Tud-e javítani a Kecskemét, vagy bajnok lesz a Haladás?
2024.05.26 | 22:59
Tud-e javítani a Kecskemét, vagy bajnok lesz a Haladás?

Hétfőn este már a negyedik összecsapásra kerül sor a bajnoki döntőben, ahol akár bajnokot is avathatnak. A Haladás 2-1-re vezet, így egyetlen győzelemre van szüksége a végső sikerhez, így a Kecskemét győzelmi kényszerben van. A találkozót az M4 sport ezúttal is élőben közvetíti.

Az első felvonást még a Kecskemét nyerte, de azóta a Haladás behúzta a következő kettőt, így a szombathelyiek várhatják előnyből a folytatást. Legutóbb Dróth Zoliék játszhattak hazai környezetben és ezúttal érvényesült a hazai pálya előnye. Hamar kétgólos előnybe került a címvédő, de zárkózni tudtak a vendégek a második játékrészben, így nyílt lett a találkozó, de az utolsó 10 perc ismét a vendéglátóé volt, így a zöld-fehérek örülhettek a végén. Ennek köszönhetően már csak egy lépésre vannak az újabb bajnoki címtől, így hétfőn este akár ünnepelhetnek is. Persze ez nem lesz könnyű, mert a Kecskemét bizonyította az elmúlt három meccsen, hogy kemény ellenfél, és csak jó teljesítménnyel lehet legyőzni.

Rövid idő alatt ez már a negyedik mérkőzés, így nagy jelentősége lesz, hogy melyik csapat tud plusz tartalék erőket mozgósítani, így a szezon végén, mert szükség lesz rá. A fáradtabb a Haladás lehet, hiszen a szezonban ez lesz a 48. tétmérkőzése, ami mellé rengeteg utazás párosult, de ezek ellenére is az esélyek mellettük szólnak. Ami a Kecskemétet illeti, ezúttal nekik kell javulni a helyzetkihasználásban, mert egy-egy rúgott góllal nem nagyon lehet meccset nyerni a Hali ellen, ami bebizonyosodott az elmúlt két összecsapáson. Ebben nehezíti a dolgukat, hogy a házi gólkirályuk, Suscsák Máté megkapta ötödik sárgáját, így kénytelen kihagyni az összecsapást. Ami biztos, hibázási lehetősége nincs a vendéglátónak, mert amennyiben ismét kapitulálnak, elbukják a bajnoki címet, igaz az ezüst is történelmi siker a klub számára.

Pál Patrik, a Kecskemét csapatkapitánya: - Sajnos még egy bevethető játékossal kevesebb lesz a hétfői mérkőzésen Suscsák személyében, aki egy teljesen jogtalan sárga lapot kapott az utóbbi mérkőzésen. Nagyon jó lenne, ha a játékvezetők felnőnének a bajnoki döntő színvonalához, és igazságos döntéseket hoznának. Természetesen nem ezen múlott az elmúlt két mérkőzés, amit megérdemelten nyert a Haladás, jobb helyzetkihasználással és agresszív, gyors játékkal. Egy dolgunk van hétfőn este, a végsőkig küzdeni, és életben tartani a lehetőséget arra, hogy csütörtökön dőljön el a bajnokság. Nyerni szeretnénk, így fogunk pályára lépni, nincs más cél a szemünk előtt. Voltunk már hasonló helyzetben az év során, akkor is sikerült csodát művelnünk, remélem ez most is sikerülni fog.

Alasztics Marcell, a Haladás kapusa: - Kiélezett küzdelmet várok, hiszen az előző három meccs is azt bizonyította, hogy minden egyes győzelemhez mind védekezésben, mind támadásban megfelelő koncentrációra volt szükség. Az első mérkőzésen elszenvedett fájó vereség után a csapatunknak sikerült megfordítania a párharc állását, így most 2:1-nél “meccslabdánk” van, hiszen ha nyerünk Kecskeméten, akkor megvédhetjük a bajnoki címünket. Várjuk nyilvánvalóan a mérkőzést és kimondva, kimondatlanul, szeretnénk olyan eredményt elérni, amivel újra magasba emelhetjük a bajnoki trófeát. Becsülettel készülünk meccsről meccsre, ez most sem történt másképp, három meccs után nyilvánvalóan mind a két csapat fáradtabb már, így a 4. ,érkőzésen úgy gondolom az a csapat nyerhet, amelyik koncentráltabb, valamint kevesebb hibát követ el védekezésben. Reméljük, ez a csapat a Haladás lesz.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink