Tovább menetel az UTE, a Hidegkút is legyőzte a Pécset
2021.01.26 | 17:04
Tovább menetel az UTE, a Hidegkút is legyőzte a Pécset

Az NB II Nyugati csoportjának 17. fordulójában a PEAC újabb váratlan vereséget szenvedett, ezúttal a sereghajtó Hidegkút győzte le, amelynek ez csupán a második győzelme volt a szezonban. A Szigetszentmiklós nyert a továbbra is gödörben lévő Nagykanizsa ellen, az UTE pedig folytatta győzelmi szériáját, ezúttal Érden. A TF és a Haladás II is hozta a kötelezőt, előbbit a Tihany, utóbbit a BAK bánta, míg az ELTE ismét kikapott mumusától, a REAC-tól.

HIDEGKÚT – PEAC 8-4 (5-1)
Gól:
Hegedűs (3), Rusvai (2), Fasang, Bocsev, Zsoldos, ill. Nagy, Katona, Bartal (2)

A PEAC a múlt héten váratlan vereséget szenvedett a BAK-tól, ezúttal viszont a sereghajtó otthonába javítási szándékkal utazott. A harmadik percben a Hidegkút került előnybe Hegedűs Dániel révén, arra még válaszolt Nagy Norbert, de a szünetig Hegedűs és Rusvai György is dupláig jutott, valamint Fasang Lőrinc is betalált, így 5-1-es előnnyel mentek pihenni a hazaiak! A második félidő elején Katona Ákos és Bartal Bence révén visszajött a meccsbe a Pécs, de jött Bocsev Balázs válasza, majd Hegedűs megszerezte a harmadik gólját. Bartal büntetőből szépíteni tudott, ám a meccs utolsó találata is a Hidegkúté volt, Zsoldos Áron talált be. A hazaiaknak ez csupán a második győzelmük volt a szezonban, így még mindig nagy a lemaradásuk, de bizakodásra adhat okot ez a siker, míg a vendégeknek, akik néhány hete még a dobogóért harcoltak, most már maguk mögé is kell nézniük, mert a felsőház is lassan veszélyben forog.

SZIGETSZENTMIKLÓS – NAGYKANIZSA 6-5 (2-3)
Gól
: Reznek (2), Kuti (2), Kovács (2), ill. Bogyó (2), Szőke, Kollár, Schuller

Nagy szüksége lett volna a Kanizsának a pontokra, és hét perc alatt kétgólos előnybe is tudott kerülni Bogyó Károly, valamint Szőke Ádám révén. A következő tíz perc azonban a Miklósé volt, Reznek Donát és Kuti András egyenlített, ám a szünet előtt Kollár Péter visszavette a vezetést. A második félidőt is a vendégek kezdték jobban, Bogyó és Schuller Ferenc révén háromgólos lett az előnyük. A hajrára azonban a hazaiak összeszedték magukat, Reznek, Kovács Attila és Kuti is dupláig jutott, ezzel megfordították a találkozót, és behúzták a három pontot! A Szigetszentmiklós így megtartotta dobogós helyét, míg a Nagykanizsa továbbra is utolsó előtti.

ÉRD – UTE 1-7 (1-5)
Gól
: H. Zováthi, ill. Dobos (2), Czerman, Genczler (2), Lettner, Milavecz

Amint beharangozónkban írtuk, az UTE a legjobb formában lévő nyugati csapat, és a mérkőzés előtt ráadásul tovább erősödött, mivel csatlakozott a lilákhoz az FTC-től távozó tehetség, Milavecz Kevin. A vendégek ismét parádésan kezdték a meccset, Dobos Dávid, Czerman Márk, Genczler Kornél és Lettner László révén már hét perc alatt néggyel vezettek, aztán H. Zováthi Bendegúz szépített, de a szünet előtt Milavecz megszerezte első gólját új csapatában. A második félidőben Dobos és Genczler növelte az UTE előnyét, amely sima győzelmével már a negyedik (!), míg az Érd maradt a kilencedik.

REAC – ELTE 5-2 (3-0)
Gól
: Kiss, Kollár, Hornok, Pálmai, Boros, ill. Szini, Tarpai

Bár a forma alapján a vendégek voltak az esélyesek, említettük, hogy a REAC az ELTE mumusa, és ismét előbbi nyerte kettejük párharcát. Tíz percig még tartotta magát az ELTE, de aztán Kiss Tamás, Kollár Zsolt és Hornok Dávid háromgólos előnyhöz juttatta a szünetig a REAC-ot. A második félidő elején Szini László szépített, de Pálmai Zsolt és Boros Dávid eldöntötte a találkozót. Az utolsó percben Tarpai Gyula kozmetikázott az eredményen, ám a REAC ezzel kijött a gödörből, újra nyert, és az ötödik, míg az ELTE visszacsúszott a hetedik pozícióba, ám még sok az elmaradt meccse, úgyhogy javíthat ezen.

TF – TIHANY 3-0 (2-0)
Gól
: Dudás, Szalmás, Csernai

Megint nem rendezett gólparádét a TF, de összességében simán nyert, a 10. percben Dudás Dániel, majd a 17.-ben Szalmás Zoltán talált be. A Tihany próbált visszajönni a meccsbe, ám nem sikerült, ráadásul a végén Csernai Gábor meglőtte a harmadikat is. A TF így továbbra is tapad a listavezető Haladás II-re, míg a Tihany visszacsúszott a nyolcadik helyre.

BAK-HALADÁS II 2-7 (1-3)
Gól
: Pető, Czinege, ill. Németh, Szakasics, Mézer (2), Nagy K. (2), Kovács

A távozóit egyelőre pótolni nem tudó BAK ezúttal nem tudott csodát tenni, az első negyedórát még jól bírta, ám aztán Németh Benjamin és Szakasics Balázs révén előnybe kerültek a vendégek, majd Mézer Viktor növelte az előnyüket. A szünet előtt Pető Márk szépíteni tudott, a második félidő elején ráadásul Czinege Norbert révén felzárkózott egyre a hazai csapat, aztán viszont góllá érett a Haladás-fölény, Nagy Kevin és Kovács Máté találatával eldőlt a meccs. A végére átállt öt a négyre a BAK, amiből újabb két gólt kapott, Nagy és Mézer ismét betalált, így végül 7-2-re nyert a Haladás II, amely továbbra is éllovas, míg a BAK így maradt a tizedik.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink