Újabb nehéz találkozó vár a Mezei-Villre Szombathelyen
2022.12.12 | 00:04
Újabb nehéz találkozó vár a Mezei-Villre Szombathelyen

A szezon során először a dobogóról várhatja a folytatást a Haladás, miután az előző játéknapon az Aramis és a Berettyóújfalu is kikapott, ahol utóbbi veresége volt váratlan meglepetés. Ráadásul Ráblék most pont a címvédőhöz utaznak, így nehéz lesz javítani. A Kecskemétre és a Debrecenre is papíron könnyű ellenfél vár, és ha hozzák a kötelezőt, akár a tabellán is előrébb léphetnek.

NBI, 15. forduló:

A forduló rangadóját Szombathelyen rendezik, ahol az egyre jobb formába lendülő Haladás a kissé megtorpanó Berettyóújfalut fogadja. A Hali legutóbbi négy meccsét megnyerte és már második a tabellán, amit egy újabb sikerrel megerősítene és tartaná a lépést a szombaton Újpesten nyerő listavezető Veszprémmel. A Mezei kiválónak szerepelt a szezon folyamán, de az elmúlt két fordulóban vereséget szenvedett. Hibátlanul meneteltek hazai pályán, amit az Aramis szakított meg, ami talán még belefért volna, hiszen a budaörsiek szintén a dobogóért küzdenek, de utána váratlan vereség az újonc Nyíregyháza ellen. Ez a vereség a dobogójába került Trencsényiéknek, akikre ráférne a javítás, de talán a legnehezebb összecsapás vár rájuk. A bajnokhoz látogatnak, amit a hosszú utazás is nehezít. A vendéglátók az esélyesek, és ez így volt ősszel is, de a Berettyóújfalu meglepte ellenfelét és le is győzte. Most visszavághatnak Dróthék.

Az egyetemisták már hat meccs óta veretlenek, de mégsem tudnak előrébb lépni a tabellán. Továbbra is a hatodik helyen tanyáznak, de most lehetőségük nyílhat rá, amennyiben a Beri kikap Szombathelyen. A hazaiak a Rubit fogadják, akik a legfájóbb vereségükbe szaladtak bele az előző játéknapon. A Tigrisek az ELTE együttesét fogadták, és kiábrándító vereség lett a vége. Talán ezután a vereség után abban bízhatnak, hogy innen már csak felfelé vezet az út és sikerül rendezni a sorokat és sokkal jobb teljesítményt nyújtani. Ez ha nem is pontokban fog megvalósulni, de már egy jobb játék és szorosabb meccs is kisebb sikernek lesz mondható.

 

Ellentétes utat járt be a két csapat az előző fordulóban. Míg az Aramis kikapott Debrecenben, addig a Nyíregyháza bravúrgyőzelmet aratott Berettyóújfaluban. A budaörsieknek négy meccses győzelmi sorozata lett oda legutóbb, ami az első helyükbe került. Jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán, de a mögöttük álló három csapat a nyakukon van, így a kötelező meccseken nem hibázhatnak. Most az újonc Nyíregyháza következik, akiket az ősz folyamán simán legyőztek, de azóta ellenfelük rengeteget fejlődött. A Lovas alakult legutóbb megtörte az újonc csapatok nyeretlenségét, ami az élcsapatok elleni összecsapásokat illeti. Nagy skalpot gyűjtöttek be, amivel jelentősen növelhetik az önbizalmukat. Erre most szükség lesz, hiszen Budaörsön nehéz feladat vár rájuk. A hazaiknál továbbra is sok a hiányzó, hiszen Komáromi mellett továbbra sem játszhat Büki és Horváth Norbert. Ennek ellenére a Moga legénység számára kötelező győzelem.

 

Az ELTE történelmi sikert ért el legutóbb, hiszen megszerezte első élvonalbeli győzelmét. Ráadásul nem is akármilyen győzelmet arattak, hiszen kiütötték a Rubeolát kapott gól nélkül. Ezzel lekerült a csapatról a teher, hogy egyedüliként nem nyertek a szezonban. Ellenfelük az a Kecskemét lesz, akik eddig könnyedén hozták az összes kötelező meccsüket, és így tettek az előző fordulóban is. Ezúttal az Újpestet múlták felül, kapott gól nélkül. Most egy újabb kötelező győzelem vár rájuk, amennyiben érvényesítik a papírformát. Amennyiben Rigóék begyűjtik a három pontot, kedvező eredmények alapján előrébb léphetnek a tabellán.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink