkor meg minek tetézni hasonló megnyilvánulásokkal? A táblázaton az SK vezet 45 ponttal, a Dévai CIP elõtt (44), de Udvarhelynek egy meccsel kevesebb van. A harmadik helyen Craiova áll 35 ponttal.


Bálint Zsombor
Forrás: Udvarhelyi Híradó

Kozma Mihály nyilatkozata honlapunknak:
- Szándékosan lassítottuk a játékot, nem akartunk belemenni a rohanásba. Így is sikerült két gólt szerezni. A második félidõben már jóval többet kockáztatott az ellenfél, de erre fel voltunk készülve. Gratulálok a játékosaimnak, a taktikai fegyelem nagyon jó volt. Keveset futottunk, és gyengébb játékkal is gyõzni tudtunk. Az egész mérkõzésen csaltak az órával, ezt többször is szóvá tettük, de mindhiába. A székely szurkolók is megelégelték ezt, a biztonságiak könnygázt fújtak közéjük és a játékosaink közé, ez szabadította el az indulatokat, és szakadt majdnem félbe a meccs.


Tudósítónktól:

Marosváráshely-Székelyudvarhely 2-4 (0-2)
Gólszerzõk: Nicusan 2, Szabó Z., Szõcs

A székely szurkolók ezúttal is kitettek magukért, idegenbe is szép számban elkísérték a sárga-kékeket, s szokás szerint himnuszukkal köszöntötték csapatukat. Az SK Madarász János nélkül állt fel ezúttal, Nicusan helyettesítette. A mérkõzés elején a vendégek birtokolták a labdát, irányították a játékot, s gyorsan vezetést is szereztek. Szabó Zoltán két ellenfélnek is kiosztott egy-egy kötényt, így került a labda a hálóba.. A marosvásárhelyiek brazil és portugál légióasaik gyorsaságát, technikai képzettségét szerették volna kihasználni, s kapusuk is gyakran merészkedett elõre. A székely fölény újabb gólt hozott, ami után nyugodtan járathatták a labdát Gyurcsányiék. A védekezés apró hibáktól eltekintve nagyon jó volt vendég részrõl, nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a vásárhelyiek. A második félidõ elején ismét Nicusan volt eredményes, tekintélyes elõnyüket nyugodtan védhették a vendégek, bár Balázs Zoltánnak is akadt nem egy védenivalója. Magabiztos volt az SK, ezen az estén nem találta az ellenszert Artur Melo együttese. Szõcs László szemfüles labdacsenése újabb gólt hozott három perccel a vége elõtt. Ha akcióból nem is, de büntetõbõl kétszer is eredményesek voltak a hazaiak. Elõbb Szabó kezezése után befújt hat méterest, majd egy tizest váltottak gólra. Megérdemelt a vendég siker, remek védekezés és tudatos támadójáték jellemezte Lódiékat. Újabb három pontjukkal továbbra is tartják az elsõ pozíciót.
                         
 


Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink