Új kupagyőztest avatnak, vagy a Mezei-Vill negyedszer?
2021.05.21 | 17:43
Új kupagyőztest avatnak, vagy a Mezei-Vill negyedszer?

Hétvégén kerül sor a férfi magyar kupa négyesdöntőjére, ahol kiderül, hogy a Mezei-Vill negyedszer magasba emelheti-e a trófeát, vagy olyan együttesé lesz, aki történelmet írva első ízben teheti meg ezt. Összesen 42 mérkőzés kell hozzá, hogy kiderüljön, kié lesz idén a magyar kupa, ebből még három hátra van. A Veszprém és a Nyírgyulaj összecsapására Budaörsön, míg az Újpest és a Mezei-Vill csatájára Újbudán kerül sor. A találkozókra a belépés díjtalan, de kötelező a védettségi igazolvány. Aki nem tud kilátogatni, az is nyomon követheti mind a két mérkőzést, amelyeket élőben közvetítünk.

Magyar kupa elődöntők, május 22. szombat:

BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM – NYRGYULAJ KSE
13:00 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

A két párharc közül inkább ez tűnik a kiegyenlítettebbnek. Annak ellenére, hogy a Veszprém a felsőházban, míg a Gyulaj az alsóházban küzdött a rájátszásban, bármi megtörténhet. A Lovas legénység a rájátszásban bizonyította, hogy az új légiósokkal kiegészülve bárki kellen győzelmi eséllyel léphetnek pályára. Ezt megtapasztalhatta a kupában a Haladás is, akik két mérkőzésen sem tudta legyőzni ellenfelét, és idegenben szerzett több góllal a Nyírgyulaj örülhetett a továbbjutásnak. Ennél nehezebb ellenfelet nem is lehetett volna kapni, így abszolút megérdemelte a Gyulaj, hogy története során először készülhessen a négyesdöntőre.

Ami a Veszprémet illeti, nekik könnyebb dolguk volt a sorsolásnál, legalábbis a negyeddöntőben. Ekkor a Kistarcsát kellett legyőzni, akiket sima kettős győzelemmel búcsúztattak. Viszont előtte nehéz meccsen voltak túl, a DEAC ellen kellett kivívni a továbbjutást. A Veszprém tavaly is elődöntőt játszhatott, de a Hali ellen nem sok sanszuk volt, míg most lényegesen nagyobb eséllyel lépnek parkettára.

A bajnokságban, mind a kétszer szoros meccset játszottak, és mindannyiszor Fehér Zsolt fiai örülhettek. Persze az egy másik Nyírgyulaj volt, így abból a két találkozóból nehéz kiindulni. Nagyjából hasonlóak az esélyek, a pillanatnyi forma, a jobb helyzetkihasználás és a szerencse dönthet. Mind a két együttesnek teljes a kerete, így minden adott egy jó mérkőzéshez, érdemes lesz kilátogatni.

Komáromi Péter, Veszprém: - Nagyon örülünk, hogy megint itt vagyunk a final fourban. Nagyon várjuk a találkozót, ahol 100%-os teljesítményt kell nyújtanunk és egész meccsen koncentrálni, ha szeretnénk a vasárnapi döntőben ott lenni. De nem szeretnénk még a vasárnapra gondolni. Szombati napon egy remek csapattal kell megvívnunk a döntőbe jutásért. Nyírgyulaj keretét télen remek külföldi játékosokkal sikerült megerősíteni, és ezt mutatja a második fél évük és ahol a final fourba kerülésért a címvédőt sikerült kiejteni. Nagyon jó meccsre van kilátás, remélem sokan kilátogatnak.

Csoma Alpár, Nyírgyulaj: - A Nyírgyulaj életében most először juthatott be a legjobb négy közé. A klub célkitűzése volt az NB I-ben maradás, ezt teljesítettük. A finál fourba jutás pedig egy plusz ajándék számunkra. Sok játékosnak a csapatból ez az első̋ final four, ezért különösen várjuk a következő̋ mérkőzést. A hét folyamán úgy edzettünk, hogy a hétvégén mindent megtegyünk azért, hogy minimum egy döntőt játszunk. Az álmunkat nem tesszük félre, vagyis azt, hogy megnyerjük a magyar kupát. Az elődöntőben olyan csapattal játszunk, aki a felsőházban érdekelt és a kis bajnoki döntőt játsza. Úgy érzem, hogy a mi csapatunk jó passzban van, amit a pályán is szeretnénk bebizonyítani. Nagy önbizalommal állunk a következő̋ mérkőzés elé́. Veszítenivalónk nincs. Hajrá Nyírgyulaj!

 

ÚJPEST RFC-220 VOLT – MVFC BERETTYÓÚJFALU
13:00 Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Története során először jutott be a final fourba az Újpest, pedig a szezon elején csak néhány másodpercre voltak a kupabúcsútól. A második fordulóban Kőszegen az utolsó pillanatokban sikerült megszerezni csak a győzelmet, majd az Aramis következett, akit már magabiztosabban ejtettek ki. A negyeddöntőben egy újabb könnyebb ellenfél várt rájuk, az NBII-es REAC személyében, akiket könnyedén győztek le kettős győzelemmel. Az elődöntő párosításánál már nem voltak ilyen szerencsések, mert papíron a legnehezebb ellenfelet kapták.

A Mezei már hatszor játszhatott finálét, amiből háromszor elhódította a kupát, és a Hali kiesésével abszolút ők az esélyesei a hétvégének. Rábléknak két NBI-es csapat is az útjukba került. A második körben a Kecskeméttel találkoztak, akiket nehezen győztek le, míg a negyeddöntőben a Fradival kellett megmérkőzni, de ott már az első összecsapáson eldöntötték a párharcot, a visszavágó már csak formalitás volt.

A másik  meccshez hasonlóan itt is az egyik fél a felsőházban, míg a másik az alsóházban küzdött a rájátszásban. Míg a lila-fehéreknek az NBI-es tagságuk megőrzése volt a cél, addig a Berettyóújfalunál az első hely megszerzése, ami mind a két félnek sikerült. Az Újpest bennmaradt, míg a Mezei az utolsó fordulóban nyert Szombathelyen, így mind a két fél kellő önbizalommal várhatja az elődöntőt, főleg, hogy sem eltiltott, sem sérült nincs senkinél.

Az alapszakaszban mind a két mérkőzés szoros eredményt hozott, de a fővárosiak csak megnehezíteni tudták ellenfelük dolgát, pontot nem tudtak szerezni. Most is papíron valami hasonló várható. A Mezei számít az esélyesnek, de egy kupaelődöntőben sok minden megtörténhet. Viszont ha Ráblék jó napot fognak ki, akkor nehéz lesz őket megállítani.

Horváth Benedek, Újpest: - Nagyon jó hangulatban várjuk a hétvégi kupa elődöntőt. A bajnokságban sikerült kiharcolnunk a bennmaradást, ami az elsődleges cél volt a szezonban, a kupa pedig egy plusz lehetőség számunkra, hogy megkoronázzuk az egész éves munkát. Az MVFC jelenleg talán a legjobb csapat az országban, és ők számítanak a találkozó esélyeseinek, de természetesen mi is nyerni megyünk szombaton, és mindenképpen szeretnénk bejutni a döntőbe. Úgy érzem, hogy nincsen rajtunk teher, teljesítettük az elvárásokat a szezonnal kapcsolatban, és most hétvégén pedig szeretnénk meglepetést okozni. Szerintem egy elődöntőben bármi megtörténhet, úgyhogy egy jó hangulatú, izgalmas mérkőzésre számítok, ahol mindent meg fogunk tenni, hogy mi jussunk tovább a kupadöntőbe.

Rábl János, Mezei-Vill: - Nagyon vártuk már, hogy újra játszani tudjunk a kupa final fourba és külön öröm számunka, hogy ezt nézők előtt tehetjük meg. Szerencsére teljes kerettel tudunk menni. Újpest ellen nehéz mérkőzésre számítunk mert a bajnokságban is szoros mérkőzést játszottunk velük De mindenképpen győzni szeretnénk ellenük. Legutóbb a bajnokságban megszereztük a rájátszásban az első helyet, ami plusz lökést adhat csapatunknak.

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink