Szoros meccsen Astra győzelem
2014.03.17 | 00:00
Szoros meccsen Astra győzelem


 

RÁBA ETO-ASTRA KISKUNFÉLEGYHÁZI B 3-5 (0-3)
Gyõr, Magvassy M. Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Babos Tibor, Patai Balázs

ETO: Bocsárdi E. - Szórádi N., Jakab R., András F., Vígh R.
Csere: Jakab P., Újvári K., Podova E., Szücs V., Németh R., Manzinger N., Mészár K., Oláh E.
Vezetõedzõ: Molnár Attila

ASTRA: Vincze A. - Pincze G. Cs., Szabó B., Dombai N. A., Sebestény Gy.
Csere: Halászi K., Gyöngyösi A., Szabó N., Megyes Á., Vidács K.
Vezetõedzõ: Dombó János

Gólszerzõk: Jakab R. (24", 1-3), Szórádi N. (33", 2-4), Újvári K. (38", 3-5), illetve, Szabó B. (2", 0-1; 36", 2-5), Sebestény Gy. (8", 0-2), Vidács K. (16", 0-3), András F. (30", 1-4)

A középkezdés elõtt egy perces néma gyászszünettel emlékeztek a futsalos lányok a gyõriek sportorvosára, Dr. Szücs Jenõre, aki a hét elején hunyt el hosszú betegség után. Ezután elkezdõdött a rangadó, hamar vezetést szerzett az Astra a gólkirálynõ jelölt Szabó B. bombájával, majd kiegyenlített küzdelem, következett. A félidõ elsõ harmadában az Astra, az utolsóban pedig az ETO támadott veszélyesebben, viszont az Astra tovább tudta növelni elõnyét Sebestény szerencsés, majd Vidács szemfüles góljaival. Azonban játékban nincs ekkora különbség a két csapat között, de az Astra könyörtelenül kihasználta az ETO védekezési hibáit, a gyõriek pedig nem tudták a helyzeteiket gólra váltani.

A második félidõre egy harcosabban támadóbb ETO jött fel a pályára, agresszív futsaljuk meg is lepte az Astrát, a 23. percben formás és gyors támadás végén Jakab R. lõtt az Astra kapujának bal oldalába a vetõdõ Vincze mellett. Ezután felgyorsítottak a hazaiak, és egészen a 29. percig nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, ekkor azonban egy ártalmatlan felívelésbõl Dombai elõl András csúsztatott az spárgázó Bocsárdi felett a saját kapujába. (1-4). A 31. percben Jakab R. oldalpasszát követõen Szóradi lövését védte Vincze A. A másik oldalt Dombai próbált kellemetlenkedni, de Bocsárdi kifutva mentett. A 34. percben Jakab R. a jól érkezõ Szórádihoz továbbított, aki futtából hatalmas gólt biggyesztett az ASTRA kapujába. (2-4). Egy perccel késõbb a tovább rohamozó ETO Újvári lövését követõen Dombai indult meg cselezve, majd Szabó B. elé tálalt, aki az elvetõdõ Bocsárdi felett a gyõri hálóba emelt.
  (2-5). Nem vesztette el a lendületét a Gyõr, tovább támadott, aminek következtében összegyûlt a hat faultja az Astrának, Vígh R. futott neki a büntetõnek, azonban lövését Vincze gyors vetõdéssel hárította. Egy perccel késõbb azonban sikerült a gyõri gólszerzés, Vígh R. harciasan a jobb szélen tisztára játszotta magát, majd az érkezõ Újvárihoz továbbított, aki közelrõl a hálóba pöccintette átadását. (3-5). Ezután mindent megpróbáltak a hazaiak a szépítésért, de Vincze nagyon jól védett, illetve a mérkõzés utolsó mozzanata egy Dombai lövés és egy szép Bocsárdi védés volt.

Molnár Attila (Rába ETO vezetõedzõje): - Nem hittem volna, hogy egy vereség után elégedett leszek a csapatommal, de ez ma bekövetkezett. Azt gondolom, hogy jóval kevesebb most a különbség az Astra és az Eto között, mint volt az összel. Ha egy kis szerencsénk van, ha egy kicsit bátrabbak vagyunk meglepetést okozhattunk volna. De el kell ismerni, hogy az Astra olyat tud, amit a férfi vonalon csak a Rába ETO. Nyerni tud minden helyzetben. Mi nem álltunk be védekezni, és úgy gondolom erõvel is jobban bírtuk a végét, mint az Astra. A mérkõzés az elsõ félidõben dõlt el, akkor kishitûek voltunk, nem mertünk kockáztatni, és ráfizettünk. A második félidõben 3:1 után, ha mi lövünk gólt talán megfoghattuk volna az ellenfelet. De azért az Astra Magyarország legjobb csapata, hogy ezt megakadályozza. Így hiába nyertük meg a második félidõt, ez nem volt elég a mérkõzés megnyeréséhez. De mindettõl eltekintve elégedett vagyok a csapatommal, és köszönöm a teljesítményüket. Nekem az volt az egyik legnagyobb elismerés, hogy a játékvezetõk szerint a mérkõzés a férfi NB II élcsapatainak rangadóinak is megfelelt volna.

Dombó János (Astra Kiskunfélegyházi Bulls vezetõedzõje): - Nagyszerû mérkõzésen, megérdemelt gyõzelmet arattunk a kitûnõen felkészített ETO ellen.

etofutsal.hu

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink