Udvarhelyi csúcs
2008.02.10 | 00:00
Udvarhelyi csúcs

Udvarhely 

                      

 Déva

Székelyudvarhely Sport Club 

CIP Déva Fotbal Club

 

Hétfõ este ugyan magyar bajnoki fordulót is rendeznek, azonban sor kerül a román bajnokság nagy-nagy rangadójára is, a Székelyudvarhely-Déva meccsre. Az õszi találkozón a Déva szerezte meg a három pontot, ami az egyetlen veresége ezidáig a listavezetõnek, s most a visszavágásra készülnek. A mérkõzés elõtt nyilatkozott honlapunknak a két csapat szakvezetõje, valamint az SK játékosa, Madarász János és korábbi trénere, Tóth Károly is. A mérkõzés Magyarországon is látható lesz a Sport Klub televízió jóvoltából.

Kozma Mihály

Kozma Mihály magabiztosan várja az összecsapást:
- A felkészülésünkben nem változik semmi a Déva meccs elõtt, ugyanúgy megy minden, mint az eddigiekben. Fontos lenne számunkra ez a gyõzelem, mivel azóta, mióta kineveztek Székelyudvarhelyen csak egy vereséget szenvedett a csapat az összes mérkõzést beleértve, éppen a Déva ellen. Szeretnénk kiköszörülni azt a csorbát. Aki itt, most nyer, az nagy valószínûséggel az alapszakasz gyõztese is lesz egyben, így van tétje az összecsapásnak. A rájátszás ugyan még odébb van, s az igazi tétmeccsek ott következnek. Mindenki egészséges, teljes kerettel tudunk kiállni.


Jakab Zoltán, a Déva vezetõedzõje is fontosnak tartja a mérkõzést a rájátszást illetõen:
- Az Európa-bajnokság után sok játékosunkat megkörnyékezték, s Matei el is hagyott bennünket, Spanyolországba igazolt. Ez nagy érvágást jelent számunkra, hiszen a 2007-es év legjobb román futsaljátékosát veszítettük el. Meghatározó játékosaink közül Dobre és Csoma Alpár is sérüléssel bajlódik, s még egy emberünk szerepeltetése kérdéses. A téli felkészülésünk nem sikerült túl jól, egyetlen edzésen sem tudtunk teljes létszámban megjelenni.

Jakab Zoltán

A hétfõi meccsnek azonban nagy presztízse van, így csapatunk a bajok ellenére felszívja majd magát. Fontos mérkõzés lesz, aki gyõz, az nagy lépést tehet az alapszakasz elsõség felé. Azt gondolom, hogy mindkét csapat már ott van a rájátszásban és a bajnoki döntõt is ez a két egyesület játsza majd. Pénteken megyünk Marosvásárhelyre, ahol három napon keresztül, napi két edzéssel készülünk. Számomra is különleges lesz ez a meccs, mivel két bajnokságot is nyertem az SK-val, s most olyan gárdával utazhatok Székelyföldre, amely esélyes a gyõzelemre, nem úgy, mint tavaly a Marosvásárhellyel. Nehéz pillanat lesz ellenfélként belépni az udvarhelyi csarnokba. Hozzá kell tennem, hogy február 19-én lesz az a nosztalgia meccs, amely a Székelyudvarhely elsõ bajnoki címének ötödik évfordulójára lesz megrendezve, így egy héten belül, mint ellenfél és mint SK edzõ is megfordulok Udvarhelyen. Kozma Misivel jóban vagyok, mindent tudunk egymás csapatáról, de csak egyikünk fog örülni a lefújáskor. Várom a szurkolók reakcióit is, hiszen a Marosvásárhely edzõjeként nem fogadott túl jól a publikum, remélem, most sportszerûek lesznek. Két egyenlõ játékerõt képviselõ gárdáról van szó, mi szeretnénk azonban elhullajtott pontjainkat hétfõn pótolni. A Dévánál csak a gyõzelem az elfogadható, nem hibázhatunk, mivel vereség esetén már nem a mi kezünkben lesz a sorsunk, botlani kell az SK-nak, hogy mi legyünk alapszakasz elsõk.

Madarász

Madarász János is készül már a rangadóra:
- A csíkszeredai gyõzelmünk után most már minden figyelem a Dévára összpontosul. Nagyon jó csapat hétfõi ellenfelünk, de szeretnénk megmutatni a székelyudvarhelyi embereknek, hogy mi vagyunk a jobbak, és gyõzelemmel szeretnénk megörvendeztetni õket. Fontos lenne ez a siker számunkra, s azt ígérhetem, hogy mindenki száz százalékos erõbedobással fog hajtani.

Tóth Károly

Az elmúlt szezonban még Tóth Károly volt a vezetõedzõ Székelyudvarhelyen, ahol ezüstöt nyert a csapattal:
- Szeretném a helyszínen megtekinteni a találkozót, úgy néz ki, hogy ez meg is valósulhat. Szurkolok a „magyar" csapatnak, szerintem maximálisan ki fogják szolgálni a közönséget. Úgy érzem az SK jó formát mutat, mindenképpen hazai sikert tippelek. Úgy gondolom, hogy 6-3 arányban Kozma Mihályék diadalmaskodnak.

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink