U21-es négyes döntő beharangozó
2008.04.25 | 00:00
U21-es négyes döntő beharangozó

U21-es négyes döntõ
 
E hét végén, pontosabban április 26-án rendezik a futsal U21-es bajnokság négyes döntõjét Budakalászon. Idén az elõdöntõket és a döntõt is egy helyszínen bonyolítják egy egész napos rendezvény keretében. Az elsõ mérkõzés a négy között az Aramis-Gödöllõ találkozó lesz délelõtt fél tízes kezdéssel, majd ezt követi a házigazda Fortuna és a Mezei-Vill összecsapása fél tizenkettõkor. A bronzcsata este öt órakor, a finálé tizenkilenc órakor kezdõdik.

Az elsõ párosítás igencsak jó meccset ígér, hiszen mindkét fiatal gárda igen sok játékost ad a "nagyok" közé, s jónéhányan szerepeltek az utánpótlás válogatottban a móri selejtezõcsoportban. Akkor egymás oldalán, most egymás ellen küzdenek az ifjoncok. Gremsperger Gábor, az Aramis kapuvédõje eképpen látja az esélyeket: "Gyõzelmet várok mindegyik mérkõzésünkön, szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Azt tudjuk, hogy négy nagyon jó csapat szerepel majd a tornán, ám nekünk egyértelmûen a gyõzelem a cél. Mindenhonnan ismerek játékosokat, fõleg inkább azokat, akikkel a válogatottban is együtt játszom, s ezek alapján úgy gondolom, hogy színvonalas rendezvényt láthatnak majd a kilátogatók." Nemrégiben a felnõttek bajnokiján ugyanez volt a párosítás, azon a meccsen a budafokiak diadalmaskodtak nagyobb rutinjuknak köszönhetõen. Akkor pályára lépett Tokai Norbert is, aki a gödöllõi fiatalokat trenírozza, s arra az összecsapásra is utalt nyilatkozatában. "Mindenképpen szeretnénk revansot venni a felnõtt mérkõzésen elszenvedett vereségért. Azt hiszem jól fel tudtunk készülni a megmérettetésre, elszántak vagyunk és mindent megteszünk majd a gyõzelem érdekében. Nincs sérültünk, mindenki egészséges, így bizakodva várjuk a szombatot."

A másik ágon az MVFC és a Fortuna küzdenek a döntõbe jutásért. Zsinórban harmadik éve van ott a finálé kapujában a Berettyóújfalu, legutóbbi két alkalommal meg is mérkõzhettek az aranyéremért: egy elsõ és egy második hely a mérlegük. Volt olyan idõszak ebben a szezonban, hogy kicsit döcögött a szekér a kelet-magyarországiasknak, ám a bajnokság alapszakaszának második fele remekül sikerült, s magabiztosan harcolták ki helyüket a négy között. Ismét nagy lehetõség elõtt állnak tehát Siróczki Gergõék, ám nem lesz sétagalopp a Fortuna elleni mérkõzés, hiszen õk a tavalyi gyõztes Euro-Mobil Trans gárdáját utasították maguk mögé. Pierog József mondta el véleményét hazai részrõl: "Az ellenfelünket nem ismerjük igazából, nem láttam egyetlen meccsüket sem, hiszen másik csoportban voltak. Bízunk a játékosainkban, hogy sikerrel vívjatjuk meg az elõttünk álló mérkõzéseket. Keretünk fiatal, szeretnék megragadni ezt a nem mindennapi lehetõséget a fiúk. Senki ellen nem megyünk feltartott kézzel a pályára!" A klub az utánpótlás csapatával teheti szebbé ezt a szezont, mival a félnõttek kiestek a legmagasabb osztályból. Nagyon kellene ez a siker a budapestieknek. Vendég oldalon Szitkó Róbert vezetõedzõ szerint most nem a Mezei-Vill a favorit, ám bizonyítani akarnak idén is. "Nehéz meccsekre számítok, szeretnénk azonban jó játékkal meglepetést okozni. Az Aramist tartom a legesélyesebbnek a végsõ gyõzelemre, edzésben õk is és a Gödöllõ is elõttünk járnak. Bízom abban, hogy a nagycsapatnál edzõ fiatalok segítségével sikerül jó eredményt elérni."

A mérkõzésekre a belépõ ingyenes, a szervezõk minden érdeklõdõt nagy szeretettel várnak, jó meccsekre van kilátás. Minden valószínûség szerint megéri egy napot eltölteni az Omszki-tó partján, hiszen a magyar futsal reménységeit láthatják a nézõk, s a tét sem lebecsülendõ ok.





Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink