Tud-e javítani a Veszprém a Hali ellen?
2023.04.22 | 10:15
Tud-e javítani a Veszprém a Hali ellen?

A válogatott VB selejtezője után a rájátszás második köre kezdődik és már szombaton sor kerül a forduló első összecsapására, ahol a Haladás a Veszprém vendége lesz.

A rájátszás 6. fordulójára kerül sor, de a veszprémiek első győzelme még mindig várat magára. Három döntetlen és két vereség a mérleg. A legnagyobb probléma továbbra is a helyzetkihasználásban van, hiszen öt meccsen mindössze hat gólt szereztek Fehér Zsolt fiai. Legutóbb Berettyóújfaluban is gólképtelenek voltak, még emberelőnyből sem sikerült betalálni. Ezek fényében nehéz nyerni, de abban bíznak Veszprémben, hogy ez a rossz széria egyszer megszakad. Erre minél nagyobb szükség lenne, ha valóban szeretnének még éremért játszani Fridrichék. Az előttük állók két, illetve három pontra vannak, így az még ledolgozható, persze ehhez bravúrra lenne szükség. A szezon elején már egyszer sikerült legyőzni a Haladást, illetve a rájátszás elején is szoros meccset játszottak Szombathelyen, így van ok a bizakodásra. Ami nehezíti a helyzetüket, hogy vélhetően Tatai és Boromisza is sérült.

A Hali magabiztosan őrzi első helyét és egyre közelebb van hozzá, hogy az alapszakasz után a rájátszást is megnyerje. Ehhez a Veszprém legyőzése lehet a következő lépés, de ez idegenben sosem könnyű, erről Alszticsék is többször meggyőződhettek már. Ami biztos, hogy a szombathelyiek remek formában vannak, de a válogatott szünet alatt nehezebben tudtak készülni, hiszen hat játékosuk is a nemzeti együttesben szerepelt. Ennek ellenére Juanra fiai a találkozó esélyesei.

Fehér Zsolt, a Veszprém vezetőedzője: - Nem lesz könnyű mérkőzés. Azért, mert a szombathelyiek már a döntőben vannak, nem hinném, hogy félvállról vennék a találkozót. Ami bennünket illet, egyértelműen a helyzetkihasználásunkon múlik innentől minden találkozónk. A Hali ellen meg főleg nem engedhetjük meg, hogy a lehetőségeinket rossz arányban értékesítsük. Saját magunk ellenségei vagyunk azzal, hogy gyakran az üres kapuba se tudjuk bepofozni a labdát. Ha ezen javítani tudunk, akkor a Szombathely ellen is lehet keresnivalónk, főleg hazai környezetben. Emellett természetesen a védekezésre is maximálisan koncentrálnunk kell majd. Próbáljuk a lehető legjobb formánkat hozni a rájátszásból hátralévő öt mérkőzésen, hogy sikerüljön éremért csatáznunk majd. Emellett továbbra is fontos, hogy a fiataljaink meccsről-meccsre több perc lehetőséget kapjanak, hogy a klub elérje célkitűzését és két-három tehetséget be tudjunk építeni a csapatba.

Juanra Calvo, a Haladás vezetőedzője: - Nem volt teljes a keretünk az elmúlt két hétben, és nem volt mérkőzés sem, de ennek ellenére remekül tudtunk készülni. Remélem, Veszprémben az edzéseken látott intenzitást áttudjuk menteni. Az egyik legjobb csapat a Veszprém a bajnokságban. A rájátszásban is jól játszottak, de nem tudták berúgni a helyzeteket. Remélem, ezúttal is így marad. Ha be akarjuk gyűjteni a három pontot, akkor nagyon jól kell játszanunk.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink