Szoros meccsen nyert az UTE, de maradt az élen az ELTE
2022.04.05 | 12:15
Szoros meccsen nyert az UTE, de maradt az élen az ELTE

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában a rájátszás második fordulójának hétfője a felsőházban két szoros meccset, az alsóházban pedig egy nagy fordítást és két sima győzelmet hozott.

FELSŐHÁZ

Az UTE nem vethette be a tavaszi szezonban a nagypályán klubot váltó Huszty Dánielt, aki vezeti a nyugati góllövőlistát. Egészen eddig. Ennek ellenére a Tihany kezdett jobban Újpesten, a szünetig kétgólos előnybe került. A második játékrész elején (éppen Huszty révén) szépített a hazai csapat, de a vendégek visszatették a kétgólos előnyt, és eldönthették volna újabb találatokkal a meccset, ám ehelyett a lilák egyenlíteni tudtak a 32. percre. A Balaton-partiak azonban a három pontért jöttek: Csernay Dávid duplázott, így öt perccel a vége előtt megint kettővel ment a Tihany. Ezt követően ugyanakkor ismét jött a Huszty-szépítés, majd az utolsó két percben fordítani tudott az UTE, a találkozó során először a 40. percben vezetett, de akkor már meg is tartotta az előnyét, ezzel javítani tudott az első fordulós botlását követően.

Az újpesti győzelem után az ELTE-n volt a sor, hogy visszavegye az első helyét. Az Aramis-csarnokban megrendezett találkozón a 10. percben előnybe kerültek a hazaiak, a második félidő elején azonban egyenlített a REAC. Az egyetemisták ugyanakkor tíz perc alatt három góllal fordítottak és eldöntötték a találkozót, bár a rákospalotaiak az utolsó pillanatokra visszajöttek egyre, nem tudtak pontot szerezni.

ALSÓHÁZ

Nagy fordításban nem volt hiány az alsóházban sem. A Dunaújváros nagyszerűen kezdett a BAK ellen otthon, már a második percben előnybe került. A második félidő elején rögtön egyenlítettek a vendégek, de aztán négy perc alatt kettőt vágtak a hazaiak. A kékek négy perccel a vége előtt öt a négyre váltottak, ennek pedig meglett az eredménye: a két gólig jutó Kamarás Bálint vezérletével fordítani tudtak, ezzel nagyon értékes három pontot hoztak el idegenből, és négy pontra elléptek a kiesőzónától.

Az alsóház két másik találkozója már sokkal simább eredményt hozott. Amíg a BAK-nak a hét mezőnyjátékos elég volt ahhoz, hogy meccsben legyen, a Sárvárnak és a Szigetszentmiklósnak öt-öt nem.

A PEAC nagyon simán, 7–1-re nyert a Sárvár ellen, hárman is duplázni tudtak a hazaiak közül, ezzel pontszámban beérték a riválisukat. Érdekesség, hogy a hazaiaknál debütált a korábbi nagypályás Fradi- és Honvéd-csatár, Edouard Ndjodo is!

Nagykanizsán pedig az volt a találkozó érdekessége, hogy a hazai szurkolók transzparenssel tiltakoztak csapatuk gyenge teljesítménye ellen, majd ki is vonultak a kezdő sípszót követően. Így már nem láthatták, ahogy együttesük 12–1-re kiüti a Szigetszentmiklóst, amely olyan tartalékosan utazott el Kanizsára, hogy még egy kapusát is mezőnyben kellett bevetnie. A vendégek így már két forduló után nehéz helyzetben vannak, négy pontra a bennmaradástól.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

UTE – Tihany 6–5 (Huszty 2, Gregus 2, Czerman, Kocsi, ill. Körösi, Bocsev 2, Csernay 2)
ELTE-BEAC – REAC 4–3
(Szini, Kovács, horváth, Appl, ill. Kiss 2, Lückl)

Pénteken játszották: Haladás II –Magyar Futsal Akadémia 4–1 (Fehér, Kiss, Volner, Knizs, ill. Módly D.)

ALSÓHÁZ

Dunaújváros – BAK 3–4 (Fekete, Kamarás 2, Urbán, ill. Kovács, Perjési, Bartha)
PTE PEAC-B Build&Trade – Sárvár 7–1
(Tóth 2, Füzes 2, Koronics 2, Udvardi, ill. Mézer)
Nagykanizsa – Kisép Szigetszentmiklós 12–1
(Csavari 2, Takács, Schuller, Szalai 3, Őri 2, Bduai, Millei, ill. Puskás)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink