Tovább robog-e a Nyíregyháza?
2023.12.04 | 10:20
Tovább robog-e a Nyíregyháza?

A pénteki két bajnoki után hétfőn háromra kerül sor. A legizgalmasabbnak a DEAC nyíregyházi vendégjátéka tűnik. Papíron a legkönnyebb feladata a Kecskemétnek lesz a sereghajtó otthonában, míg a Maglód és az Újpest összecsapása háromesélyesnek mondható.

Mióta elkezdődött az alapszakasz második köre, a Nyíregyháza nem tud hibázni. Négy bajnokiból négyet megnyert. Legutóbb a Veszprém elleni rangadót vették sikerrel, aminek köszönhetően már csak rosszabb gólkülönbséggel maradnak le a dobogóról. Most egy újabb rangadónak mondható találkozóval folytatják hazai pályán, ahol a DEAC érkezik. A debreceniek szoros meccsen kaptak ki a Kecskemét vendégeként, de jó formában vallhatják magukat, hiszen előtte hét pontot szereztek zsinórban, amivel feljöttek a hatodik helyre. A felsőházi rájátszásért folytatott harcban a legnagyobb ellenfelük az egyetemistáknak a Nyírbátor, akik pénteki sikerükkel megelőzték őket, így fontos lenne a három pont, de ez nem lesz könnyű, hiszen Lovas Norbert fiai hazai pályán remek mérleggel bírnak, hét meccsükből ötöt megnyertek. Most is a Nyíregyháza az esélyes az elmúlt meccsek teljesítményét nézve, és meglepetés lenne a debreceni pontszerzés. Amiben bízhatnak az egyetemisták, hogy ősszel egyszer már le tudták győzni mostani ellenfelüket.

 

A Kecskemét fontos meccset nyert meg az előző játéknapon, ahol a DEAC ellen gyűjtötte be a pontokat, amivel tartja a lépést a dobogósokkal. Most talán a legkönnyebb mérkőzés vár rájuk, legalábbis papíron, hiszen a sereghajtóhoz látogatnak. Az Akadémia teljesen leszakadt a tabellán és nagy valószínűség szerint utolsó helyen zárja az alapszakaszt. Az elmúlt fordulókban az élcsapatok ellen nagyobb vereségbe szaladtak bele, és gólt sem nagyon tudtak szerezni. Ez így volt ősszel Kecskeméten is, ahol 5-0 lett a végeredmény. Nehéz elképzelni, hogy a fővárosiak pontot vagy pontokat tudnának szerezni, a szoros eredmény is meglepetés lenne. A Kecskemét számára csak a győzelem az elfogadható és vélhetően nem is fognak hibázni.

 

A Maglód Pécsen vendégszerepelt legutóbb, és úgy tűnt vereséget szenved, de remek hajrával fordított és csak néhány másodperc választotta el a győzelemtől. Végül meg kellett elégednie az egy ponttal, így nem tudta megközelíteni mostani riválisát a tabellán. Most hazai pályán itt a lehetőség faragni a hatpontos hátrányból. Az újpestiek a sok sérültnek köszönhetően is kisebb hullámvölgybe kerültek, de az MFA legyőzésével tartják nyolcadik helyüket. Legutóbb kikaptak a címvédőtől, de a játékuk igen biztató volt. Ami rossz hír, hogy Klacsák kidőlt erre az évre, így nem sok védő játékosa maradt Moga mesternek. Viszont Hadzsi sérülése rendbe jött, így ő már pályára léphet hétfőn este. Amennyiben sikerülne nyerni, leráznák az Aramist is magukról és akár megelőzhetik a Debrecent is. Persze a vendéglátók is győzelmi szándékkal lépnek pályára, ahol Érsek fog egész biztosan hiányozni, piros lap miatt. Egyébként a két szakvezető idén már összecsapott, igaz akkor még Tánczos mester az Aramis edzője volt. Akkor Moga Lorant örülhetett, így a maglódi szakvezetőnek van miért visszavágnia. Az őszi meccsen a lila-fehérek szoros meccsen nyertek a Maglód ellen. Már 3-0-ra is vezettek a fővárosiak, de a végén egy gólos lett a különbség. Most is szoros meccsre lehet számítani, ahol a pillanatnyi forma és a jobb helyzetkihasználás dönthet.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

2024.09.06. DEAC-Haladás VSE /NB I. 4. forduló/
2024.09.07 | 07:59

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.08.18 | 14:09
2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
Támogatóink

Partnereink