TF győzelem az UTE elleni rangadón
2022.10.11 | 22:05
TF győzelem az UTE elleni rangadón

Igazi rangadóra került sor a Népligetben, ahol a két veretlen bajnokaspiráns találkozott. Az újpestiek hibátlan mérleggel érkeztek a TF otthonába. A hazaiak számára egyszerű volt a képlet, győzelem esetén helyet cserélnek a tabellán és átveszik a vezetést.

A találkozó a TF számára nagyon rosszul indult. Rögtön az első percben Papp szerencsétlenül ütközött a vendégek kapusával, ami után beütötte a fejét, és már nem is tudta folytatni a játékot. Az első 10 perc a vendégekről szólt, ők domináltak és nekik volt több helyzetük, így nem volt meglepő, hogy a félidő derekán megszerezték a vezetést Sztranka révén. A találat után tovább növelhette volna előnyét a lila-fehér együttes, de nem sikerült betalálni, ami meg is bosszulta magát és egyenlítettek az egyetemisták Petroffnak köszönhetően a hajrá előtt. Az utolsó pár percben mind a két félnek megvolt az esélye, hogy előnnyel menjen szünetre, ami végül a vendégeknek sikerült, Medveszki góljával, aki az utolsó pillanatokban talált be egy kavarodást követően.

A fordulás után a TF volt a kezdeményezőbb és hamar sikerült egyenlítenie Fehér Krisztián góljával, így kezdődhetett minden elölről. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, de talán a vendéglátóknak volt több helyzete. Ahogy telt az idő, érezhető volt, hogy kevesebbet kockáztatnak a csapatok, és sokkal óvatosabban játszanak. Úgy tűnt, hogy aki betalál, az könnyedén megszerezheti akár a győzelmet. Már csak pár perc volt hátra, kezdte mindenki elkönyvelni a döntetlent, amikor érkezett Fehér Krisztián, aki egy szép egyéni villanással eldöntötte a rangadót. A rutinos játékos nem csak hátul nyújtott kiváló teljesítményt, hanem két góljával sikerült megfordítaniuk az eredményt.

Ahogy várható volt, kiélezett, szoros meccset játszottak a felek, ami abszolút három esélyes volt. Az újpestiek csak magukat okolhatják, hogy pont nélkül kellett távozniuk, hiszen több volt ebben a mérkőzésben. A TF minden dicséretet megérdemel, mivel nem indult jól a találkozó, ráadásul kétszer is hátrányba kerültek, de nem adták fel. Az egyetemisták ezzel elvették az UTE veretlenségét és az élre álltak és már csak az ő nevük mellett nincs bajnoki vereség.


Póta Balázs, TFSE:
- Nagyon kiélezett mérkőzés volt, büszke vagyok a srácokra, mert végig hittek a győzelemben! Sajnos a találkozó elején kiesett még egy kulcsjátékosunk és az eredmény se alakult kedvezően nekünk, de türelmesek maradtunk és a második félidőben jól jöttünk ki a fordulópontokból. Fegyelmezettek maradtunk és csapatként felülmúltuk az ellenfelünket, akik egyénileg képzett játékosok. Gratulálunk nekik, izgalmas rangadó volt!

Czerman Márk, UTE: -  Nehéz mit mondani, mert úgy érzem legalább az 1 pontot megérdemeltük volna a mérkőzés képe alapján. A futsal viszont megbüntet, ha a lehetőségeidet nem használod ki. Az 1. félidőben több helyzetet is ki dolgoztunk. Volt olyan támadás mikor egymás után 3 ziccert rontottunk el 5-6 méterről. Reálisan 2-3 góllal kellett volna vezetnünk, de vagy a hazaiak kapusa védett bravúrral, vagy pedig mi hoztunk rossz döntést a kapu előtt. Kétszer is sikerült vezetést szerezünk, viszont nem tudtunk rá újabb gólt/gólokat szerezni és egy rangadón nem engedheted meg azt, hogy visszaengedd az ellenfelet a meccsbe, főleg nem kétszer. Bosszantó dolog az is, hogy 2 buta gólt kaptunk, amikor már félig nálunk volt a labda, mégis az ellenfelünk elé pattant vissza, ezzel egyből gól helyzetbe kerülve. A helyzet kihasználásunk karcsú volt és védekezésben ezeknél a szituációknál élesebbnek kell legyünk. Ebben a TFSE jobbnak bizonyult ezen az estén. Dolgozunk tovább! Gratulálunk a hazaiaknak a győzelemhez!

 

TFSE-BESTRONG – UTE 3-2 (1-2)
Népliget, 100 néző
Játékvezetők: Muhari, Kondákor, Róka

TFSE: Nagyistván – Papp, Gregus, Dudás, Fehér K.
Cserék: Kardos – Hegyi, Bagoly, Nemes, Petroff, Sági, Fehér D., Modarresi
Vezetőedző: Póta Balázs

UTE: Klcsó – Csernay, Sztraka, Szűcs, Czerman
Cserék: Gyarmati – Pereszlényi, Dobos, Medveczki, Szedmák, Soós, Kovács

Sárga lap: Petroff illetve Klcso, Sztranka, Szűcs, Dobos

Gólszerzők: Fehér K. (2), Petroff illetve Sztraka, Medveczki

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink