Tovább robog az ELTE az alsóházban!
2023.03.17 | 09:50
Tovább robog az ELTE az alsóházban!

Az alapszakaszt követően sokan elkönyvelték, hogy az egyik kieső már megvan, az egyetemisták személyében, hiszen az alapszakaszban mindössze néhány pontot gyűjtöttek. Erre Béni Zoltán fiai rögtön az elején rácáfoltak, hiszen pontot szereztek Nyíregyházán, majd az MFA elleni házirangadón fontos győzelmet arattak, így önbizalommal telve várhatták a csütörtök esti találkozót. Ellenfelük az a Nyírbátor volt, akik szintén fontos győzelemmel hangoltak, otthon győzték le a Nyíregyházát, szintén kapott gól nélkül.

Agilisan kezdtek a hazaiak, bátran letámadtak, de a nyírbátoriak nem ijedtek meg és több helyzetet alakítottak ki, amiből egyet öt perc után gólra is váltottak. Egy szép egyéni alakítás végén Bartha szerezte meg a vezetést. A gól után továbbra is a vendégek akarata érvényesült, és ekkor nem sokan gondolták, hogy több gólt nem szereznek a találkozó folyamán. A félidő közepén egyenlítettek az egyetemisták, mondhatni kissé váratlanul. Egy szabadrúgás figurából elsőre csak a kapufát találták el, de a kipattanóra Kovács reagált a leggyorsabban, aki megszerezte az egyenlítő találatot. A gól jót tett a vendéglátónak, kissé felszabadultak és bátrabban támadtak. Ennek ellenére a nagyobb helyzetek a Nyírbátor előtt adódtak, de nem tudtak élni vele, ami meg is bosszulta magát. A szünet előtt nem sokkal Dunai kapott egy remek indítást, amit okosan passzolt el a kapus mellett, megszerezve a vezetést.

Fordulás után az egyetemisták voltak a kezdeményezőbbek, inkább az ő akaratuk érvényesült, és úgy tűnt, ha újabb gólt szereznek, meg lehet a mérkőzés. Ez a félidő derekán be is következett. Fülöp kapáslövése talált utat a vendégek kapujába. A vendégcsapat próbált nagyobb fokozatra kapcsolni, de nem volt meg a kellő átütőerő, így helyzetig sem nagyon jutottak. A találkozó a 34. percben dőlt el végleg. Az ELTE egy parádés kontrát vezetett, amiből ismét Fülöp volt eredményes, így már három volt a különbség. A bátoriak megpróbálkoztak a vészkapus játékkal, de ebből sem tudtak igazi helyzetet kialakítani, ráadásul egy labdavesztés után újabb gólt kaptak. Tarjáni elé került a labda, aki az üres kapuba ívelt.

Az egyetemisták teljesen megérdemelten gyűjtötték be a három pontot, amivel feljöttek az alsóházban a második helyre és bizonyították, hogy az előző két mérkőzés sem a véletlen volt és számolni kell velük. A Nyírbátor bajban lehet a rájátszás végén, ha idegenben nem sikerül pontot vagy pontokat szereznie.

ELTE-BEAC - NYÍRBÁTORI SC 5-1 (2-1)
Budapest, 50 néző
Játékvezetők: Vass, Apkó, Héra

ELTE: Oswald - Vadászi, Tarjáni, Szini, Szekér
Cserék: Hoffer - Juhász, Gémesi, Kovács, Dunai, Spáth, Fülöp, Károly, Dauner
Vezetőedző: Béni Zoltán

Nyírbátor: Dobi - Szentes-Bíró, Sánta, Csoma, Bartha
Cserék: Kása, Tóth - Szabó, Molnár, Csorvási, Szucsányi, Hadházi, Orosz
Vezetőedző: Orosz Dániel

Sárga lap: Dauner illetve Csorvási

Gólszerzők: Fülöp (2), Kovács, Dunai, Tarjáni illetve Bartha

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink