Tovább fokozódnak az izgalmak az NBI-ben!
2021.12.09 | 08:45
Tovább fokozódnak az izgalmak az NBI-ben!

Az év utolsó fordulójára kerül sor az első osztályban, ami vélhetően rejteget fordulatokat, meglepetéseket. A sors megint úgy hozta, hogy a Hali mögött tülekedő hat csapat egymás ellen játszik, így izgalmakban nem lesz hiány. Csütörtökön egy igazi hatpontos keleti rangadó nyitja a sort, majd pénteken folytatódik három találkozóval, majd szombaton egy újabb hatpontos összecsapással zárul az esztendő. Ugyan még januárban van három forduló javítani az alapszakaszban, de egy mostani hiba akár végzetes is lehet.

Csütörtök:

MVFC BERETTYÓÚJFALU – DEAC
18:30 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok

Ellentétesre sikerült a két csapat előző fordulós mérkőzése. A Debrecen a sereghajtót fogadta és a vártnál jobban megizzadt. A Kistarcsa már két góllal is vezetett az első játékrészben, és az egyetemisták csak az utolsó percekben tudták bebiztosítani a győzelmüket, de legalább begyűjtötték a három pontot. Ugyan ez a Mezei-Vill nem tudta megtenni. A Trencsényi legénység az Aramis vendégeként szerepelt, és úgy kapott ki, hogy még gólt sem rúgott, ami nem nagyon fordult még elő az együttessel. Ennek ellenére még az ötödik helyen állnak, de csak jobb gólkülönbséggel előzik meg a velük azonos pontszámmal álló Veszprémet, így egy újabb hiba után lecsúsznának az alsóházba, így a nagyobb teher rajtuk van. A Debrecen jelenleg második helyen áll, három pontra a mostani riválisától, de ettől még nem érezheti magát nyeregben, mert nagyon sűrű az élmezőny és egy rosszabb széria után könnyen elúszhat a felsőház. Erre persze egyik fél sem szeretne gondolni. Ahogy ősszel, most is kiélezett csata várható. A debreceni találkozón hamar két gólos előnyre tett szert Elek Gergő együttese, de Ráblék a hajrára egalizáltak. Jól ismerik egymást a felek, így sok újat nem tudnak mutatni egymásnak. A pillanatnyi forma és a jobb helyzetkihasználás dönthet.


Péntek:

NYÍRGYULAJ FUTSAL – TFSE-BESTRONG
18:00 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok

Ez a találkozó talán arról dönthet, hogy kié lesz a nyolcadik és kié a kilencedik hely, ami a rájátszásnál egy-egy pont differenciát jelent majd. Jelenleg azonos pontszámmal állnak a felek, de a Nyírgyulaj gólkülönbsége fényévekkel jobb, mint riválisáé, így az egyetemisták csak abban bízhatnak, hogy a hátralévő fordulókban több pontot szereznek. A Gyulaj hosszú rossz szériát tört meg hétfői bravúrgyőzelmével, amit Kecskeméten aratott. Remek védekezésnek és Matheus gólerős játékának is köszönhetően elhozták a három pontot, ami némi lökést adhat nekik az alapszakasz hajrájára. Előrébb már nem nagyon tudnak lépni, viszont jó lehetőség, hogy lerázzák magukról a TF-t. A vendégek az elmúlt két mérkőzésen nem túl meggyőző teljesítményt nyújtottak, finoman fogalmazva. Kétszer hét gólt kaptak, és mindössze egyet rúgtak, a legutóbbi bajnokin a Veszprém ellen sikerült betalálni a hajrában. A találkozók elején még tartották magukat, de ahogy egy-két gólos hátrányba kerültek, kissé szétestek, ami utána nagyobb vereség lett a vége. Amennyiben szeretnék a nyolcadik helyet elcsípni, most kellene összeszedniük magukat, ahogy a hazai Mezei meccs előtt tették. Számukra ezen a találkozón múlhat, hogy a rájátszásban előnnyel vagy hátránnyal kezdenek a Nyírgyulaj ellen, ami majd a végelszámolásnál igen fontos lehet. A jelenlegi formákat tekintve nem kérdés, hogy a vendéglátók az esélyesei a meccsnek.

 

VESZPRÉM FUTSAL – ARAMIS SE
18:30 Veszprém, Március 15 Sportcsarnok

A forduló egyik rangadója lesz ez az összecsapás. Mind a két fél szenvedett váratlan vereséget, de mellette voltak bravúrjai, például mind a két együttes legyőzte a bajnok Haladást. Az előző játéknapot mind a ketten győzelemmel abszolválták, igaz a Veszprémnek könnyebb dolga volt, ők a TF-t verték simán a fővárosban. Az Aramis a múlt héten pontokat veszített a Kistarcsa vendégeként, de rögtön tudtak javítani otthon a Mezei-Vill ellen, ahol kapott gól nélkül győzték le Ráblékat. Ha ezt az arcukat mutatják, van esélyük a Királynék városában, de ellenkező esetben a vendéglátók begyűjthetik a három pontot, amivel meg is előznék őket a tabellán, hiszen jelenleg a budaörsiek a harmadik helyen állnak, két egységgel előnnyel a Veszprém előtt. Persze a Moga tanítványok szeretnék bizonyítani, hogy az őszi mérkőzésen nem véletlenül nyertek, és akár most is meg tudják lepni Tataiékat. A Veszprém hazai környezetben rendkívül erős, csak a Beri tudta elvinni mind a három pontot, így ők számítanak az esélyesnek, de egy jó napot kifogó Aramis bárki ellen győzelmi eséllyel bír. Feszült, izgalmas meccsre van kilátás.

 

KISTARCSA FUTSAL – HALADÁS VSE
19:30 Gyál, Városi Sportcsarnok

A listavezető a sereghajtó ellen. Nem kérdés, hogy ki a találkozó esélyese. A Szombathely az előző fordulóban nem lépett pályára, hiszen a bajnokok ligájában vitézkedett, ráadásul kiemelkedően. Ha azt a formát sikerült átmenteni, akkor nem sok jóra számíthatnak a hazaiak. A Kistarcsa az elmúlt meccseken több együttes dolgát is megnehezítette. Legutóbb otthon megszerezték első pontjukat az Aramis ellen, míg hétfőn este közel voltak ismét a pontszerzéshez, Debrecenben. De ugyan ez elmondható a Haladás elleni összecsapásukról is, hiszen Szombathelyen néhány perccel a vége előtt még vezettek is, de aztán Hajmásiék érvényesítették a papírformát. Vélhetően Juanra fiai most jobban fognak koncentrálni az elejétől, és amennyiben úgy alakul a többi eredmény, már matematikailag is alapszakasz-győztesnek mondhatják magukat egy kötelező győzelemmel.

 

Szombat:

ÚJPEST FC-220 VOLT – SG KECSKEMÉT FUTSAL
20:00 Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia

Úgy tűnik, az Újpest megállíthatatlan, és az eredmények alapján kijelenthető, hogy ők vannak a legjobb formában, hiszen az elmúlt hat összecsapáson 16 pontot szereztek. Most bánhatják csak igazán, hogy az őszi szezont így elrontották, hiszen mi sem jelzi jobban a rossz szezonkezdetet, hogy ezzel a győzelmi sorozattal sincsenek még mindig felsőházi rájátszást érő helyen. Eggyel kevesebb meccset játszva, mint a riválisok, egy pontra van az ötödik hely és háromra a dobogó harmadik foka, míg jelenlegi ellenfelük kettővel előzi meg őket, így egy újabb sikerrel szinte biztos, hogy az első öt hely valamelyikén találhatnák magukat. Persze ez megint egy igen nehéz dió lesz, annak ellenére is, hogy a Kecskemét kisebb hullámvölgybe került. Koós Károly fiai három meccse óta nem tudnak nyeri, ráadásul legutóbb fájó vereséget szenvedtek az alsóházhoz tartozó Nyírgyulaj ellen, aminek a pontjai nagyon fognak hiányozni. Ezek ismeretében egy újabb vereség végzetes lehet, hiszen a hátralévő fordulókban sem várnak könnyű meccsek a vendégekre, Szombathelyre és Budaörsre is kell még utazniuk. Ráadásul vereség esetén a lila-fehérek is megelőznék őket. Ezek fényében kettőzött erővel kell küzdenie a Kecskemétnek, akik ezúttal nélkülözni kénytelenek az eltiltott Mányát, ami viszont jó hír, Rigó kapus visszafoglalhatja helyét, akinek bravúrjaira nagy szükség lesz szombat este. Abszolút három esélyes a találkozó itt is, de a hazai pálya és a jobb forma az Újpest mellett szól. Érdemes lesz kilátogatni a csarnokba.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink