Tud-e egyenlíteni a Berettyóújfalu?
2022.05.30 | 10:59
Tud-e egyenlíteni a Berettyóújfalu?

Sok ideje nincs pihenni a csapatoknak, hiszen négy nap elteltével jön a bajnoki döntő második felvonása, de ezúttal Berettyóújfaluban csapnak össze a felek. Az első találkozót csütörtökön este a hazai pályán szereplő Haladás nyerte 3-1-re, egy jó iramú, színvonalas meccsen. A szombathelyiek egy gólos előnnyel mehettek szünetre, majd a térfélcsere után újabb két gólt szereztek. A hajrában vészkapus játékkal ugyan szépíteni tudott a Mezei, de egyenlíteni már nem. Megérdemelten nyert a Hali, így náluk van az előny a három győzelemig tartó párharcban.

Az első összecsapásra a Berettyóújfalu aznap utazott el, így egy igen hosszú utazás után léptek pályára, aminek a következtében nem voltak a legfrissebbek, bár ez annyira nem látszott. A meccs után Trencsényi mester is ezt emelte ki, hogy a hosszú utazás után a regeneráción lesz a hangsúly, amire bő két napjuk maradt, a hibák kijavítása mellett. A Mezei a találkozó folyamán többször bátran alkalmazta  a vészkapus játékot, amivel kissé meglepte ellenfelét. Igaz, hogy amíg nem voltak több gólos hátrányban inkább labdatartás céljával tették, kissé lassítva az ellenfél játékát. Ebben benne volt a kockázat, többször is elveszítették a labdát, de így jóval többet birtokolták a labdát, mint azonos létszámban. Nagy kérdés, hogy most hazai pályán is alkalmazzák-e a létszámfölényes játékot, vagy inkább bátrabb támadójátékot felvállalják. Ebben persze benne van a veszély, hiszen a Halinak rengeteg gyors játékosa van, akikkel remekül tudnak kontrázni. A szombathelyiek az első meccsen megmutatták, hogy teljes kerettel felállva nagyon erősek és hogy nem volt nagyobb a különbség már szünetre az eredményjelzőn, az a Berettyóújfalu kapusának volt köszönhető, aki rengeteg bravúrt bemutatott. A jó kapusteljesítményre ezúttal is szükség lesz, ha ki akarják egyenlíteni a párharcot.

Az idei szezonban a Hali már kétszer is nyerni tudott a Mezei otthonában, és most is ők az esélyesek. Ha Dróthék hasonló teljesítményt nyújtanak, mint az első meccsen, akkor nagy lépést tehetnek a bajnoki cím felé, és akár már a héten bajnokok lehetnek.

A találkozót az M4 sport élőben közvetíti ezúttal is.


Mezei Dávid, MVFC:
- Megvannak azok az eszközeink, amivel összezavarhatjuk a Halit. Úgy gondolom, az első nehéz mérkőzés volt a mi szemszögünkből, de néhány hibát leszámítva jó meccset játszottunk a Haladással, talán érhettünk volna szorosabb eredménnyel is a véghajrába, de úgy érzem tudtunk nehéz pillanatokat okozni az ellenfélnek, amire építkezhetünk. Leginkább regenerációval és videózással foglalkoztunk ebben a néhány napban azért, hogy javítsunk a hibáinkon és mindenki legjobb formájában legyen hétfő estére. Úgy érzem, a következő meccsen, ha teljesen, és végig koncentráltak leszünk képesek vagyunk nyerni. Bizakodó vagyok, megvannak azok az eszközeink, amivel összezavarhatjuk a Halit és jó eredményt érhetünk el. Egy biztos, hogy nagyon sokat fog jelenteni számunkra a nézők biztatása, ez mindig egy plusz erőt ad a csapatnak. Reméljük most is sokan kijönnek és szurkolnak nekünk, ahogy azt tették a Veszprém ellen is.

MVFC BERETTYÓÚJFALU – HALADÁS VSE
20:00 Berettyóújfalu, Pálfy István Sportcsarnok
Játékvezetők: Újhelyi, Takács, Borbás, Kakuk
Élő közvetítés: M4 Sport

Összesítésben: 1-0 a Haladás javára

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink