Tovább menetel a debreceni együttes!
2014.05.05 | 00:00
Tovább menetel a debreceni együttes!



DEAC Futsal Club-Swietelsky-Haladás VSE 6-5 (2-3)
Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 30 nézõ.
Jáétkvezetõk:
Kujbus László Veres J., (Szuromi V.)

DEAC: Pallai - Fekete V., Nagy Imre, Varga D., Berecz.
Cserék: Szalánczi, Fábri, Batári, Kiss A., Tar, Juhász, Kerti.
Edzõ: Darányi Antal

Haladás: Németh K. - Vidák, Németh P., Horváth, Bánfalvi
Cserék: Kajáry, Biró,Hajmási, Kondor, schimmer, Rácz
Edzõ: Pálmay Tamás

Gól: Fekete V. (1.), Varga D. (15.), Kiss A. (21.), Nagy Imre (30., 35., 37.), ill. Németh P. (7., 16.), Horváth P. (16., 39.), Kondor (38.)

Úgy fest, a Szeged-meccseken (7-7, 4-7) elhullajtott pontokat a vasiak ellen szerezte vissza a debreceni csapat, amely a május 2-án (tehát a Nagyerdei Stadion avatója után egy nappal) lejátszott találkozón már az 58. másodpercben megszerezte a vezetést a visszatérõ Fekete Viktor majd" félpályás - erõsen potyaízû - szabadrúgásgóljával.
A találat láthatóan megfogta a Haladást, amely kétgólos hátrányba kerülhetett volna, ha Nagy Imre pontosabban céloz egy szögletvariáció végén. Meglehet, ez a kihagyott helyzet kellett a vendégeknek ahhoz, hogy fölébredjenek, hiszen a 7. percben már 1-1-et mutatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok eredményjelzõje: Pálmay Tamás legénysége remekül játszotta meg az oldalberúgás utáni figurát, a hosszú kapufánál ziccerpasszt kapó Németh Péternek nem volt nehéz dolga. Nem sokkal késõbb már csak Pallai Gáboron, a DEAC kapusán múlt, hogy nem szerezték meg a vezetést a fekete mezesek, hiszen a közelrõl leadott lövést reflexmozdulattal, jobb vállal tolta a felsõ lécre.
Darányi Antal, a hazaiak szakvezetõje érezte, át kell beszélni néhány dolgot ahhoz, hogy a kezdeti lendület és ötletesség ismét visszaköszönjön a vendéglátók játékában, és ha Fábri Dávid, valamint Nagy Imre kapufájára vagy éppen Varga Dániel szögletbõl szerzett góljára gondolunk (Fábri volt az asszisztos), kijelenthetõ, hogy ez sikerült is. Bár azzal nyilván õ sem kalkulált, hogy a frissiben kialakuló 2-1-es állásnál Németh Péter Zinedine Zidane-t idézõ - ezen a szinten is élményszámba menõ! - mozdulatokkal játssza majd magát tisztára, és lõ ütemtelenül - védhetetlenül - Pallai hálójába, miként az is hidegzuhanyként érhette õt és a hazai közönséget is, amikor a 19. perc végén egy középpályás labdavesztés után a szombathelyi csapat mintaszerûen végigvitt kontrából az este folyamán elõször megszerzi a vezetést.
Az elõny azonban nem sokáig volt a Haladásnál, hiszen a szünet utáni elsõ perc végén (20:54-nél) Kiss Attila egyenlített (3-3), de a korán bekapott gól - csakúgy, mint az elsõ félidõben - felpörgette a Pálmay-tanítványokat, akik a 29. minutumban tûzijátékot rendeztek a debreceniek kapuja elõtt - a labda már a gólvonalon is táncolt egy ízben -, jóllehet inkább látványosnak, semmint eredményesnek volt nevezhetõ a „petárdázás". A DEAC-os Nagy Imre viszont nem állt hadilábon a szerencsével, amikor Németh Krisztián, a vendégek hálóõre gyakorlatilag beügyetlenkedte nem túl erõs lövését (4-3). A 35. és a 37. percben is ugyanõ mattolta a vendégek kapusát - elõbb Tar Gergõ hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd egy tankönyvbe illõ kontra végén Berecz Zsolt tálalt elé.
A  6-3-as állás láttán azonban csak azok a nézõk dõlhettek hátra nyugodtan, akik nem látták a cívisvárosi csapat itthoni playoffmeccseit - a „thriller a végjátékban" forgatókönyvért rajongóknak viszont legalább megint nem kellett csalódniuk: a 38. minutum elején hiába hallatszódott tisztán még a felsõ sorokban is az edzõi utasítás („Állítsd meg!"), a szombathelyi egylet két gólra zárkózott, majd egy perc múlva egy megpattanó lövés nyomán, már egészen közelinek látszott a vasiak pontszerzése (6-5).
Nem így lett, mivel a DEAC az utolsó fél percben - a Szeged-meccsel ellentétben - okosan ölte az idõt, így Darányi Antal csapatának még mindig nem kell lemondania arról, hogy osztályozó nélkül vívja ki az élvonalban való maradást (nem árt tudni, hogy azonos pontszám esetén a több gyõzelem számít, azaz amennyiben a Haladás megnyeri a hátralévõ meccseit, biztos, hogy megússza a „ráadás ráadását").

Mestermérleg
Darányi Antal: - A mérkõzésen a jó játékkal adósak maradtunk, fõleg az elsõ félidõben, de a helyzeteink így is megvoltak. Egyéni figyelmetlenségek miatt a vendégek elõnybe kerültek, aztán a második félidõben sikerült megfordítanunk az állást, és már úgy tûnt, sima mérkõzés lesz, de az öt a négy elleni játéknál két megpattanó lövés szikrázóvá tette az utolsó perceket. Szerencsére sikerült megtartanunk a minimális esélyünket az egyenes bennmaradásra.

Pálmay Tamás: - Lelkes, motivált csapatom rászolgált volna az egyik pontra. Nem sikerült, így a hátralévõ két fordulóban kell bebiztosítani a biztos bentmaradást. Ami szerencse, hogy a saját kezünkben van a sorsunk.

H. M.
deac.hu

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink