Tovább menetel a Szeged, tartva a 6. helyet!
2014.02.12 | 00:00
Tovább menetel a Szeged, tartva a 6. helyet!

UTC Futsal Team - Aramis SE 6-2 (3-1)
Szeged, 300 nézõ.
Játékvezetõk:
Kovács Gábor, Baghy Csaba (Kõrösi János)

UTC: Tombácz - Puskás, Fülöp, Dürgõ, Hegyesi.
Cserék: Bullás, Berndt, Balogh Á., Bilics, Szentes-Bíró, Juhász, Ondrejó, Lázár, Béry (kapus). Vezetõedzõ: Brinszky Adrián

Aramis: Sikur - Sámson, Frank P., Frank T., Roni
Cserék: Birinyi, Bálint, Tóth Sz., Korozmán, Gorjánácz, Vattamány, Szimcsák, Takács, Soós (kapus).
Vezetõedzõ: Frank Tamás.

Gól: Juhász (4′), Dürgõ (11′), Berndt (12′), Ondrejó (36′), Hegyesi (29′, 38′), ill. Frank T. (5′), Birinyi (21′).

Sárga lap: Sámson (33′).

Kiállítás: Dürgõ (20′).
Az elsõ perctõl nagy iramot diktált mindkét csapat az UTC és az Aramis összecsapásán, s ennek megfelelõen gyors gólváltás adta meg az alaphangot: Juhász Imre köténygóljára egy levágódó labdára gyorsan reagálva Frank Tamás válaszolt az elmélázó védõk között eszmélve (1-1). Ezt követõen átvette a kezdeményezést a tabella 3. helyén álló budaörsi alakulat, sorra vezették veszélyes akcióikat a bravúros védéseket bemutató Tombácz Róbert kapujára, ám gólra a félidõ derekán mégis a fekete mezes hazaiak akadtak: Dürgõ Péter élesen elõrevágott labdája talált utat csaknem a félpályáról Sikur Lajos kapujába, majd Berndt Dániel kanalazott egy kapu elõtti kavarodás végén a hálóba (3-1). A szünet elõtti idõszakban sem csökkent az iram, Frank Péterék mindent megtettek a felzárkózásért az egyébként rendkívül sportszerû találkozón, ahol aztán két téves játékvezetõi döntés nyúlt bele egy idõre a meccs menetébe: a Hegyesi Zsolttal szembeni utolsó emberes szabálytalanságért nem, Dürgõ Péter ártalmatlanabb, feltartásszerû megmozdulásáért viszont azonnal villant a piros lap, ám a pihenõig büntetése felét kibekkelte emberhátrányban a Brinszky-csapat.

Fordulás után ez már nem sikerült, Birinyi Balázs kegyetlenül kihasználta a kínálkozó lehetõséget a 4 a 3 elleni játékban a kapu elé betörve a foghíjas zóna pillanatnyi résén (3-2). A kiegyenlített erõk hatalmas csatát hozó küzdelmébõl végül az UTC jött ki jobban: ugyan mindkét oldalon bravúrosan védtek a kapusok mind az átlövések, mind a ziccerek esetében, egy gyors hazai ellentámadás végén Hegyesi bizonyult feltartóztathatatlannak (4-2). Kijjebb jött az Aramis kétgólos hátrányában, veszélyesebb támadásokkal tudott operálni a hazai gárda, amelynek kapusa újabb bravúrokkal állta útját a vendégek felzárkózási kísérleteinek. A hajrához közeledve, mindent egy lapra feltéve létszámfölényes játékra váltott az Aramis, amit az UTC-nek ezúttal is sikerült kihasználnia: Ondrejó Tamás 30 méterrõl emelt a vendégek kapujába, majd röviddel után Hegyesi használta ki fürgeségét, s gurított kiszorított helyzetbõl az üres kapuba, kialakítva a 6-2-es végeredményt.

Gyõzelmével az UTC õrzi 6. helyét és felsõ ági pozícióját a rájátszáshoz, ráadásul a szegediek nyomában 2 ponttal lemaradva loholó MAFC-nak jóval nehezebb a sorsolása: míg az újszegediek a Gyõr elleni bajnoki mérkõzést követõen a Haladás és a Veszprém gárdájával kell megküzdjenek az utolsó két fordulóban, addig a mûegyetemistáknak ebben a periódusban a Berettyóújfaluval és ugyancsak a Rába ETO-val kell csatázniuk.

 

Brinszky Adrián: - Folytattuk eddigi remek sorozatunkat, négybõl négy mérkõzést nyertünk immár zsinórban, s egyre közelebb kerülünk álmainkhoz. Nem kalkuláltam ilyen remek eredménnyel, de a srácok bebizonyították, hogy alkalmasak a play-offért való küzdelemre, s remélem pár forduló múlva ezt a rájátszás vonatkozásában is elmondhatjuk. Addig lesz alkalmunk pihenni, hiszen most hármat játszunk a Gyõr ellen - kettõt a kupában, egyet a bajnokságban -, amelyekre kvázi felkészülési mérkõzésként tekinthetünk. Az alapszakasz végére koncentrálunk, hogy a Haladás és a Veszprém ellen jól szerepelve biztosítsuk be ténylegesen is, a felsõ-ági szereplést.

Frank Tamás: - Egy hét alatt sikerült lerombolnunk az õszi remek teljesítményt, amit kemény munkával építettünk. Ez a meccs volt az I-re a pont. Bízunk a jobb folytatásban.

forrás: szegedma.hu










Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink