UEFA Futsal Cup minitorna Udvarhelyen is
2008.06.19 | 00:00
UEFA Futsal Cup minitorna Udvarhelyen is

Mint az köztudott, a Székelyudvarhely SK bajnokságot, és ezzel együtt jogot nyert az UEFA Futsal Cupban való indulásra. Ezzel még nem mondtunk semmi újat.

Az udvarhelyi klub azonban nem elégedett meg pusztán a be­­nevezéssel, megpályázta az e­gyik selejtezõcsoport meg­szer­vezését. És láss csodát, az eu­rópai szakszövetség ille­té­ke­sei úgy döntöttek, hogy szep­temberben Udvarhely le­het az egyik selejtezõ minitorna házigazdája.

Jó, hogy volt, ami nem volt
Még a tavalyi év végén írtuk, hogy Udvarhely rendezheti a Re­co­pa Kupát, a kupa­gyõz­te­sek kupájának megfelelõ futsaltorna döntõ fázisát. A futsal ma­gasiskoláját ígérték az ud­varhelyi szurkolóknak, aztán máig is zavaros körülmények kö­zött a szerbiai Nis város el­halászta elõlünk a tornát. Az akkori szervezõi munka, felkészülés, UEFA-inspekció a­zonban mégsem veszett kár­ba, és hogy készült egy hi­vatalos felmérés arról, ké­pesek vagyunk-e egy nem­zetközi torna lebonyolítására, igen­csak jól jött, amikor az eu­ró­pai bajnokcsapatok küz­delmeinek helyszínke­re­sé­se­kor az SK bedobta az ötletet: „Legyen nálunk az egyik torna!" És lõn, illetve lesz.

Minitorna szeptemberben
Az UEFA Futsal Cupban az eu­rópai bajnokcsapatok indulnak, besorolásuk az ország és a bajnokság koefficiensének a­lapján történik. Az augusztusi elõselejtezõk után 24 csapat marad játékban, ezeket hat né­gyes csoportba osztják, és itt kapcsolódik be házigazda­ként a Székelyudvarhely SK, na meg testvércsapatunk, a magyar bajnok Mezei Vill, amely a deb­re­ceni Phoenix csarnokban játssza majd mérkõzéseit. A minitornákat szeptember 6- 14. között rendezik. A kvartett két legjobbjához (összesen 12 csapat) csatlakozik a négy kiemelt együttes, így alakul ki az elit kör. A négy négyes csoport gyõztesei indulhatnak majd a bajnokok végsõ össze­csapásán, a Final Four tornán.

Sorsolás júliusban
A minitornák csoportbeosz­tását július 2-án sorsolják ki a sváj­ci Nyonban. A hat házigazda kép­viselõi ugyanekkor egy workshopon vesznek részt, a­melyen a gondmentes rendezés titkaiba is bepillanthatnak. „Régi álmunk vált valóra, hogy mi rendezhetjük az egyik minitornát - vallotta be az UH-nak Molnár Miklós, az SK alelnöke. - Tavaly megígértük az udvarhelyieknek a Recopa Kupa döntõ tornáját, de ez önhibánkon kívül nem valósulhatott meg. Akkori munkának azonban megvan a haszna: lépéselõnyben és fel­készülten kérhettük a szervezési jogot, s így a Recopa Kupát egy még színvonalasabb küzdelemsorozattal, az európai bajnok­csapatok tornájával pótoljuk."


Szász Csaba

Forrás: Udvarhelyi Híradó

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink