Újabb sikerével meglépett a Békéscsaba!
2014.04.08 | 00:00
Újabb sikerével meglépett a Békéscsaba!

A csoport (feljutásért)

VASAS FUTSAL - DF GREEN PET FC 4-3 (2-2)
Budapest, Vasas Sportcsarnok, 50 nézõ
Vezette:
Moldván, Borbás, Pápai

VASAS: Ács - Molnár, Deák, Mezõfalvi, Szalay
Cserék: Gál, Szemán, Veres, Farkas, Lak, Serdült, Ruzicska, Horváth, Smiri
Vezetõedzõ: Szente Tamás

DF: Lieszkovszky - Szabó, Ivacs, Huber, Aradi
Cserék: Juhász, Nagy, Márki, Facskó, Németh
Vezetõedzõ: Nagy Attila

Sárga lap: Smiri (8"), Molnár (34") ill. Huber (30")

Kiállítva: Ruzicska (34")

Gólszerzõk: Smiri (13", 17", 26"), Molnár (33") ill. Ivacs (7", 13"), Huber (35")

Annak ellenére, hogy a Vasas nem nyert még meccset a rájátszásban (3 döntetlen), míg ellenfelük kettõt is, õk számítottak az esélyesnek a találkozó elõtt. A meccsen az angyalföldiek akarata érvényesült, de a kihagyhatatlant is el tudták puskázni, míg az újvárosiak elsõ komolyabb lehetõségüket gólra váltották. A folytatásban is a Vasas irányított, de gólt ismét a vendégek szereztek. A piros-kékek nem estek össze, és kicsit összekapva magukat, szünetig ledolgozták a hátrányukat, így félidõben döntetlen állt az eredményjelzõn.
A második félidõ is rengeteg Vasas helyzetet hozott, de rendre kimaradtak, majd a 26. percben megszerezték elõször a vezetést Smiri harmadik találatával. A Dunaújvárosnak innentõl szaladnia kellett az eredmény után, de nem sok átütõerõ volt a támadójátékukban. A 33. percben aztán úgy tûnt, végleg eldõlt a találkozó, hiszen a vendéglátók megduplázták elõnyüket. Egy perc sem telt el a 4. hazai gól után, Ruzicska buta kiállításával megadta az esélyt a vendég együttesnek, hogy visszajöjjön a mérkõzésbe, amivel éltek is, és az emberelõnyt hamar gólra váltották, így újra nyílt lett a találkozó. A Green Pet talán azt gondolta, hogy 4 a 4 ellen is tud egyenlíteni, így sokáig vártak a kapus levitellel, és a szûk egy perc rövidnek bizonyult, így végül nyert a Vasas, akik maguknak tették nehézzé ezt a találkozót. A vendégek másodjára kaptak ki egymás után, de ennek ellenére õrzik második helyüket.

 

DUNATOURS VÁC FUTSAL SE - FERENCVÁROS-FISCHER KLÍMA 8-6 (4-5)
Váci Sportcsarnok, 150 nézõ
Vezette:
Varga, Kozma, Laczkó

VÁC: Bohony - Hirt, Benkó, Hiebsch, Vén
Cserék: Szabados, Halász, Mészáros, Styevkó, Burzi, Rácz
Vezetõedzõ: Herédi Attila

FTC: Gremsperger - Hasenauer, Pirik, Bita, Nagy
Cserék: Borsi, Boznánszky, Balán, Bogár, Karacs, Bárányos, Molnári, Veperdi
Vezetõedzõ: Bûcs Zsolt

Sárga lap: Molnári (30")

Gólszerzõk: Benkó (16", 19", 27"), Vén (10"), Styevkó (17"), Hirt (22", 40"), Halász (39") ill. Bita (2", 10"), Karacs (6", 15"), Boznánszky (16", 25")

A mérkõzés elõtt egyformán állt a két csapat a tabellán. Két döntetlen mellett egy vereség volt a mérleg. A két fél úgy vágott neki a mérkõzésnek, hogy aki kikap, az elbúcsúzhat nagy valószínûség szerint a bajnoki címtõl, és talán még a második helytõl is.
A Fradinak indult jobban a találkozó, hamar két gólos elõnyre tett szert és irányította a mérkõzést, de a váciak visszakapaszkodtak. A 16. percben már 3 gólos volt a zöld-fehérek fórja, de szünetig a váciak feljöttek egy gólra. A fordulás után most a hazaiak kezdtek jobban és rögtön egyenlítettek, így kezdõdhetett minden elölrõl. Ezt követõen hiába szerezte meg újra a vezetést az FTC, nem örülhettek sokáig, mert újra jött a vendéglátók egalizálása. Ahogy telt az idõ, mind a két csapat óvatosabbá vált és keveset kockáztatott, így sokáig nem esett újabb találat. Már-már kezdte mindenki elkönyvelni a döntetlent, amikor egy nagy egyéni hibát kihasználtak a váciak és az utolsó percben megszerezték a vezetést. A Fradi nem tehetett mást, kitámadott az egyenlítés reményében, amit ellenfelük újabb góllal büntetett, így némi meglepetésre a Vácé lett a három pont. A Fradi eldönthette volna az összecsapást az elsõ félidõben, amit nem tett meg, amiért meg is bûnhõdött, igaz ennek ellenére is csak 4 pont a hátránya a feljutást jelentõ második helytõl, míg a Vác egy egységre van a dobogótól.



BME DOCLER AKADÉMIA II. - PIONEERS VIHARSARKI FC 3-5 (1-2)
Budapest, MAFC Sportcsarnok, 100 nézõ
Vezette:
Kovács G., Rózsa J., Rábel

BME: Papp - Bakay, Varga, Weimann, Rudolf
Cserék: Apatini, Máthé, Sivák, Szeghy, Öreglaki, Szabó, Balán
Vezetõedzõ: Csernai Gábor László

BÉKÉSCSABA: Könyves, Veres, Tóth L., Knyihár, Bessenyei
Cserék: Patka, Laksteter, Szabó, Lukucz, Boros
Vezetõedzõ: Kiss László

Sárga lap: Papp (40") ill. Knyihár (29"), Lukucz (34")

Gólszerzõk: Öreglaki (6", 26"), Weimann (38") ill. Knyihár (9"), Bessenyei (19"), Lukucz (32"), Laksteter (39"), Tóth L. (40")

Kevesen gondolták a rájátszásnál kezdetekor, hogy a 4. fordulóban a Békéscsaba listavezetõként érkezik az egyetemisták otthonába, akik nyeretlenül állnak a tabellán. Hogy utóbbin változtassanak, a hazaiak az elsõ csapat válogatott játékosait is visszajátszatták, de mint utóbb kiderült, ez is kevés volt.
Hiába irányította a találkozót a hazai csapat, nem tudtak rést találni a vendégek védelmén az elsõ félidõben, mindössze egyet, de a csabaiak kétszer is beköszöntek, így õk voltak elõnyben. Fordulás után jött hamar az egyenlítés, de a csabaiak nem sokkal késõbb újra elõnyre tettek szert, amit õriztek is sokáig, de az egyetemisták két perccel a vége elõtt egalizáltak. Ekkor úgy tûnt, hogy a BME legalább egy pontot otthon tart, de a végén jött számukra a fekete leves. Az utolsó percben a vendégek kétszer is beköszöntek, megszerezve a nagyon értékes három pontot, és mivel pénteken kikapott az Újváros, már tekintélyes, 4 pontos az elõnyük. A következõ körben ismét hazai pályán játszhatnak, ahol eddig hibátlan a mérlegük. Amennyiben ismét nyerni tudnak, lassan bekészíthetik a pezsgõket...

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink