Szuperkupa
2014.08.17 | 00:00
Szuperkupa

 

Az elmúlt években a Gyõr vitt mindent, kupát, bajnokságot egyaránt, így nem rendeztek szuperkupát, de mivel legutóbb a Turzó legénység visszahódította a bajnoki címet, így ismét sor kerülhet a presztízs összecsapásra. A legutóbbi négy alkalommal a Rába-parti együttes nevét, míg elõtte kétszer az MVFC nevét gravírozták fel a serlegre.

A két fél igen jól ismeri egymást, hiszen az elmúlt idényben hétszer találkoztak egymással. Kétszer az alapszakaszban, ahol mind a két meccs Lódiék sikerével ért véget, majd következett a kupa finálé, ahol szintén õk diadalmaskodtak. Ennek fényében úgy tûnt, hogy a bajnoki címnek is az ETO az esélyese, de Trencsényiék rácáfoltak, és meglepetésre négy mérkõzésen megszerezték a bajnoki címet.

A holt szezonban a Gyõrnél nagy változások történtek. A klub egyesült a Dunakeszivel, ahonnan válogatott játékosok érkeztek. Ami a légiósokat illeti, Juanrán kívül mindegyik távozott, míg kettõ érkezett. A kispadon is változás történt. David Madridot Jordi Illa váltotta, aki a válogatottnál Sito mester segítõje.
A Mezeinél már nem volt ekkora mozgás. A keret teljesen együtt maradt, nem volt távozó, csak érkezõ. Az Aramistól Birinyi, Dunakeszirõl Fehér Krisztián szerzõdött Berettyóújfalura.

A költõi kérdés, hogy Jordi mesternek elegendõ ideje volt e, hogy összerakja csapatát. Mindenesetre az elõjelek nem rosszak. A gyõriek részt vettek Ausztriában a Mitropa kupán, ahol nagy küzdelemben elsõ helyen végeztek, ami jelzi, hogy jó úton járnak.
A Mezei itthoni felkészülési meccseken vett részt. Kétszer megverték a Dunaújvárost, majd gólszegény meccsen kikaptak Veszprémben. Ami az esélyeket illeti, nehéz megjósolni. Abszolút két esélyes a találkozó.

Aki élõben szeretné megtekinteni a találkozót, annak igyekeznie kell, mivel hiába születtek az elmúlt idényekben Dunakeszin legendás nézõszámok, jelenleg 400 nézõre van hitelesítve a csarnok, és ennél több szurkolót nem engednek be a találkozóra. Aki nem tudja a helyszínen végig szurkolni az összecsapást, az a Sport 2-n követheti, mivel a sport televízió élõben adja a mérkõzést.

FH: - Milyennek értékeled a felkészülést? Sikerült e elvégezni azt a munkát, amit elterveztél?
Jordi Illa:
- A felkészülés eddigi szakasza jól sikerült, aminek nagyon örülök, habár sok munka áll még elõttünk. Természetesen soha nem állunk le, folyamatosan fejlõdünk, tanulunk újakat.

FH: - Sok új játékos érkezetett, akik közül volt, akit Te sem annyira ismertél. Milyennek gondolod a keretet? Elég erõs lesz e a bajnoki cím visszahódítására?
- Jó csapatom van, szerencsére kevés olyan játékos volt, akit nem ismertem, de felkészülés alatt sikerült õket megismerni. Mindannyian keményen dolgoznak a sikerekért. Nem lesz egyszerû megnyerni a bajnokságot, mert sok jó csapat van, de elég erõsek vagyunk ahhoz, hogy a bajnoki címet visszahódítsuk.

FH: - Mennyire fontos számotokra a szuperkupa? Hogyan látod az esélyeket?
- A szuperkupa pont ugyanolyan fontos, mint bármelyik másik cím. Minden erõnkkel azon leszünk, hogy nyerjünk, de ez nem egy egyszerû feladat. Berettyóújfalu megmutatta tavaly, hogy milyen erõs csapat, és hogy milyen nehéz legyõzni õket. Régóta együtt vannak, és nagyon korán elkezdték a felkészülést. Egy nagyszerû mérkõzésre van kilátás, amely remélem a mi sikerünkkel zárul


FH: - Hogyan látod az elõttünk álló mérkõzést?
Turzó József: - Véleményem, a hírek alapján az, hogy helyreáll a világ rendje, és újra jó lesz a Gyõr. Jó edzõ, motivált játékosok, ami jót tesz a magyar futsalnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy mi már feladtuk volna az összecsapást, sõt. Mi évrõl évre fejlõdtünk most, s szeretnénk erõs, jó csapat benyomását kelteni, hiszen mi vagyunk a bajnoki cím védõi. Ami egy új szerep számunkra, ezt is meg kell még tanulnunk kezelni, hogy mindenki minket akar megverni. Ebben még van mit fejlõdni.

FH: - Hogyan sikerült a felkészülés?
- A felkészülésünk sem teljes még. Nincs meg a megfelelõ meccs sebességünk és a volt sérültjeink is messze vannak önmaguktól még. Ennek javulására ez a mérkõzés kiváló alkalom lesz, hogy javuljunk.

FH: - Hogyan látod a mérkõzés esélyeit?
- Én személy szerint egy jó mérkõzésre számítok, ki-ki meccsre. Ez tenne legjobbat a bajnokságnak, és nekünk is. Természetesen bízok a csapatomban, hogy el tudjuk hódítani a szuperkupát.

 

MVFC Berettyújfalu - Rába ETO
19:00 Dunakeszi, Radnóti gimnázium sportcsarnoka

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink