Tihany-bravúrral indult, csupán három meccsel folytatódik az NB II
2020.12.05 | 22:24
Tihany-bravúrral indult, csupán három meccsel folytatódik az NB II

Tihany-bravúrral indult, csupán három meccsel folytatódik az NB II

A Tihany meglepetéssikerével kezdődött meg az NB II második köre, ami nyugaton két, keleten csak egy találkozóval folytatódik, a többit elhalasztották. Beszámoló a pénteki mérkőzésről, és beharangozó a többiről.

NYUGATI CSOPORT

PÉNTEK

TIHANY – NAGYKANZISA 4-3 (2-1)
Gól:
Boromisza (2), Hoffer, Rusvai, ill. Pataky, Fujsz, Szakmeiszter

Október végén nagy meglepetésre a Tihany nyerte meg az első fordulóból elhalasztott párharcot, ez volt a Balaton-partiak egyetlen sikere a második forduló óta, így a Nagykanizsa volt a találkozó esélyese. A hazaiak viszont bízhattak a legutóbbi sikerükben, és sikerült is győzelemmé formálni ezt a hitet. Bár a hetedik percben Pataky Gergő találatával a Nagykanizsa került előnybe, a Veszprémből jelentős NB I-es rutint hozó Boromisza Gábor két találattal megfordította a mérkőzés állását. A második félidő elején Hoffer Levente növelte a Tihany előnyét, majd Fujsz Richárd szépített, de Rusvai László válasza azonnal jött. Szakmeiszter János révén hamar ismét egy volt közte, de az utolsó 13 perc már nem hozott újabb gólt, így a Tihany megelőzte az Érdet, és a 9. helyre lépett, míg a Nagykanizsa elszalasztotta az esélyt az előrébb lépésre, sőt vesztett pontok tekintetében így alsóházas.

HÉTFŐ

ELTE-BEAC – HALADÁS II
20:00
BEAC Sporttelep

Amikor legutóbb összecsaptak egymással a felek, az ELTE nagyon tartalékosan utazott el Szombathelyre, így abból a meccsből még kevés következtetést lehetett levonni. Talán senki sem számított arra a menetelésre, amit azt követően a Hali II produkált, egészen november 16-ig százszázalékos volt, és magabiztosan vezeti a tabellát – igaz, a TF elleni rangadója elmaradt, azon lekerülhetett volna a trónról. Az ELTE az első veresége után javított, az első győzelme óta viszont csak három meccset tudott behúzni, és az előző négy találkozójából hármat is elvesztett. Mindezek alapján itt is a vendégek az esélyesek, de az ELTE-t egyetlenegy meccsen sem becsülnénk le, a keretében még mindig több potenciál van, mint amennyi eddig kijött belőle.

UTE – PEAC
20:30
UTE Atlétikai Stadion

Ez a két csapat is elhalasztotta elsőfordulós meccsét, október 26-án szoros meccsen nyert 5-4-re a PEAC. A mostani vendégek két hét szünet után nagy sikerrel tértek vissza, elhozták a három pontot az ELTE-től, így a negyedik helyre léptek, de mivel a harmadik REAC csak egy ponttal áll jobban, ám három meccsel többet játszott, a pécsiek gyakorlatilag dobogósnak tekinthetők. Az UTE sincs rossz formában, a gyenge szezonkezdet után nagyot javult, és két bravúros eredményt is elért a REAC, valamint a TF ellen, ám legutóbb kikapott Szigetszentmiklóson. Ha nem fog ki rossz napot a PEAC, a találkozó esélyese, de a meglepetés sansza most is ott van a lila-fehérekben.

SZIGETSZENTMIKLÓS – 5-STARS ÉRDI VSE – DECEMBER 18-RA HALASZTVA
ÁJTI Sport- és Rendezvénycsarnok

Ősszel idegenben 7-5-re nyert a Szigetszentmiklós, amelynek utána volt egy rosszabb időszaka, de most remek formában van, az előző négy meccsén három győzelem és egy döntetlen a mérlege. Az Érd viszont igencsak mély gödörben van, elvesztette legutóbbi három meccsét, így a halasztások miatt több, mint egy hónapja nem szerzett pontot – igaz, akkor bravúros sikert ért el a PEAC ellen. Hazai sikerre számítunk.

A TF-BAK és a REAC-Hidegkút találkozót egyelőre ismeretlen időpontra halasztották el.

KELETI CSOPORT

NYÍRBÁTOR – USE NYÍRSÉG
18:30
Nyírbátori Városi Sportcsarnok

Jelen állás szerint csupán egy meccset, egy alsóházi összecsapást rendeznek még hétfőn keleten. A Nyírbátor igencsak mély gödörben van, de talán már kezd kimászni belőle. Miután két meccsen 28 gólt kapott, a Maglóddal már egy szorosabb meccset tudott játszani – pontot azonban nem kapott érte. A Nyírség tízből nyolc meccsét elveszítette, két győzelméből az egyiket viszont éppen a legutóbb szerezte meg, a Miskolc elleni 10-3-as sikerével ellépett a sereghajtótól, de még így is elég messze van a középmezőny. Mindkét csapat javítani szeretne tehát, a hazaiak a jelenlegi formájukon, a Nyírség a teljes szezonján, így talán a legutóbbi meccsükből következtethetünk némileg, amikor egy szoros összecsapáson idegenben 6-5-re nyert a Nyírbátor.

A Kistarcsa-Kincsem rangadót előrehozták, és már a múlt héten lejátszották a felek, 6-6-os döntetlennel ért véget a találkozó. A Mád-Maglód, a Gyöngyös-Csenger és a Berettyóújfalu II-Kartal mérkőzést elhalasztották.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink