Udvarhelyre került az Elnökök Kupája
2014.08.24 | 00:00
Udvarhelyre került az Elnökök Kupája


Egy válogatott együttes, a magyar bajnokcsapat, az FK Székelyudvarhely és a házigazda Marosvásárhelyi City"us részvételével szerveztek teremlabdarúgó tornát az elmúlt hétvégén a ligeti Sportcsarnokban.

Kiss Istvánnak és Sorin Þerbeának, a Marosvásárhelyi City"us teremlabdarúgó klub két korábbi elnökének emlékére rendeztek négycsapatos tornát. Az elsõ alkalommal lebonyolított Elnökök Kupája nemzetközi barátságos megmérettettésnek a marosvásárhelyi Sportcsarnok adott otthont.

A péntek délutáni nyitómérkõzésen Székelyudvarhely 4-2 arányban legyõzte a magyar bajnok MVFC Berettyóújfalut. A második elõdöntõben a City"us fölényesen nyert Moldova ellen. A vásárhelyiek új felszerelésükben (fekete mez, aranyozott felirat) szerepeltek a tornán.

Szombaton délután a harmadik helyért folyó küzdelemmel kezdõdött a játéknap, amelyet a döntõ követett. Kiegyenlített csatát hozott az elõdöntõkben vereséget szenvedõ magyar bajnok, Berettyóújfalu és a moldovai válogatott összecsapása, amelyen nem hiányoztak a kemény belépõk. Az elsõ játékrész utolsó két percében jegyezték találataikat a csapatok: elõbb Berettyóújfalu szerzett vezetést Fehér Krisztián góljával, röviddel ezután Komáromi Péter saját kapujába talált be, Moldova pedig kiegyenlített. A második játékrész elején a válogatott együttes kezdeményezett, s ennek a 28. percben meg is lett az eredménye: Andrei Migara gyõztes gól lõtt csapatának egy hosszú indítást követõen. Lefújásig sorra próbálkozott egyenlíteni a magyar bajnokcsapat, nagy helyzetekig eljutottak, gólig azonban nem, ezzel Moldova örülhetett a harmadik helyért járó trófeának.

Szintén szoros mérkõzést hozott a torna döntõje, a hazai bajnokságban egymást jól ismerõ City"us és FK Székelyudvarhely között. Jobban kezdtek a hazaiak és Csoma Alpár góljával elõnybe kerültek, sokáig azonban nem tudtak örülni, hiszen néhány perccel késõbb Szõcs László és Mihály Zoltán megfordították az eredményt. Szünet után Bogdan Covaci egyenlített, majd öt perccel a vége elõtt ismét hátrányba került a City"us, egy gyorsan végigvitt ellentámadás után Mánya Szabolcs volt eredményes. Röviddel ezután a vásárhelyi csapatkapitány, Lucian Nicușan egyenlített.

A hajrában egy perccel a vége elõtt Csoma Alpár újra vezetéshez juttatta a City"us-t, azonban az FK-nak volt ereje válaszolni, és az utolsó percben egy vásárhelyi hiba miatt befújt szabadrúgást Mihály Zoltán váltott gólra, hosszabbításra mentve a találkozót. Sokkal jobban kezdte a kétszer ötperces ráadást az udvarhelyi gárda, elõbb egy gyors ellentámadásból Szõcs László talált be, amelyet Szécsi Barna két gólja követett, kihasználva a hazaiak súlyos védelmi hibáját, illetve támadásban elkövetett pontatlanságát. Mimi Stoica büntetõbõl még faragni tudott a hátrányból, ezután azonban következtek a sorra kihagyott vásárhelyi helyzetek, másik oldalon pedig Mánya Szabolcs újabb gólt szerzett.

A végeredmény 8-5 Székelyudvarhely javára, amellyel Jakab Zoltán együttese megnyerte az Elnökök Kupáját. Rögtön a döntõ után következett a díjátadó, amelynek keretében átnyújtották a helyezésekért járó trófeákat, valamint díjazták a torna legjobb játékosát, Szécsi Barnát az FK Székelyudvarhely csapatából, illetve a gólkirályt: négy találatának köszönhetõen a City"us játékosa, Csoma Alpár vehette át ezt az elismerést.

Elnökök Kupája nemzetközi barátságos torna, eredmények:
Péntek, elõdöntõk:
MVFC Berettyóújfalu-FK Székelyudvarhely 2-4
Gólszerzõk: Sánta Attila (9.), Gál István (38.)., illetve Szécsi Barna (2.), Kovács Ákos (34.), Szõcs László (31., 37.)
Marosvásárhelyi City"us-Moldovai Köztársaság 5-0
Gólszerzõk: Bogdan Covaci (4.), Csoma Alpár (10., 18.), Ötvös Marcel (13.) és Mimi Stoica (20.).    
Szombat, bronzmérkõzés:
Moldovai Köztársaság-MVFC Berettyóújfalu 2-1
Gólszerzõk: Komáromi Péter (20., öngól), Andrei Migara (28.), illetve Fehér Krisztián (19.).
Döntõ:
Marosvásárhelyi City"us-FK Székelyudvarhely 5-8
Gólszerzõk: Csoma Alpár (9., 39.), Bogdan Covaci (29.), Lucian Nicușan (36.), Mimi Stoica (47.), illetve Szõcs László (11., 41.), Mihály Zoltán (13., 40.), Mánya Szabolcs (35., 50.), Szécsi Barna (46., 47.).

 - forrás: székelyhon.ro -

 

 

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink