Tovább szárnyal-e az Újpest a címvédő ellen?
2022.01.12 | 11:49
Tovább szárnyal-e az Újpest a címvédő ellen?

Magyar kupa mérkőzésekkel már elindult a szezon, de az első bajnokira csütörtök este kerül sor, ahol a 14. fordulóból pótolnak egy elmaradt találkozót, mivel a Haladás az eredeti időpontban a Bajnokok Ligájában szerepelt.

 

ÚJPEST FC-220 VOLT – HALADÁS VSE
20:45 Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia

Egy tavaly év végéről elhalasztott mérkőzésre kerül sor csütörtökön este, ahol igazából már csak a lilák számára van igazi tétje a mérkőzésnek, ráadásul nekik nem is kicsi. A Haladás három fordulóval a vége előtt hét ponttal vezet a második helyezett előtt, így gyakorlatilag alapszakasz-győztesnek vallhatja magát, még ha matematikailag nem is. Viszont az Újpest az elmúlt fordulókban úgy lépett pályára, hogy ha valóban felsőházas akar lenni, akkor nem hibázhat, és győzelmi kényszerben van. Ezt a terhet a negyedik kerületiek remekül viselték, hét mérkőzés óta veretlenek, amiből öt győzelem és két döntetlen a mérleg. Több bravúrgyőzelmet is bemutattak, amivel reális esélyük lehet az első ötben végezni. Viszont ezek a jó eredmények rámutatnak, hogy hiába a jó széria, annyira elrontották az ősz első felét, hogy még mindig nincsenek a tabella első felében, de egy újabb bravúros sikerrel ez megváltozna. Annyira sűrű a mezőny, hogy most a hetedik helyről egy győzelemmel beérnék a második helyen állót is pontszámban, de rosszabb gólkülönbségük miatt „csak” az ötödik helyre lépnének előre. Egyébként a döntetlen sem lenne rossz eredmény, mert akkor is hoznának egy pontot a riválisokon, és bizakodva mehetnének a maradék három fordulóra.

Ami nehezíti a Hali dolgát, hogy Kistarcsán nem csak a három pontot veszítették el, hanem két alapemberüket, Hajmási piros lapot kapott, míg Dávid Richárd begyűjtötte ötödik sárgáját. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a nyáron érkező brazil légiósuk már elköszönt a csapattól, míg Henriqe sérült, így akadnak hiányzók szép számmal. Persze ettől még a bajnokcsapatnak van olyan erős a kerete és megvan az a játék ereje, hogy így is behúzza a találkozót. A szombathelyiek számára fontos, hogy játékba lendüljenek, mivel vasárnap TV-s meccsen fogadják a Kecskemétet, amin biztosan megszeretnék mutatni, miért is ők a címvédők, és állnak az első helyen.

A második és hetedik hely között álló együttesek számára most már minden meccsnek és pontnak óriási jelentősége van, amibe az Újpest is beletartozik. A fővárosiak különösen hazai pályán erősek, mindössze a Mezei tudta elvinni mind a három pontot. Mondhatni teljes a keretük, és ha jó napot fognak ki Németh Péter fiai, akkor növelhetik veretlen meccseik számát, amivel még tovább javítanák az esélyeiket a felsőházra. Izgalmas, jó meccsre van kilátás, amit a Futsal Hungary TV-n élőben követhetnek.

  

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink