Trenyó
2008.06.01 | 00:00
Trenyó

A 2007-2008-as futsal NBI döntõjének végén Trencsényi János kétszer is betalált, s a saját alapvonaláról beívelt gólja méltán pályázhat akár az év legszebb találata címre is. A Mezei-Vill FC fáradhatatlan motorja, a válogatott keretbõl az utóbbi idõben kihagyhatatlan "Trenyó" adott interjút honlapunnak.

A tavalyi bronz után hogyan, milyen reményekkel vágtatok neki a szezonnak?

Mindenképpen úgy futottunk neki ennek az esztendõnek, hogy egy jó eredményt szeretnénk  elérni. A felkészülésünk azonban nem sikerült teljesen úgy, ahogyan azt elképzeltük, hiszen például a székelyudvarhelyi tornán sem szerepeltünk a várakozásoknak megfelelõen. A bajnoki szezon ugyan gyõzelmekkel indult, aztán viszont kicsit akadozott a gépezet, sok döntetlent játszottunk.

Ennek ellenére mikor gondoltál elõször arra, hogy meglehet idén a bajnokság?

Talán akkor kezdett ez a gondolat egyre valóságosabbá válni, amikor láttam, hogy többször is sikerült vert helyzetbõl döntetlenre hozni vagy megfordítani egy mérkõzést. Minél több gyõzelmünk volt, annál jobban kovácsolódott össze a csapategység, mentálisan is egyre erõsebbek lettünk.

Akkor ennek köszönhetõ, hogy a Mezei-Vill a többi csapat fölé tudott kerekedni?

Mindenképp a csapategységnek. Nálunk nincsenek akkora nevek, és egyéni játékosok, mint a többi rivális csapatban. Amit elértünk, azt közösen értük el mindannyian. Ebbe Madár, Farkas Jocó, Gabi bá", Jenõ bá" és Brumi (Madarász Imre - technikai vezetõ, Farkas József - segítõ, Kovács Gábor - gyúró, Török Jenõ - buszvezetõ és Brumár László - az MVFC honlapjának szerkesztõje) is beletartozik, nélkülük biztosan nem sikerült volna, hisz rengeteget segítettek nekünk.

Mi volt a legemlékezetesebb momentum számodra a szezonban? Ha súghatok, a döntõben elért egész pályás gólod, ahogy mondani szokás nem semmi volt... Bár sok kudarcban nemigen volt részetek, de kérem, ha volt ilyen ezt is említsd meg.

A kudarc az egyértelmû, az Aramis elleni vereség a kupában. A legemlékezetesebb esemény pedig a döntõ utolsó mérkõzése volt, bár a rájátszásban mindegyik meccs óriási csatát hozott. Az említett gólomról pedig annyit, hogy sikerült meghúzni a váratlant és be is jött.

Sokat voltál sérült, és ki kellett hagynod jópár meccset, de visszatért a régi formád, amit megszokott tõled a publikum. Hogyan látod a saját teljesítményedet?

Nem is tudok így hirtelen visszaemlékezni, hogy mennyi minden is történt velem az elmúlt egy évben. Igen, sajnos tényleg viszonylag sokat voltam sérült, de összességében, és remélem ezt a többiek is így érzik, szerintem sikerült mindig hoznom egy átlagot. Voltak jobb és rosszabb meccseim is, de nagy ingadozást azt hiszem nem mutattam.

A válogatottban is szerepeltél, szinte mindig ott voltál a keretben az utóbbi egy évben. Hogyan látod az ott eltöltött idõszakot?

Tavaly nyáron Portugáliában összejöttek a dolgok, négy meccsen három gólt is sikerült szereznem. Azóta kicsit visszaesett a mutatóm, nem tudtam igazán megismételni azokat a mérkõzéseket. Bízom azonban benne, hogy sikerül újra elkapni a fonalat, és minnél többször magamra ölthetem még a címeres mezt. Inkább csak az utóbbi idõben a sérülések után nem találtam a helyem, addig talán mondhatom, hogy megálltam a helyem.

Közhellyel élve egy címet nehezebb megvédeni, mint megszerezni. Mit vársz a következõ szezonban a csapattól?

Nagyon nehéz lenne tényleg ezt a sikersorozatot megismételni, ezért inkább azt mondom, hogy  mindenképp a legjobb négyben kell lennünk. Ott akár még egy címvédés is benne lehet a pakliban. A kupagyõzelemmel azonban még nem büszkélkedhetünk, úgyhogy azt mindenképpen szeretnénk megszerezni.

A nemzetközi porond is várja Berettyóújfalut. Mit vársz a UEFA Futsal Cup-tól?

Az ottani teljesítményünk nagyban függ majd a sorsolástól is. Nyílván mindent meg fogunk tenni azért, hogy jól szerepeljünk, de hogy ez mire lesz elég azt majd a mérkõzések után meglátjuk. A válogatottal játszottam néhány nemzet ellen, de hogy a klubok milyenek, azt nem minden esetben tudom. Ha szerencsénk is lesz, akkor tovább is juthatunk a legjobb tizenhat közé. Van olyan klub, ahol az egész csapat válogatott, meg olyan, ahol brazilok, portugálok játszanak, szóval csak azt mondhatom erre: felkészülünk és majd meglátjuk!


Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink