Udvarhelyi bravúr Marosvásárhelyen
2015.05.12 | 22:28
Udvarhelyi bravúr Marosvásárhelyen A teremlabdarúgó 1. Liga döntőjének első mérkőzésén, kedd este Marosvásárhelyen rendezett City’us–FK Székelyudvarhely találkozón 1–1-es állást követően a hosszabbításban sem esett gól, így büntetőkkel döntötték el a győztes kilétét. Az FK 7–6-ra nyert, így már csak egy siker kell bajnoki cím megszerzéséhez.

 A tévés közvetítés miatt közel tíz perc csúszással kezdődött a találkozó, melynek elején mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gólt nem láthatott a közönség. A marosvásárhelyi sportcsarnokot az udvarhelyi szurkolók uralták, legalább hatvanan szorítottak a helyszínen a fiúknak. Az erősebb kerettel rendelkező City’us nem játszott frissen, ziccereket hibázott, pontatlan, távoli lövésekkel próbálkozott. A 10. percben Szőcs kapott nagy labdát, a kijövő Carlao mellett a jobb oldali kapufát találta el. Ugyanabban a percben Carlao tartotta sokat magánál a labdát, majd a Szőcsnek kipasszolt indirekt szabadrúgást védte. Az udvarhelyi csapat nagyot küzdött, bátran, kombinatívan futballozott, a védelemben pedig nagyon fegyelmezett volt, és ha ritkán át is törték azt, Klein a helyén volt. A játékrész végére mindkét kapu előtt megsokasodtak a helyzetek, de senki sem tudott gólt szerezni.

cityus_udvarhely_donto_elso_14_b

A második félidő Szőcs kemény löketével kezdődött, ami lelassult Carlaón és a kapufát érintve kifelé pattant. Nem sokkal később Dobre bűvölte a labdát, érkezett Ruxandri, aki a bal kapufát találta telibe. Az idő teltével egyre gyakoribbak lettek a hazai távoli lövések, melyek ha kapura mentek, azokat Klein hatástalanította. A 31. percben egy előrelőtt labdát pöckölt kapura Csoma Ferenc, de Carlao bravúrral mentett szögletre, majd ismét a brazil kapus volt a főszereplő Mánya lövésénél. A 34. percben tört meg a jég, Szőcsöt faultolták, Mihály lepasszolta a sértettnek, akinek lövése kipattant a védőkről, érkezett ismét Mihály, aki 10 méterről védhetetlenül bombázott a hálóba (0–1). Mihály hamar duplázhatott volna, de egy ellentámadás végén oldalhálóba lőtt. Klein pillanatai következtek, de ő sem tudta megállítani a kapu közelében egyedül maradt Nicuşant, hogy egyenlítsen (1–1). A gól után ismét lenyugodtak a kedélyek, a 38. percben Răducu kihagyta a kihagyhatatlant, majd Szőcs nagy ziccere halt el Carlaón, jöhetett a hosszabbítás.

cityus_udvarhely_donto_elso_10_b 

A kétszer öt percben beszorult az FK, nyomott a City’us, de üres kapus helyzeteiket sem tudták kihasználni. Térfélcsere után is ugyanaz volt a forgatókönyv, de gól nem született. Öt másodperccel a vége előtt Szőcs dönthetett volna, de öt méterről Carlaóba lőtte a labdát, következhettek a büntetők. A hetedik párosig senki sem hibázott, ekkor Carlao bal kapufát lőtt, érkezett Kovács, és eldöntötte a találkozót, társai rögtön a levegőbe dobálták. Folytatás két hét múlva Udvarhelyen, ám egy hét múlva, ugyancsak kedden a Román Kupa elődöntőjében már találkozik a városi sportcsarnokban a két együttes. Kacsó Endre, Marosvásárhelyi City’us: „Nagyon sok helyzetet kihagytunk, ahogy ez szokott lenni, meg is bosszulták magukat. Elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, jó meccset játszottak. A második mérkőzés nehéz lesz, ha úgy játszunk mint ma (kedden, szerk. megj.), és berúgjuk a helyzeteket, kiharcolhatjuk a harmadik meccset, másképpen semmi esélyünk nincs.” Jakab Zoltán, FK Székelyudvarhely: „Köszönöm szépen, hogy a szurkolóink egész mérkőzésen buzdítottak minket, sokat segítettek, egész éves munkánk beérni látszik. Mindkét csapat sok helyzetet kihagyott a rendes játékidőben, a hosszabbításra elfáradtunk, amelyben mindkét csapat arra törekedett, hogy ne kapjon gólt. Fejben fel kell dolgozzuk ezt a győzelmet, és hazai pálya előnyével és a nagyszerű közönségünk segítségével a bajnoki címre hajtunk már a második meccsen. Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés Marosvásárhelyi City 'Us – FK Székelyudvarhely 1–1 (0–0, 1–1, 1–1) Büntetőkkel: 6–7 Összesítésben: 0–1 Marosvásárhelyi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezették: Moceanu Gabriel és Kovács Eduárd Gólszerzők: Nicușan (36.), illetve Mihály (34.) City 'Us: Carlos Ferreira – Gherman, Stoica, Texeira, Dobre. Csere: Csoma Alpár, Nicușan, Al-Ioani, Răducu, Ruxandari. Edző: Kacsó Endre. FK: Klein – Mánya, Csoma Ferenc, Mihály, Biró. Csere: Szécsi, Miklós, Szőcs. Edző: Jakab Zoltán. Sárga lap: Mánya A büntetők menete: Stoica belövi; Mihály belövi; Răducu belövi; Szabó belövi; Gherman belövi; Szőcs belövi; Dobre belövi; Csoma F. belövi; Ruxandri belövi; Miklós belövi; Al-Ioani belövi; Klein belövi; Carlao kapufát lő; Kovács eldönti. Bronzmérkőzés, odavágó: Dunărea Călăraşi–Dévai Autobergamo 2–2 (2–2) - Forrás: székelyhon.ro –  
Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink