U21: Gödöllő a bajnok
2008.04.27 | 00:00
U21: Gödöllő a bajnok

U21: Bajnok a Gödöllõ

Szombaton került sor az U21-es bajnokság négyes döntõjére a budakalászi sportcsarnokban.

Elõdöntõ mérkõzések:
2008. április 26. 09:30
Budakalász, MegAréna

Colorspectrum Aramis - Megatherm-GFK  4-5  (2-2)

Vezette: Nyekita János, Mocsári Tamás, Tóth Péter
Aramis: Gremsperger - Bakos, Dávid, Pál, Plausin.
Csere: Kõhalmi, Frank P., Rábl, Csontos, Szeghy, Hrunevics                                     Edzõ: Csernai Gábor
Megatherm: Horváth A. - Smeló, Harnisch, Száraz, Póta.
Csere: Hegedûs, Nagy R., Vernes, Séra, Katona, Nagy Zs., Szabó Gy.              
Edzõ: Tokai Norbert
Gólszerzõk:     
0-1  -  Száraz                  3"50"
1-1  -  Dávid                  14"13"
1-2  -  Smeló                 14"35"
2-2  -  Dávid                  14"50"
3-2  -  Rábl                    23"25"
4-2  -  Dávid                  24"38"
4-3  -  Séra                   26"59"
4-4  -  Száraz                33"47"
4-5  -  Száraz                35"04"
Sárgalapok: Frank P., Rábl ill. Smeló

Döntõbe jutott a Megatherm-GFK

Az elsõ találkozón talán a két legjobb gárda mérte össze erejét, a Megatherm-Gödöllõ a Colorspectrum Aramis-szal játszott. Jól indították a Bikák a meccset, hiszen hamar vezetést szereztek, ám a tizenötödik perc három találatot is hozott, így kettõ-kettes döntetlenre módosult az állás félidõre. Az Aramis birtokolta többet a labdát ebben a játékrészben, veszélyes lövéseik is voltak, ám Horváth András remekül védett. A második félidõ is rendkívül izgalmasra sikeredett, az Aramis kétgólos elõnyre tett szert, amit azonban sikerült ledolgozni a Gödöllõnek, sõt a vezetést is átvették. A végén a vészkapus játék során már nem jött össze újabb budafoki gól, így a kékek örülhettek. A találkozón Száraz Szabolcs és Dávid Richárd is mesterhármast ért el. A vége tehát 5-4-es gödöllõi gyõzelem.

Nem volt nagyon jókedvû Csernai Gábor, az Aramis szakvezetõje a lefújás után: "Nehéz értékelni ezt a mérkõzést. Nagyon rossznak tartom ezt a versenykiírást, nem kifogásokat keresek, csak azt gondolom, hogy nem egy mérkõzésen kellett volna eldõlnie ennek a párharcnak és persze a bajnokságnak. A meccs alatt úgy éreztem, hogy jobbak vagyunk az ellenfélnél. 4-2-es vezetésnél valami történt, elkövettük szokásos hibáinkat, amin már nem tudtunk korrigálni. Nehéz lesz motiválni a harmadik helyért a csapatot, hiszen minden évben úgy vágunk neki a sorozatnak, hogy meg fogjuk nyerni végre a bajnokságot, ám mindig a bronzért játszunk. Nehéz feladat lesz."

Tokai Norbert a döntõbe jutott csapat edzõje, ha kicsit rekedten is, de annál boldogabban nyilatkozott. "Meghozta a munka a gyümölcsét. Büszke vagyok a csapatra és a segítõimre, mert nélkülük ez a siker nem jöhetett volna létre. Fordulatos mérkõzést láthatott a közönség,az elsõ félidõben folyamatosan vezettünk, aztán az ellenfél mindig egyenlített. A második félidõben kicsit megzavarodtunk, de ezt követõen nekünk sikerült fordítani. Ki tudtuk használni a hullámvölgyet, amibe az Aramis került, lélektanilag föléjük tudtunk emelkedni.
Két jó csapat találkozott, akár döntõnek is beillett ez a párosítás. Elégedett vagyok a játékkal, fegyelmezettek voltak a játékosaim. Maximálisan megoldotta mindenki a feladatát, igazi csapat voltunk. Azt hiszem a Mezei-Villel játszhatunk majd a döntõben, akik ellen szeretnénk visszavágni a bajnokság során elszenvedett vereségért."

Nos a Bikák mestere nem találta el a döntõbeli ellenfelüket, de valószínûleg nem bánja ezt a tévedését. A Mezei-Vill-Fortuna elõdöntõn mondhatni simán jutott tovább a házigazda 7-3-ra legyõzve ellenfelét.

2008. április 26. 11:30
Budakalász, MegAréna

Fortuna FT  - MVFC-Berettyóújfalu 7-3 (1-1)

Vezette: Ember Tibor, Dobó Gábor, Mocsári Tamás
Fortuna: Molnár - Kovács A., Smiri, Kertész, Kovács K.
Csere: Szabó I., Kanczler, Németh N., Németh R., Ritz, Selmeczi                       
Edzõ: Kis János
Berettyóújfalu: Krimi - Nagy I., Bácsi, Siroczki, Trippon P.
Csere: Szabó S., Trippon Cs., Iszák, Ardelean, Virányi, Kisikán
Edzõ: Szitkó Róbert
Gólszerzõk: 
0-1  -  Kisikán                 6"53"
1-1  -  Smiri                   16"59"
2-1  -  Kovács K.           23"55"
2-2  -  Kisikán               30"23"
3-2  -  Smiri                   30"44"
4-2  -  Kertész               33"51"
5-2  -  Szabó I.              35"04"
5-3  -  Trippon P.           35"31"
6-3  -  Németh R.          39"05"
7-3  -  Kovács A.           39"42"

Sárgalapok: Németh R., Smiri   ill.   Trippon Cs., Bácsi

Döntõbe jutott a Fortuna FT

A bihariak rúgták az elsõ gólt, ám a Fortuna fordított a második félidõ elejére. Ezt még ki tudta egyenlíteni a Berettyóújfalu, ám ezt követõen már Kis Jánosék magabiztosabb játéka meghozta a várva várt sikert. A vendégek pontatlanul játszottak, a küzdõszellem ugyan megvolt, de ez a mai napon nem vezetett eredményre.

Pierog József, a hazaiak képviseletében kiemelte, hogy sikerült megvalósítaniuk az elképzeléseiket az elõdöntõben. "Erre a meccsre készültünk gyakorlatilag három hete. Bíztunk a fiataljainkban, mivel eddig egyetlen bajnokin sem voltunk alárendelt szerepben, még azon sem, amikor vesztesen hagytuk el a pályát. Nem láttuk ellenfelüket ezidág, nem ismertük õket, így a felnõtt csapatuk játékát vettük alapul. Sikerült szerintem az eltervezett taktikájukat meghiúsítani, s ennek köszönhetjük ezt a gyõzelmet. A terv az volt, hogy mi birtokoljuk többet a labdát, az ellenfél kifárasztása volt a cél, s ez láthatóan jól bejött."

Szitkó Róbert szerette volna, ha csapata döntõbe jut, s úgy érezte ezen a meccsen megvolt a sansz a továbblépésre. "Sajnos nem voltunk elég fegyelmezettek. A három ellenfél közül talán ez a csapat lehetett volna az, aki ellen a legtöbb esélyünk volt a továbbjutásra. 2-2-nél a hamar kapott gól kicsit megtörte a fiúkat. Kellene még a gyakorlás, akik a felnõtt csapatnál edzenek, nekik is van még tanulnivalójuk."


3. helyért
Colorspectrum Aramis - MVFC-Berettyóújfalu 7-4


A harmadik helyért így két csalódott csapat csatázott, s úgy tûnt, hogy az Aramis nem sokáig szeretne izgulni azon, meglesz-e a bronz. Nyolc perc után három-nullra, tizenöt perc elteltével négy-egyre vezettek Ráblék. Feljött egy gól klönbségre a Mezei-Vill, ám mindig a legjobbkor növelte góljai számát a budafoki csapat. Két ellentétes félidõt láthatott a publikum, az elsõben az Aramis, a másodikban az MVFC volt jobb, de összességében a zöldek 7-4-es sikere megérdemelt.

Csernai Gábor a bronz ellenére sem volt túl vidám. "Megint ugyanazokat a hibákat elkövettük, mint jópár mérkõzésen korábban vagy akár az elõdöntõben. Négy nulla után feljött az ellenfél, s volt esély arra is, hogy meg is fordítsák a meccset. Ezek miatt nagyon el vagyok keseredve, ám a gyõzelmünknek természetesen örülök."

A másik tréner, Szitkó Róbert kiemelte, hogy a kisdöntõben a legjobb csapattal találkoztak. "A negyedik helynek azért nem örülök igazán, mert az elsõ meccsen kivívhattuk volna a továbbjutást, és akkor most játszhattunk volna egy jó döntõt a Gödöllõvel. A második mérkõzésen az Aramis jobb volt, bár négy-nulla után kiengedtek, volt esélyünk talán egyenlíteni is, de egy egyéni hiba után eldõlt a találkozó. Az Aramist tartom a torna legjobb csapatának, megérdemelték volna, hogy megnyerjék idén az aranyat, a legszebb futsalt játszák utánpótlás szinten. Mindezek mellett a Gödöllõt is nagyra tartom, de meglepetés, hogy arról az ágról õk jutottak tovább."

DÖNTÕ:
Megatherm-GFK -
Fortuna FT 4-2

A döntõben tehát a házigazda Fortuna és a Gödöllõ csapott össze. A Fortuna villámrajtott vett, ám kisvártatva jött az egyenlítés egy némiképp szerencsés találattal, majd a szünetig még kétszer köszöntek be Harnischék. A második félidõ inkább taktikai harcot hozott, semmint szép játékot. Mezõnyjáték folyt javarészt, s egy-két ízben rohanóssá is vált a játék. A Fortuna feljött egy gólra, ami után feltolták kapusukat, s így próbálták kiharcolni a hosszabbítást, netán a gyõzelmet jelentõ találatot. Ez nem jött össze, sõt egy kapuskidobás után kapuba helyezett labdával bebiztosította 4-2-es gyõzelmét a Gödöllõ.

Pierog József nehezen élte meg a vereséget: "Elég nehéz nyilatkozni errõl a mérkõzésrõl, még kicsit ingerült vagyok amiatt, ahogyan ez a találkozó lezajlott. Látszott, hogy az elõdöntõ utáni hosszú szünet nem tett jót a játékosoknak. Le voltunk ülve, nehezen pörögtünk fel. A játékosok nem vették komolyan azt, amit megbeszéltünk, öncélúan futballoztak, ez rányomta bélyegét a találkozóra. Az elõl játszó emberünket is kivették a játékból. Ezekkel a fiatalokkal van értelme foglalkozni. Látszik, hogy van négy-hat olyan srác, akivel érdemes dolgozni a továbbiakban is, persze a rutinos játékosokkal kiegészülve."

Tokai Norbert érthetõen nagyon elégedett volt csapata teljesítményével. "A szezonunkban volt egy nagy hullámvölgy, pont a hazai rendezésû tornán voltunk a mélyponton. Akkor még a továbbjutásunk is veszélybe került. Ettõl függetlenül bíztam a csapatomban és bíztam a sikerben. Második helyen jutottunk tovább végül a Berettyóújfalu mögött. A döntõ meccs az Aramis elleni elõdöntõ volt. Ott olyan lélektani elõnyt szerzett csapatom ezen a tornán, hogy akárki jöhetett azt követõen. Az egy nagyon jó meccs volt, nagy sportértéke volt. Ezzel ellentétben a finálét nem éreztem olyan jó mérkõzésnek, hiszen a kötelezõ gyõzelem a legnehezebb, s ezt nem is cáfolta az az összecsapás. Szoros eredmény született, végig próbáltuk az akaratunkat érvényesíteni, de ez sajnos nem mindig sikerült. Passzívak voltak, ehhez kellett nekünk alkalmazkodni.  Mindent megtettünk a siker érdekében, hiszen az elsõdleges célunk a rájátszásba való bejutás már teljesült. Gratulálok az egész csapatnak és szeretnék mindeninek megköszönni mindent, aki segített, hogy ezt megvalósíthassuk! Korosztályilag a gárda együtt tud maradni, két-három ember kivételével. Úgy gondolom, hogy jó esélyekkel indulunk a következõ évnek is."

Tóth Károly is elmondta véleményét, hiszen neki is nagy szerepe van abban, hogy az NBI-ben szerplõ csapat tagjai az utánpótlás bajnokságban jól tudtak szerepelni. "Nagyon örülök annak, hogy a Gödöllõ meg tudta nyerni ezt az utánpótlás bajnokságot, ami egyébként célkitûzése volt a csapatnak. Nem elégedtünk meg a dobogós helyezéssel, az aranyat akartuk hazavinni. A bajnoki mérkõzéseken ezek a fiatalok végül is jól teljesítettek, de ez eredményességben nem tükrözõdött. Úgy érzem sikeresnek mondható, hogy ezeket a játékosokat összehoztam, fölépítettünk valamit. Persze Tokai Norbinak is nagy szerepe van ebben, hiszen a játékosokkal õ is foglalkozott. A mai napon hathatós segítséget kaptak tõlem, mert az ellenfél edzõje egész különlegeseket húzott, erre fel kellett készülni és tudtam segíteni abban, hogy a döntõ meglegyen. Nagyon örülök ennek a sikernek, bízom benne, hogy jövõre egy-két rutinos játékossal kiegészülve még jobbak lehetünk. Köszönök mindenkinek mindenfajta segítséget, s az MLSZ-nek is azt, hogy ezt a tornát megrendezte, érmekkel és kupákkal honorálta teljesítményünket. A legjobb helyre került a trófea."





Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink