Udvarhelyi szemmel
2008.05.28 | 00:00
Udvarhelyi szemmel

Nagy szívvel óriási csatát nyert az SK.

Tegnap este játszották a teremlabdarúgó 1. Liga döntõjének elsõ összecsapását. A pályaelõnyt élvezõ Székelyudvarhely Sport Klub az örök rivális Dévai CIP-pel nézett farkasszemet. Annak ellenére, hogy az egyik tévétársaság élõben közvetítette a találkozót, telt ház, remek hangulat fogadta a játéktérre kivonuló fõszereplõket. Óriási küzdelemben a szünetben még hátrányban levõ udvarhelyiek fordítani tudtak, behúzták az elsõ meccset, így jövõ hétfõn az ellenfél otthonában akár bajnokok lehetnek.

Nem sok húzása volt a két tré­nernek. Kozma Mihály és Ja­kab Zoltán jól ismeri egymást, a játékosok is tudják, mi a má­sik erõssége, hibája. Az elsõ hú­zást a CIP edzõje húzta meg még­is: a román válogatott háló­õre nem volt kezdõ, he­lyette Iancut küldte a kapuba. Hazai rohamokkal kezdõdött az összecsapás, Lódi két ízben is bevehette volna a kaput, de az­tán mégiscsak a dévaiaknak volt nagyobb szerencséjük, az 5. percben ugyanis Gherman lövése Davin változtat irányt, így az elmozduló Balázs már sem­mit sem tehetett (0-1). A válaszra nem kellett sokáig vár­ni, pillanatok múlva ismét ki­egyenlítõdött az állás, Szõcs-Sza­bó összjáték után utóbbi kö­zelrõl passzolt a hálóba (1-1). Felváltva jöttek a helyzetek, hol az egyik kapunál, hol a má­siknál volt riadalom, de újabb ta­lálatra a 14. percig kellett vár­ni, ekkor Szabó adott el egy lab­dát a félpályánál, ªotãrcã és Al-Ioani indult ellentámadásba, utóbbi pedig bekotorta (1-2). A hátrányba került Ud­var­hely nem adta fel, habár ki­gyûlt ellenlábasuk csapathibája, nem tudott kisbüntetõt rúg­ni az elsõ félidõben, amikor még Gyurcsányi beadását Lódi sa­rokkal küldte kapura, de a kapus hárított, illetve ªotârcã lövése a kapufát súrolva zúgott mellé. A szünet után jóval mo­ti­vál­tabbnak tûntek a vendéglátók, rög­tön a kapujuk elé szö­gez­ték ellenfelüket, Szõcs kétszer is egyenlíthetett volna, majd Ma­darász lövését védte Iancu. Ful­lasztó volt a hazai fölény, igaz, néhány ígéretes ellentá­ma­dást elpuskázott a CIP. Aztán a 30. percben sikerült az e­gyenlítés, Gyurcsányi tette le Madarásznak, aki fordulatból lõtte az alsóba a labdát (2-2). Ûzte, hajtotta kedvenceit az egész csarnok, innen kezdve már inkább felállva, mint ülve lehetett követni a meccset. A parányi Hunyad megyei szur­ko­lótábornak hangját sem le­hetett hallani. A 31. percben Cso­ma került ziccerbe, de Ba­lázs jól zárt, majd kigyûlt a CIP csapathibája. Egy minutumra rá meghozta gyümölcsét a lerohanás, Mihály szerzett labdát, értékesítette (3-2). Innen kezdve már nem adta vissza a vezetést az SK, sõt még növelhette volna elõnyét, ha a Lódi által kiharcolt kis­bün­tetõt Chi­vu nem lövi Klein­ba. Kockáz­tat­nia kellett a CIP-nek, me­zõny­játékosra cserélte kapu­sát, ennek kö­vet­keztében ha­mar ki is gyûlt a másik felõl is a csapathiba. Aztán minden a 39. percben dõlt el, amikor Gyurcsányit buk­tatták, a kisbüntetõt az ad­dig oly sok remek helyzetet ki­hagyó Szõcs lõtte a bal alsóba (4-2). A lefújás elõtt még a Dé­va is lõhetett egy tízméterest, amit Molomfãlean ér­té­kesí­tett, beállítva a végeredményt: Sport Klub-CIP 4-3. Óriási akarattal nagy csatát nyert a Sport Klub. A háborúnak még nincs vége, folytatás Déván, ahol úgy száll ringbe a két harcos, hogy Udvarhely az erõnyerõ. Álomszerû lenne kihasználni az elõnyt. A fiúk pedig bebizonyították, bármire képesek.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntõ, 1. meccs
Székelyudvarhely Sport Klub-Dévai CIP 4-3 (1-2)
Helyszín: sportcsarnok, 1.600 nézõ
Vezették: Deca - Ghioane
SK: Balázs - Mihály, Lódi, Gyurcsányi, Madarász (pályára lépett: Davi, Szabó, Nicuºan, Szõcs, Igor, Chivu)
CIP: Iancu - Dobre, Csoma, Szõcs, Stoica (pályára lépett még: Klein - Molomfãlean, ªotãrcã, Tomescu, Al-Ioani, Gherman)
Gólok: Szabó (6.), Madarász (30.), Mihály (32.), Szõcs (39., kisbüntetõbõl), illetve Davi (5., öngól), Al-Ioani (14.), Molomfãlean (40., kisbüntetõbõl)
Sárgalapok: Szõcs (27.), Gyurcsányi (40.), illetve Csoma (2.), Szõcs (17.), Molomfãlean (40.)
A két nyert mérkõzésig tartó párharc állása 1-0 a Sport Klubnak.

Mestermérleg
Kozma Mihály, SK: E közönség elõtt nem lehet veszíteni, ismét belehajtottak bennünket a gyõzelembe. Az elsõ félidõben is meg voltak a helyzeteink, de nem rúgtuk be õket. Nagyobb koncentrációra szólítottam fel a fiúkat, illetve hogy ésszerû kockázatot vállaljanak. A második játékrészben az ellenfél valamelyest fáradtabbnak tûnt, de apróságokon múlt minden, most a mi javunkra billent a mérleg.

Jakab Zoltán, CIP: A második egyenlítõ gól után nagy lendületet kapott a hazai csapat. A végén már nekünk is kellett kockáztatni. Kigyûltek a szabálytalanságok is, ilyen döntõ meccseket nem feltétlenül a kisbüntetõk kellene eldöntsenek. El kell fogadnunk, hogy ezen az estén egy góllal jobb volt Udvarhely. Nekünk is megvoltak a lehetõségeink, de lehet az ellenfél jobban akarta a gyõzelmet. Az a csapat, amely idegenben nem tud meccset nyerni úgy, hogy hátrányból indul, nem is érdemli meg az aranyérmet.

Marosvásárhelyé a bronzérem
A finálé elõtt játszották a bajnokság kisdöntõjét. A Marosvásárhely-Craiova össze­csapás nyílt mérkõzést hozott, a két fõszereplõ beleadott apait- anyait. Az oltyánok a félidõben még 3-2-re vezettek, de a végén a Maros-partiak örülhettek, akik 8-5 arányban nyertek, így az õ nyakukba akasztották a bronzérmet.


Józsa Csongor
 
Forrás: Udvarhelyi Híradó



Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink