U21: Siker Románia ellen
2008.10.09 | 00:00
U21: Siker Románia ellen

    Magyarország - Románia 2-1   
U21-es válogatott barátságos mérkõzés

U21-es futsal válogatottunk szerdán, Makón 2-1-es gyõzelmet aratott Románia gárdája ellen, együttesünk góljait Kertész Gergõ és Kovács Krisztián szerezte. 

Frank Tamás Gremsperger Gábor - Frank Péter, Dávid Richárd, Bertus Lajos, Rábl János összeállításban küldte pályára a csapatot, amelyben csereként Laucsek Csaba, Kertész Gergõ, Vidák Balázs, Száraz Szabolcs, Nagy Roland, Kovács Krisztián és Füzy Zsolt is lehetõséget kapott.

A mieink óvatosan kezdtek, de egyre nyíltabbá váltak és az elsõ félidõben kétgólos elõnyre tettek szert: Kertész Gergõ a 15., Kovács Krisztián pedig a 19. percben talált a kapuba. A második félidõben is a magyar gárda irányította a játékot, de a mieink ekkor már csak a kapufát tudták eltalálni (két alkalommal is), a vendégek pedig Claudiu Kremece góljával a 26. percben szépítettek.

A magyar U21-es futsal válogatott Románia hasonló korú fiataljaival játszott Makón barátságos mérkõzést, ahol a mieink 2-1 arányban nyertek. Sikerült tehát a selejtezõk után kissé átalakult csapat bemutatkozása, szövetségi edzõnk, Frank Tamás is pozitívan értékelte a találkozót.

Mivel nem ismertük igazán az ellenfelet, így a biztonságos, félpályáig feltolt védekezésbõl való játékot próbáltuk játszani, s innen indulva támadásokat vezetni. Úgy érzem, hogy a román csapat nem sok veszélyt jelentett a kapunkra, próbáltak forgásokkal operálni, de kevésnek bizonyult mindez. Emiatt természetesen a mérkõzés elõrehaladtával kicsit kijjebb merészkedtünk, ami meg is hozta a várt eredményt, két góllal el tudtunk menni.

A második félidõben egy egyéni hibából kicsit felhoztuk az ellenfelet, de aztán nem volt különösebb probléma, habár a végén megpróbálkoztak a kapuslehozatallal, ám ez nem jött be. A szünet után nagyon sok lehetõséget elpuskáztunk, lõhettünk volna még gólokat, s elhúzhattunk volna jobban is. A fiatalok ízelítõt kaptak abból, hogy nemzetközi szinten milyen is egy mérkõzés, és mindenki küzdött is becsülettel. A csütörtöki meccsre az a kérdés, hogy mennyire leszünk tompábbak, fáradtabbak, mert abban biztos vagyok, hogy a románok nem lesznek kimerültebbek. Igazából kiemelni senkit sem szeretnék, hiszen úgy érzem, ez egy igazi csapatmunka volt. Mindenki csinált nagyon jó dolgokat, voltak ugyan apróbb hibák is, de ez betudható az összeszokottság hiányának. Kicsit idegesen játszottak
a srácok, voltak akik lámpalázzal küzdöttek, de egy jó átlagot az összes játékos hozott, és ez eredményre is vezetett.

Igen masszív, agresszív csapat ellen játszottunk, és megérdemelt gyõzelmet arattunk.  Csütörtökön nagy csata várható, hiszen a románok nyilván megpróbálnak majd visszavágni - de mi is készülünk...

Köszönjük a „Makói B középnek" a lelkes buzdítását.

Jakab Zoltán (Románia szövetségi kapitány): Mindenképpen el kell ismerni, hogy ma jobb volt a magyar válogatott. Megkockáztatom, hogy ez az egy gólos vereségünk nem tükrözi a játék képét. Azt mondom, hogy ma jobban akart gyõzni a magyar válogatott. Több helyzetet alakított ki, csapatmunka volt és minden szempontból a gyõzelmük megérdemelt. Nem tudom a magyar válogatott milyen periódust él, a miénk tegnap gyûlt össze, éppen generációváltás van. Azt is mondhatnám, hogy a 14 behívott  játékos keretbõl 2 játékost ismertem személyesen, éppen ezért ma a pályaedzõm irányította igazából a mérkõzésen a cseréket. Reméljük, hogy majd ebbõl a csapatból egy jó csapat lesz. A mai mérkõzésen kiderült, hogy 6-7 játékos alkalmas erre a játékra ebbõl a keretbõl. Bízunk benne, hogy a bajnokságban még felbukkannak játékosok és a 2010-es határideig egy összetett  csapatot tudunk belõlük kovácsolni. Ez nem lesz könnyû dolog, hiszen Romániában nincs külön utánpótlás, 21 éven aluliaknak bajnokság. A játékosok az NB1-es csapatok keretében vannak benne és többnyire a legnagyobb probléma, hogy kevés játéklehetõséget kapnak a bajnokságban is. Ez a dolog kérdõjelezi meg a fejlõdésüket.


Vidák Balázs (Magyarország): Én most vagyok elõször az U21-es válogatott játékos tagja. Nekem ez az egész nagyon nagy megtiszteltetés. A közönség is nagyon jó volt, örültünk hogy ilyen sokan kijöttek nekünk szurkolni. Lehet mondani, hogy õk vezettek bele minket a gyõzelembe, amikor már be voltunk savasodva, õk átlendítettek a holtponton. Ugyebár az eredmény 2:1, amennyiben a helyzeteinket kihasználjuk, akkor a végén könnyebb lett volna, így végig kellett koncentrálnunk. A lényeg, hogy nyertünk.


Rábl János (Magyarország): Nagyon örülök neki, hogy itthon (Makón) nyerni tudtunk. A szurkolás az parádé volt, mindenhol így kellene és akkor talán a magyar futsal is feljebb lendülne. Örülünk hogy ilyen sok nézõ volt és köszönjük a bíztatást. A mérkõzésrõl - boldoggá tesz, hogy  új játékosok debütáltak és fõleg gyõzelemmel-. Szerintem ez így egy nagyon nagy dolog. Egy új csapat épül most a következõ EB-re. Egy hosszú úton vagyunk, ahol a kezdet nem volt rossz, ha így haladunk tovább, akkor szép eredményeket fogunk elérni.  


Folytatás tehát csütörtökön este a temesvári sportcsarnokban.



Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Á STUDIÓ Futsal Nyíregyháza (2024.09.20, stream)
2024.09.19 | 17:03
DEAC-Újpest FC /NB I. 6. forduló/
2024.09.16 | 14:53

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.09.13 | 13:00
Női válogatott
2024.08.18 | 14:09
2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
Támogatóink

Partnereink