Újabb rangadó vár az UTE-re – meg tudja tartani az első helyét?
2022.05.09 | 12:16
Újabb rangadó vár az UTE-re – meg tudja tartani az első helyét?

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában kezdődik a rájátszás második köre, az első három helyen pedig a rajthoz képest csupán egyetlen dolog változott: az MFA egy ponttal közelebb van az ELTE-hez és az UTE-hoz. A Cső-Montage-ból alakult csapat a legutóbbi kiütötte a lilákat – ha most is megteszi, akár az élre is állhat. Eközben az alsóházban is lesznek izgalmas meccsek, lássuk, melyek!

FELSŐHÁZ

Szombathelyen indul a forduló, ahol a Haladás II a REAC-ot fogadja. A rákospalotaiak az egyetlen rájátszásbeli győzelmüket éppen a friss kupagyőztes csapat második együttese ellen érték el, kérdés (ami mindig kérdés), hogy a kis Hali most milyen összeállításban lép pályára. A REAC ugyanakkor idegenbe sokszor megy létszámhiányosan, és sokszor okoz is meglepetést, de azért a hazai siker valószínűbb.

Senki sem számított arra, ami a rájátszás első fordulójában történt: az MFA 14–2-re kiütötte az alapszakaszgyőztes UTE-t! A lilák azóta visszaszerezték az első helyüket, de csak a múlt héten, az ELTE legyőzésével, a második körre már kevesebb izgalmat szeretnének a bajnoki címért zajló harcban. Nem tudjuk, mi történt a legutóbb az újpestiekkel, de az előző hetek formája alapján ismét papíron ők az esélyesek, ám az MFA sem adja könnyen magát, mert egy sikerrel akár az élre is állhat!

Ehhez az kellene, hogy az ELTE ne győzze le otthon a Tihanyt. A Balaton-partiak rosszul kezdték a rájátszást, kikaptak mostani riválisuktól és az UTE-tól is, az előző három meccsükön azonban jobban meg tudták mutatni magukat, veretlenek maradtak ezeken a találkozókon, így a mostani hazaiak egyáltalán nem számíthatnak könnyű feladatra. Ettől függetlenül ők a mérkőzés esélyesei, és az biztos, hogy a két riválisuk meccse miatt egy győzelemmel a forduló nagy nyertesei lehetnek: vagy az első vagy a második helyért léphetnek nagyot.

 

ALSÓHÁZ

Kezd igencsak kettészakadni az alsóház, miután az első kört követően három csapat is négy-négy győzelemmel áll. A Dunaújváros bár három meccsen veretlen tudott maradni, csak egy győzelme van, így kieső helyen áll. Ezúttal a Sárvárt fogadja, amely egy pontot elvesztett a múlt héten (erről bőven lentebb), nagyon azonban nem kell még aggódnia, sőt, egy győzelemmel gyakorlatilag bebiztosítaná a bennmaradását. Nagyon kell azonban a hazaiaknak is a három pont, így izgalmas találkozóra van kilátás.

A BAK viszont két ponttal gazdagodott játék nélkül a múlt héten. Történt ugyanis, hogy a Sárvár egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt ellene a két csapat döntetlennel véget ért találkozóján, így a kék-feketék megóvták a meccset (ha nem teszik, a Sárvártól még egy pontot levonnak, nekik pedig nem adják meg a plusz két pontot). Ennek köszönhetően az alapszakasz sereghajtója ma úgy utazik Nagykanizsára, hogy egy győzelemmel hatalmasat lépne a bennmaradás felé. Nagyon kell azonban a három pont a hazaiaknak, mivel mostanra csupán egy pontra van a kieső zónától Várhidi Péter együttese. Kérdés, ismét csak a fiatalokkal tudnak-e kiállni a hazaiak, amennyiben igen, a jó formában lévő vendégek eséllyel utaznak el ma este, a legutóbbi párharcukat simán nyerték.

A PEAC a rájátszás egyetlen veretlen csapataként nagyszerűen áll, tíz pontra van a kieső zónától, és egy győzelemmel szinte biztosan garantálná a bennmaradását, még az is előfordulhat, hogy már matematikailag is. Papíron nem vár rá nehéz feladat, hiszen hazai pályán a rájátszásban nyeretlen Szigetszentmiklóst fogadja. A vendégektől nagy feltámadás kellene, hogy elkerüljék a kiesést, de még nem lehetetlen, ám ehhez kellenének a bravúrgyőzelmek vagy legalább -pontok. Nagy meglepetés lenne, ha már ma este elkezdenék.

 

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 6. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

19.00 Haladás II – REAC
20:30 UTE – Magyar Futsal Akadémia
21:00 ELTE-BEAC – Tihany

ALSÓHÁZ

19:00 Dunaújváros – Sárvár
20:00 Nagykanizsa – BAK
20:00 PTE PEAC-B Build&Trade – Kisép Szigetszentmiklós

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink