Tihany? REAC? PEAC? Kié lesz az utolsó felsőházas hely?
2021.03.07 | 11:39
Tihany? REAC? PEAC? Kié lesz az utolsó felsőházas hely?

Az NB II Nyugati csoportjában az alapszakasz utolsó fordulójához érkeztünk, öt csapatnak már biztos a pozíciója, a többiek még léphetnek előre vagy hátra a tabellán. A legnagyobb tét a Tihany, a REAC és a PEAC számára van a hétfői meccseknek, ők ugyanis még versenyben vannak a felsőházért.

HALADÁS II – TIHANY
19:30
Haladás Sportcsarnok

Már rögtön az első találkozón minden eldőlhet. A három, a felsőházért versenyben lévő csapat közül ugyanis a Tihany van a legjobb pozícióban: ha nyer Szombathelyen, a hatodik marad, és nem mellesleg biztosítja az NB II-es tagságát a következő szezonra. Ez azonban nem lesz könnyű feladat, a Haladás II a második helyen áll, ráadásul az elmúlt hetekben kétszer is legyőzte a listavezető TF-et, valamint az NB I-es szünet miatt ismét számíthat az élvonalban is bevetett játékosokra. November végén a szombathelyiek simán győztek Tihanyban, kérdés, mennyire lesznek felpörögve úgy, hogy már nincs tét a számukra, illetve hogy csak a TF elleni presztízscsatákat vették-e komolyan, vagy majd ezt is. Ha mindent beleadnak, akkor a papírforma hazai sikert ígér, és a további hétfői meccseknek is lesz tétjük.

PEAC – ELTE-BEAC
20:00
Lauber Dezső Sportcsarnok

Például a pécsi, félórával később kezdődő találkozónak. A PEAC áll a legrosszabbul a három aspiráns közül, mindenképpen nyernie kellene, és a Tihany, valamint a REAC is pontokat kellene, hogy hullajtson a felsőházhoz. Az ELTE egy esetleges győzelemmel még előrébb léphet egy pozíciót, de már biztos a felsőházas pozíciója. Érdekesség, hogy novemberben simán nyert a Pécs Budapesten, akkor még egyáltalán nem tűnt úgy, hogy problémái lesznek a legjobb hatba kerüléssel, most pedig nagyon nehéz a helyzete. Hazai pályán, a nagyobb tét miatt benne van a PEAC-győzelem, de lehet, hogy hiába lesz…

BAK – REAC
20:30
Csömöri Sportcsarnok

Merthogy a REAC az alapszakaszt már biztosan az utolsó előtti helyen záró BAK-kal játszik, ráadásul idegenben is hazai pályán, mivel az újonc a veszélyhelyzet óta továbbra sem tudja a Népligetben fogadni ellenfeleit. Kettejük legutóbbi párharcát a BAK nyerte, de azóta igencsak más összeállításban játszik mindkét csapat hétről hétre. Ennek ellenére biztosan komolyan veszik majd a kék-feketék az összecsapást, már csak azért is, mert számukra a legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha a REAC a felsőházba jutna, hiszen akkor még háromszor utaznia kellene a rájátszás során – egy hétfői pontszerzéssel viszont legalább egy túrát megúszna. Mindezek tudatában, és azért is, mert várhatóan a rákospalotaiak ezúttal a legerősebb összeállításukban lépnek pályára, REAC-siker várható, de a második félidőre, ha megjönnek az eredmények a többi pályáról, már lehet, hogy nem lesz tétje a találkozónak.

ÉRD – HIDEGKÚT (11. FORDULÓBÓL HALASZTOTT MECCS)
20:30
Érd Aréna

A két csapat már pénteken lejátszotta a 22. fordulóbeli találkozóját, és az egyre jobb formába kerülő Hidegkút 6-3-ra nyerni tudott. Érdekes, hogy hétfőn a 11. fordulóból halasztott mérkőzésen lép pályára egymás ellen a két csapat, a Hidegkút már biztosan pont nélkül megy a rájátszásba, ám az Érd még mindig előrébb léphet egy helyet, ha nyerni tud. Pénteken az érdiektől voltak hiányzók, így abszolút elképzelhető ez a forgatókönyv.

TF – NAGYKANIZSA
20:30
Vasas Sportcsarnok

Ennek a mérkőzésnek van a legkisebb tétje, a TF már biztosan alapszakaszgyőztes, a Nagykanizsa még egy helyet visszaeshet, ha az Érd nyer, de már biztosan nem lehet felsőházas. A két csapat először játszik egymással, a legutóbbi összecsapásra ugyanis a kanizsaiak nem utaztak fel, így ismét Budapesten játszanak a felek.

UTE – SZIGETSZENTMIKLÓS
20:30
UTE Atlétikai Stadion

Ennek a meccsnek sincs nagy tétje, a Szigetszentmiklós már biztosan harmadik, miután pénteken legyőzte az ELTE-t, az UTE hat pontra van tőle. A lilák még egy helyet visszaeshetnek, ha az ELTE ponttal jön haza Pécsről, de a felsőház már biztos a számára is. Legutóbb, november végén a Szigetszentmiklós 6-5-re nyert.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink